“En büyük sorun eğitim ve altyapı eksikliği”

“En büyük sorun eğitim ve altyapı eksikliği”

KAPTANINIZ KONUŞYOR YAZI DİZİSİ (27) – AHMET ZAİFOĞLU

A+A-

“FUTBOL ARTIK BİLİMSEL VE SİSTEMLİ BİR BRANŞ” … ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Ahmet Zaifoğlu; “Ülke futbolcularının yaşadığı en büyük sorunların başında kesinlikle eğitim ve altyapı eksikliği gelmektedir. Günümüzde futbol artık bilimsel ve sistemli bir spor branşı olmuştur.

 

“BİZLERE KESİLMİŞ EN BÜYÜK CEZA” … “Maç yaptığımız ve milli takım olarak çok daha başarılı olduğumuz bazı milli takımlar artık tanınmış olup futbolun en üst düzey platformlarında yer alırken, bizim hala tanınmamamız ve bu platformlarda yer alamamamız biz futbolculara kesilmiş en büyük ve haksız cezadır.”

Halit DAĞ

Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Bostancı Bağcıl forması giyen Ahmet Zaifoğlu. Kariyerinde Bostancı Bağcıl ve Küçük Kaymaklı takımlarında forma giyen Zaifoğlu, YENİDÜZEN gazetesinde her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisine görüşlerini ve tecrübelini anlattı. Deneyimli oyuncu, futbolun artık bilimsel ve sistemli bir spor branşı olduğunu ve buna uygun sistemli bir şekilde eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Takım kaptanlığını 15 yıldır yapıyor

Bostancı Bağcıl’ın deneyimli kaptanı Ahmet Zaifoğlu ilk olarak, kaptanlık bandını 15 yıldır taktığını ve bundan son derece mutlu olduğunu söyledi.

 

Zaifoğlu: “Ligde kalmak istiyoruz”

Tecrübeli kaptan, Birinci Lig’de geride kalan 22 haftalık bölümde istedikleri sonuçları alamadıklarını belirterek, kalan 8 haftalık bölümde maksimum puan toplayarak ligde kalmak istediklerini söyledi. Zaifoğlu; “Bu sezon takım olarak istediğimiz sonuçları alamadık. Doğal olarak aldığımız puanların karşılığı olarak düşme hattı içerisinde bulunmaktayız. Geriye kalan 8 haftalık süreçte ben ve takım arkadaşlarım bir an önce performanslarımızı artırarak, toplayacağımız maksimum puanla tehlikeli bölgeden uzaklaşmak ve ligde kalmak istiyoruz” dedi.

 

“En doğru karar alınmalı”

Tüm dünya gibi ülkemizin de mücadele ettiği Coronavirüs vakasından dolayı futbol liglerin durduğunu hatırlatan deneyimli oyuncu, süreç tamamlandıktan sonra tüm paydaşların bir araya gelerek en doğru karar almasını ifade etti. Zaifoğlu;  “Şu an dünyayı ve ülkemizi saran Coronavirüs vakasından dolayı liglerin durması ve bu sürecin ne kadar süreceğinin belli olmamasından dolayı, nasıl bir yol izleneceğini ilerleyen günlerlerde hep birlikte göreceğiz. Kendi düşüncem, futbolumuza zorunlu verilen bu aranın biz futbolcuların fiziksel ve zihinsel düşüş yaşamamıza ve bu düşüşün her geçen gün artarak devam etmesine neden olacağıdır. Bu süre sonunda KTFF çatısı altında bulunan kulüpler, hakemler, antrenör ve Futbolcuların bağlı oldukları birlik ve derneklerin ortak ve en doğru kararı almalarını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

img_5799.jpg

 

“Hiç dinmeyen yağmurun altında kazanılan kupa”

Deneyimli oyuncu, kariyeri boyunca birçok unutamadığı anısı olduğunu ancak ilk aklına gelen 2015-2016 sezonunda Küçük Kaymaklı forması giyerken Yenicami ile oynadıkları final karşılaşması olduğunu söyledi. Zaifoğlu; “Futbol yaşantım boyunca unutamadığım birçok anılar ve dostluklar biriktirdim. İlk aklıma gelen 2016 yılında Küçük Kaymaklı ile Yenicami arasında oynanan Kıbrıs Kupası Final maçı... 120 dakika durmayan ve şiddeti hiç dinmeyen yağmurun altında kazanılan kupa” şeklinde görüş bildirdi.

 

“Eğitim ve altyapı olmazsa olmaz”

Ülke futbolunun sorunlarından da bahseden Bostancı Bağcıl takım kaptanı Ahmet Zaifoğlu, günümüzde en büyük sorunun eğitim ve altyapı eksikliği olduğuna işaret ederek, futbolun bilimsel ve sistemli bir branş olduğunu savundu. Zaifoğlu konuşmasının devamında; “Ülke futbolcularının yaşadığı en büyük sorunların başında kesinlikle eğitim ve altyapı eksikliği gelmektedir. Günümüzde futbol artık bilimsel ve sistemli bir spor branşı olmuştur. Doğal olarak sadece bireysel yeteneğiyle değil, eğitimini ve altyapısını sistematik ve iyi alan ve bunu yetenekle birleştirerek gelişim gösteren bireylerin futbolda ön planda olduğu ortadadır. Bu yüzden eğitim ve altyapı olmazsa olmaz” dedi.

 

“Futbolculara kesilmiş en büyük ceza…”

YENİDÜZEN’de her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Bostancı Bağcıl takım kaptanı Zaifoğlu son olarak ambargolar konusuna da değindi. Tecrübeli oyuncu Uluslararası organizasyonlara katılamamayı “futbolculara kesilmiş en büyük ve haksız cezadır” nitelendirmesini yaptı.  Deneyimli kaptan; “Ambargolar altında futbol oynamak ne yazık ki her futbolcu gibi bende de dışa açılamamanın burukluğunu hissettirmiştir. Milli takım formasını bir dönem giymiş bir futbolcu olarak FIFA tarafından tanınmayan ülkelerin yapmış olduğu organizasyonlarda maçlar yaptık ve ülke olarak hala yapmaktayız. Maç yaptığımız ve milli takım olarak çok daha başarılı olduğumuz bazı milli takımlar artık tanınmış olup futbolun en üst düzey platformlarında yer alırken, bizim hala tanınmamamız ve bu platformlarda yer alamamamız biz futbolculara kesilmiş en büyük ve haksız cezadır. Ancak bunları söylerken kendi içimizdeki sıkıntıları ve problemleri de göz ardı etmemeliyiz. Ambargolar kalksa bile bugün bu platformlara katılabilecek ne bir tesisimiz, ne de ekonomik gücümüz maalesef yok. Gerçekçi olmak gerekirse, önce içimizde bazı standartları yakalamalı, sonra ambargoları delmek için ne yapabileceğimizi düşünüp adımlar atmalıyız” ifadelerini kullandı.

img_7017.jpg

Bu haber toplam 31386 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.