Değirmenlik disipline sevk edildi

Değirmenlik disipline sevk edildi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Soruşturma Mercii aldığı kararları açıkladı

A+A-

Cumartesi günü Sadık Cemil Stadı'nda Miracle Değirmenlik ile Doğan Türk Birliği arasında oynanan AKSA Süper Lig maçında Miracle Değirmenlik takımının maç boyunca skorbordda yaptığı reklam eylemleri nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiği duyuruldu.

Konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

24 Eylül 2022 tarihinde 17556 maç numarası ile Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda Miracle Değirmenlik SK ile Doğan Türk Birliği SK arasında oynanan AKSA Süper Lig müsabakasında, Miracle Değirmenlik SK’nın müsabaka süresince gerçekleştirdiği reklam eylemleri Sportif Ekipman ve Reklam Talimatı’nın 3. Maddesine aykırı hareket etmesine yönelik olarak KTFF disiplin Talimatı’nın 46. Maddesi uyarınca Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

 

KTFF Sportif Ekipman ve Reklam Talimatı'nın 3. maddesi şu şekilde:

MADDE 3 – REKLAM GENEL ESASLARI

(1) Gerçek reklamın makul ölçülerde ve futbol maçının bütünlüğünü muhafaza edecek şekilde kullanımının sağlanması esastır.

(2) Gerçek reklamların hukuka, fair-play ruhuna, ahlaka ve adaba aykırı düşmemesi esastır. Özellikle kumarhane, alkollü içkiler, tütün mamulleri, mevzuat tarafından izin verilmiş olanlar hariç olmak üzere politik, ırkçı veya dini içerikli reklam yapılması kesinlikle yasaktır.

(3) Gerçek reklamlar, şekil ve malzeme itibariyle futbolcu, hakem veya seyircileri rahatsız edecek mahiyette ışığı yansıtamaz veya futbolculara zarar veremez.

(4) Sportif ekipmanlarda kullanılacak her türlü reklam KTFF’nin iznine tabidir.

(5) Kulüplerin forma setlerindeki reklamlarının içeriğinin değiştirilmesi, reklamların değiştirilmesi olarak kabul edilir.

(7) Kulüpler, sosyal dayanışma ve yardımlaşma dernek ve vakıflarının reklamlarını, müsabakadan en geç 4 gün önce KTFF’den izin almak ve kar amacı gütmemek şartıyla formalarının arka tarafında ve şortta yer alan reklam alanlarında bulundurabilirler ve bu tür reklamları sayı sınırlamasına bağlı kalmaksızın değiştirebilirler.

 

KTFF Soruşturma Merci ayrıca şu kararı aldı:

25 Eylül 2022 tarihinde 17798 maç numarası ile Girne Pia Bella Sahasında Merit Alsancak Yeşilova SK ile Gönyeli SK arasında oynanan AKSA A2 Süper Lig müsabakasında, Gönyeli SK futbolcusu, 116253 lisans numaralı Ömer Bayraktar ile Meirt Alsancak Yeşilova SK futbolcusu, 114859 lisans numaralı Muhammet Kaynarca, rakiplerine yönelik saldırı ve darp eylemlerinden dolayı, KTFF Disiplin Talimatı’nın 44. Maddesi uyarınca Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

 

 

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.