“Futbol dışındaki federasyonlar daha fazla etkilenecek”

“Futbol dışındaki federasyonlar daha fazla etkilenecek”

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı, dünya ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınında futbol dışında diğer federasyonların en çok etkilenenler olacağını belirtti.

A+A-

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı, dünya ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınında futbol dışında diğer federasyonların en çok etkilenenler olacağını belirtti. Kınacı, bunun nedeninin ülke üniversitelerinin yaşadığı sıkıntıların zincirleme reaksiyon göstererek sporu da etkileyeceğini ifade etti.

Kınacı sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Bu salgın (Covid-19) ülkemizde görünmesinin üzerinden 30 gün geçti. Bu bulaşa yakalanan tedavi olan ve ölen insanlarımız oldu. Bu süreci şimdilik iyi götürüyoruz. Bunun da hem devlet yetkililerimizin hem de bilinçli insanimizin katkısı sayesinde olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde her şey durduğu gibi spor faaliyetlerimizde durdu. Bu sürecin ne zaman son bulacağını şimdilik kestirmek zor görünüyor. Eğer kesin bir tedavi bulunmazsa bu bulaş yayılmaya devam edecektir. Bizler de bununla yaşamaya alışacağız. Bu bağlamda ülkemizde spor organizasyonları da etkilenecek. Özellikle futbol dışında kalan federasyonlarımız bu bulaştan en çok etkilenecek olanlar. Neden mi? diyecek olursak ülkemizin üniversiteleri hem ekonomik hem sosyal hem de sportif açıdan lokomotif görevi görüyor olmasından dolayı bu etki bir zincirleme reaksiyon gibi sporumuzu da etkileyecek. Özellikle kendi federasyonum olan ve tüm sporcuların üniversite öğrencileri olduğunu gerçeğinden yola çıkarsak bizleri derinden etkileyeceği kesin. Diğer yandan ülke federasyonlarının çok büyük bir kısmını üniversite takımları veya öğrencilerinin domine ettiğini düşünürsek sporumuzdaki etkisinin ne kadar fazla olacağını bilmek için müneccim olmaya gerek yok herhalde. Bu olay sadece sporla sınırlı kalmayacağı da aşikar. Ekonomik ve sosyal hayatımızı da bu bulaş bitinceye kadar eskisi gibi olmayacak.

Dünya artık eskisi gibi olmayacak. Bunu her alanda fırsata çevirecek adımlar atmalıyız. Sporda bunun içerisinde.”

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.