Kulüpler ‘değişim’ istedi

Kulüpler ‘değişim’ istedi

Basketbol Federasyonu’nda Olağan Genel Kurul gerçekleştirildi

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu, Olağan Seçimli Genel Kurulu, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Başkan adayının olmadığı genel kurulda kulüplerin tüzük değişim talebi ön plana çıktı. Federasyon yönetimi bu değişim talebine usule uygun olmadığı için itiraz ederken, Divan Kurulu değişimi gündemine alıp görüştü.

Genel kurul sonunda değişiklik istenilen maddelerin Spor Dairesi’ne sunulması, uygun bulunması halinde de değiştirilmesi kararı alındı.

Başkan adayı olmayan genel kurul 27 Eylül aynı yer aynı saatte yapılacak şekilde ertelendi, aday olmak isteyenlerin genel kuruldan bir gün önceye kadar başvuru yapabilecekleri kararı üretildi. Başkanlık görevini noktalayan Orhun Mevlit ise alınan karar sonrası “Bugün utanç günü olacak. Akılda birleşelim. Tüzük değişimi yetkisi kesinlikle federasyon yönetimindedir” dedi.

 

Leventspor itiraz etti, oy hakkını aldı

Genel kurulda Divan Başkanlığı görevine Tahir Soyer, Sekreterlik görevlerine Hakan Atamtürk ve Talat Yalkut getirildi. Leventspor, federasyon yönetimi tarafından tüzüğe göre kulübün resmi organizasyonlara katılmadığı gerekçesi ile kendilerine genel kurulda temsiliyet ve oy hakkı verilmemesine itiraz etti. Yapılan itirazda takımın Türkiye’de federasyonu temsil ettiği vurgulandı, Easy League organizasyonuna katılım gösterildiği, bu organizasyonun resmi olup olmadığı soruldu. Divan Kurulu, Easy League’in resmi organizasyon olduğu için Leventspor’a temsiliyet ve oy hakkını verdi.

 

Faaliyet raporu oyçokluğu, mali rapor oybirliği ile geçti

Faaliyet raporunu Federasyon Başkanı Orhun Mevlit okurken 3 yıllık süreçte gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili üyelere bilgi verdi. Yapılan oylamada faaliyet raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

Mali raporun sunumunu ise Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Sonuvar yaptı. Federasyonun bir yıllık dönemde 1.561.373,18 TL gelir ve gideri olduğu aktarıldı. 811.515 TL alacak ve verecek olduğu belirtilirken Mali rapor oybirliği ile üyeler tarafından aklandı.

 

Kulüpler tüzük maddelerinin değişimini istedi

Genel kurulun Başkanlık Seçimi gündem maddesinde başkan adayı olmadığı için seçim yapılamadı ve genel kurul 27 Eylül tarihine ertelenirken, aday olmak isteyenlerin 26 Eylül’e kadar Divan Kuruluna başvurabilecekleri kararı üretildi. Genel kurulda ayrıca 8 kulüp tüzük maddelerinde değişiklik talebi ve bu talebi genel kurul gündemime eklenmesini ve oylanmasını içeren yazıyı Divan Kuruluna iletti.

 

Pehlivan itiraz etti, Divan Spor Dairesi’ne sunma kararı aldı

Federasyon Avukatı Çağda Pehlivan ise bu karara itiraz ederken, tüzük değişikliklerinin Yönetim Kurulu tarafından hazırlanarak Genel Kurula gelebileceğini aktardı, gündeme eklenemeyeceğini savundu. Divan Kurulu itiraza rağmen tüzüğün bu hakkı verdiğini belirterek maddelerinin değişimini görüştü. Alınan karar doğrultusunda değişim istenen maddelerin yarın Spor Dairesi’ne sunulması kararı alındı. Spor Dairesi’nin yapacağı değerlendirmede maddelere onay verip vermemesine göre hareket edilmesi kararı üretilirken, Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit ve bazı yönetim kurulu üyeleri bu karara tepki gösterdi, doğru olmadığını savundu.

 

Hangi maddelerde değişim isteniyor?

Tüzük maddelerinde değişim isteyen kulüpler 23’üncü maddede tüzük değişiminin sadece Olağan Genel Kurullarda değil diğer zamanlarda da yapılmasını istedi. 28’nci maddede başkan olabilmek için aranan şartlar başlığı altında üniversite mezunu 5 yıl basketbola hizmet vermek ibaresinde bu sürenin 3 yıl olmasını isteyen kulüpler ayrıca lise mezunu 10 yıl hizmet verenlerin de aday olabilmesi şeklinde maddenin düzenlenmesini talep etti. Kulüpler ayrıca 30. Maddede federasyon başkanının seçilmesi ve 78. Maddede yürütme yetkisi başlıklarında da değişiklik istedi.

 

Mevlit: Sorun bensem gelmeyeyim ama usul hatası yapmayalım

Kulüplerin tüzük değişme talebine Federasyon Başkanlık görevini Genel Kurul ile tamamlayan Orhun Mevlit, tepki gösterdi. Çok ciddi bir hata yapıldığını belirten Mevlit, “Bugün utanç günü olacak. Akılda birleşelim. Tüzük değişim yetkisi kesinlikle federasyon yönetimindedir. Sorun bensem gelmeyeyim ama usul hatası yapmayalım. Spor yazarları burada, bir hafta bunu yazacaklar, yapmayın. Tüzük buna el vermiyor. Aklıselime davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

27 Eylül’de gerçekleşecek genel kurula kadar federasyonun yürütmesini Divan Kurulu gerçekleştirecek.

Bu haber toplam 913 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.