Gözler verilecek kararda

Gözler verilecek kararda

Basketbolda yürütmeyi alan Divan Kurulu, genel kurulda kulüplerin tüzükte değişmesini istediği maddelerin de yer aldığı yazıyı bugün Spor Dairesi’ne verdi

A+A-

Basketbol Federasyonu’nda Çarşamba günü gerçekleşen genel kurulda yönetimi üstlenen Divan Kurulu bugün, tüzükteki bazı maddelerin değişimi ile ilgili kulüplerden gelen talebi Spor Dairesi’ne iletti. Divan Kurulu, Spor Dairesi’nin bu değişiklik ile ilgili talebin yasal olup olmadığı yönünde vereceği karara göre hareket edecek. Talebin yasal olmaması halinde 27 Eylül’e ertelenen genel kurulun daha erken bir tarihe çekilmesi planlanıyor.

 

Soyer: Spor Dairesi’nin yanıtını bekleyeceğiz

Çarşamba günü gerçekleşen genel kurulda başkanlık görevine gelen Tahir Soyer ve sekreterlik görevlerine gelen Hakan Atamtürk ile Talat Yalkut’tan oluşan Divan Kurulu, genel kurul tutanağını ve kulüplerin değişmesini istediği maddeleri hazırlayarak bugün Spor Dairesi’ne sundu.

Konu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan Divan Başkanı Tahir Soyer, Tüzüğün 22. maddesi uyarınca bu değişim talebini Spor Dairesi’ne ilettiklerini belirtti. Soyer, söz konusu maddede genel kurul üye tam sayısının en az beşte ikisi tarafından gündeme eklenmesi istenilen maddelerin eklenebileceğini belirtirken, kulüplerin bu yönde talepte bulunduğunu hatırlattı. Soyer, önerilerin açık oya sunulduğu ve salt çoğunlukla kabul edilip gündemde görüşüldüğünü aktardı. Soyer, genel kurul tutanağı ve tüzükte değişmesi istenilen maddelerin yer aldığı yazıyı Spor Dairesi’ne verdiklerini, bundan sonra Spor Dairesi’nin talebin yasal olup olmadığına yönelik yazılı yanıtını bekleyeceklerini belirtti. Talebin yasal olmaması durumunda Soyer, mevcut tüzükle daha önce 27 Eylül olarak açıkladıkları genel kurulu daha erkene çekerek gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

 

İtiraz edilmişti

Basketbol Federasyonu’nda görevli Avukat Çağda Pehlivan, gerçekleşen genel kurulda 22. Maddede ayrıca yönetim kurulunca belirtilen konular yanında üyelerin toplantıdan 72 saat öncesine kadar gündemde istedikleri yeni maddeleri yazılı olarak federasyona sunabileceklerini belirtmişti. Federasyon yönetimi de uygun görmesi halinde bu istemleri dikkate alarak gündeme alabileceğini belirten Pehlivan, kendilerine bu yönde herhangi bir başvurunun olmadığını, genel kurulda tüzük maddelerinin değişiminin olamayacağını, tüzüğe aykırı hareket edildiğini ifade ederek itiraz etmişti.

Gelinen noktada yazının verilmesi ile birlikte Spor Dairesi’nin konu ile ilgili alacağı karar beklenecek.

 

22. Madde ne diyor?

Basketbol Federasyonu tüzüğünde yer alan 22. Madde şu şekilde:

 

1) Olağan Genel Kurul Toplantıları; Yönetim Kurulu'nca belirtilen konular yanında, üye kulüp ve/veya derneklerin toplantının yapılacağı günden yetmiş iki (72) saat öncesine kadar gündemde istedikleri yeni maddeleri yazılı olarak Federasyon Yönetim Kurulu'na bildirebilirler. Federasyon Yönetim Kurulu gerekli görmesi halinde bu istemleri dikkate alarak gündem yapabilir. Ancak, gündeme eklenmesi önerilen maddeler, Genel Kurul üye tam sayısının en az beşte ikisi (2/5) tarafından yazılı olarak yapılabilir. Bu öneriler açık oya sunulur, toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile kabul edilen öneriler gündeme eklenir. Bu nitelikteki gündem maddeleri, daha önce ilan edilen gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandıktan sonra görüşülür.

 

(2) Olağanüstü Genel Kurul Toplantıları; Olağanüstü Genel Kurul Toplantılarında, toplantı çağrısında belirtilen gündemde yer alan konu veya konular dışında görüşme yapılamaz.

 

Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.