"Futbola siyaset karıştırılmasına müsamaha göstermeyeceğiz"

"Futbola siyaset karıştırılmasına müsamaha göstermeyeceğiz"

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu, Miracle Değirmenlik'in Doğan Türk Birliği maçında Ebru Törehan ile ilgili Değirmenlik beldesinin Belediye Başkan adayı olmasıyla ilgili yaptığı reklam ile ilgili aldığı kararı açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu aldığı kararları açıkladı. Sadık Cemil Stadı’nda Doğan Türk Birliği ile oynanan maçta skorbordda kulüp Asbaşkanı Ebru Törehan’ın Değirmenlik beldesinin Belediye Başkan adayı olmasıyla ilgili reklama yönelik yapılan sevk sonrası kurul 10 bin Türk Lirası para cezası verilmesini kararlaştırdı. Konu ile ilgili karar şu şekilde:

 

1) 24/09/2022 tarihinde, 17556 maç numarası ile Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda Miracle Değirmenlik SK – Doğan Türk Birliği arasında oynanan AKSA Süper Lig müsabakasında, Miracle Değirmenlik SK’nın müsabaka süresince, Miracle Değirmenlik yöneticisi Ebru Törehan ile ilgili Değirmenlik beldesinin Belediye Başkan adayı olmasıyla ilgili reklam yapıldığı gözlemci raporunda belirtilmiş olup, konu DS-11/2022-2023 sevk numarası ile kurulumuza sevk edilmiştir.

 

Konu ile ilgili yapmış olduğumuz değerlendirmede, skor tabelasında yapılan yayın ve/veya reklamın, KTFF Sportif Ekipman ve Reklam Talimatı içerisinde reklam yapılabilecek alanlar arasında sayılmadığı, kaldı ki, yine ayni talimat içerisinde madde 3 (2) uyarınca, politik reklam yapılmasının kesinlikle yasak olduğu açıkça düzenlenmiştir.

 

Bu çerçevede yapmış olduğumuz değerlendirmede, ilgili kulüp adına herhangi bir yazılı ve/veya sözlü savunma yapılmadığı da belirttikten sonra, Miracle Değirmenlik SK’nın KTFF Sportif Ekipman ve Reklam Talimatı 46 (1)’in ihlallerinden dolayı, DT 46 (11) uyarınca 10,000 TL ( On Bin Türk Lirası) para cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

 

KTFF Disiplin Kurulu olarak, spora ve özelde futbola siyaset karıştırılmasına hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğimizi, bu tip davranışları verilebilecek en ağır yaptırımlarla cezalandıracağımızı kamuoyunun bilgisine getiririz.

 

 

 

Bu haber toplam 1603 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.