“Federasyonda kaos hakim”

“Federasyonda kaos hakim”

KKTC Golf Federasyonu seçilmiş başkanı Dr. Hasan Öztoprak, yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında “KKTC Golf Federasyonu’nda kaos hakimdir” dedi

A+A-

KKTC Golf Federasyonu seçilmiş başkanı Dr. Hasan Öztoprak, yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında “KKTC Golf Federasyonu’nda kaos hakimdir” diyerek son dönemde yaşanan görevden alma konusu ile ilgili açıklamada bulundu. Başkanlık konusunda bir federasyonun özerkliğinin kaybettirildiği ve talimatla başka birinin bu göreve getirildiğini belirten Öztoprak, yaşananlarla ilgili olarak Başbakan ve Spor Dairesi Müdürü’nden açıklama beklediklerini duyurdu.

 

Öztoprak: “Haksız-hukuksuz görevden alındığım resmen kabul edildi”

Federasyonun 2013 yılında özerkliğine kavuştuğunu belirten Öztoprak, “2017 yılında, talimatla, işaret edilen bir kişi başkanlığa getirilmek istendi. Başkan ve yönetim kurulu olarak bunu reddedince, istifam istendi. Arkadaşlarımla birlikte bunu da reddettik. Bunun üzerine özerkliğimiz düşürülmek istendi. Spordan sorumlu kurum ve kişiler bu amaç için hukuk dışı, antidemokratik yöntemlere başvurdular. Gelişmeler haklılığımızı ortaya koymuştur. Nitekim 14 Aralık 2017 tarihinde, 7 Eylül tarihli görevden alınma kararımızın iptal edilmiş olduğunu gayrı resmi yollardan öğrendim. Bu iptal kararı 14 Aralık 2017’ye kadar görevde olduğumuzu ve haksız-hukuksuz bir şekilde görevden alındığımızın resmen kabul edilmesi anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

 

“Spor Dairesi iki kulübün golf faaliyetlerini durdurmasını sağladı”

İptal kararı ile birlikte aynı gün ikinci kez görevden alındığını belirten Öztoprak, “Ama bu karar bugüne kadar başkan olarak bana bildirilmemiştir. Yeni karar yürürlüğe girmemiştir (İlk görevden alma yazısı resmi bir yazı ile bildirilmişti). İkinci kez görevden alma gerekçesi yine ayni idi. Kulüp sayısı 5’in altına düşmüş. Aslında düşürülmüş. Başbakanlığa bağlı Spor Dairesi 2 kulübümüze rica (!) ederek golf sporu ile ilgili faaliyetlerini durdurmalarını sağlamıştır. Oysa elimizde 5 kulübümüzün de 1 ay önce federasyonumuza bağlı olarak golf faaliyetlerinde bulunduklarına dair verdikleri belgeler bulunmaktadır. Ne tesadüftür ki bu iki kulübümüz de hakim huzuruna çıkacağımız gün aniden ve gönüllü(!) olarak golf sporundan vazgeçmişlerdir.

 

“Buna göre seçilmiş veya atanmış bir başkan yoktur”

Spor Dairesi müdürü ve yönetim kurulu üyelerinin aldıkları talimatla federasyonun özerkliğini düşürmek için ellerinden geleni yaptıklarını ileri süren Dr. Hasan Öztoprak, “Hukuka uygun olarak davranılmayınca sonradan gelişen olaylar çığırından çıkar. Burada da öyle olmuştur. 7 Eylül tarihli 2017/37 sayılı karar 14 Aralık tarihli Spor Dairesi yönetim kurulu toplantısında iptal edilmiş ve yine ayni gün Hasan Öztoprak görevden alınmıştır. Yani bu kararla 14 Aralık tarihine kadar görevinin başında olduğu kabul edilmektedir. 14 Aralık’a kadar seçilmiş başkanın görevde iken, Başbakan tarafından görevlendirilen atama başkanın başkanlığı da düşmüş olmuyor mu? Buna göre 14 Aralıktan itibaren Golf Federasyonunun seçilmiş veya atanmış bir başkanı yoktur. Veya seçilmiş başkan resmi bir yazı ile görevden alınmadığına göre, görevi başında sayılmaz mı?”

 

“Başbakan ve Spor Dairesi müdüründen açıklama bekliyoruz”

Açıklamasına “Şu anda Başbakanın 14 aralıktan önce görevlendirdiği atama başkan hukuken görevde değildir” ifadeleri ile devam eden Öztoprak, “Görevlendirme tarihinden itibaren federasyon adına alınan kararlar ve harcamaların yasallığı olması gerekir. Görüldüğü gibi KKTC Golf Federasyonu’nda kaos hakimdir. Bunun da tek sorumlusu sporu yönetme ve geliştirmekle görevli olan siyasi ve bürokratlardır. Bizler ve kamu oyumuz Başbakan veya Spor Dairesi müdüründen konu ile ilgili açıklama beklemekteyiz” ifadeleri ile açıklamasını sonlandırdı.​

Bu haber toplam 1465 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.