“En büyük sorun altyapı eksikliği”

“En büyük sorun altyapı eksikliği”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (24) – GÖKAY ALPÇOĞAY

A+A-

YETENEKLİ FUTBOLCULAR VAR”… ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisine konuşan Mormenekşe kaptanı Gökay Alpçoğay; “Ülke futbolunun en büyük sorunu bence alt yapı eksikliğidir. Adada çok yetenekli gençler var. Bence Türkiye’de BAL Ligi ve profesyonel liglerde rahatça oynayacak kapasitedeler” dedi.


Halit Dağ

YENİDÜZEN’de her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Mormenekşe’nin tecrübeli kaptanı Gökay Alpçoğay oldu. Alpçoğay, futbol hayatından ülke futbolcularının ve sporcularının yaşadığı en büyük sorunlara kadar birçok soruyu yanıtladı.

 

Hem Türkiye’de, hem de Kıbrıs’ın kuzeyinde kaptanlık yaptı

Mormenekşe’nin deneyimli oyuncusu Gökay Alpçoğay, adaya gelmeden önce Türkiye’deki bazı takımlarda da forma giyme şansı buldu. Deneyimli oyuncu, formasını giydiği Kayseri Şekerspor, Yalovaspor ve Çerkezköy 1911 takımlarında kaptanlık yaptığını belirterek, Son 2 yıldır ülkemiz kulüplerinden Mormenekşe’de de kaptanlık yaptığını dile getirdi.

 

Alpçoğay: “Play off oynamak istiyoruz”

K-Pet Birinci Lig’de sezonu değerlendiren tecrübeli oyuncu, büyük bir camia olduklarını, Mormenekşe’de mutlaka bir hedefin olduğunu söyledi. Alpçoğay, sezon tamamlanınca Play off oynamak istediklerini ifade etti. Deneyimli oyuncu kendi performansından da bahsetti. Alpçoğay; “Performansım takımımıza bağlı, ekip olarak iyi hazırlanınca performansımı tabii ki yukarıda tutabiliyorum” dedi.

 

“İlk senemdeki şampiyonluğu unutamam”

Gökay Alpçoğay, kariyeri boyunca unutamadığı anılara da değinerek; “19 yaşında adaya ilk defa gelmiştim başkanımız Metin Menekşeli, hocamız Eralp Şerifoğlu’ydu ilk senemde şampiyonluk yaşamıştım. O şampiyonluğu hayatım boyunca unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

 

“Ambargolar bu ülkede futbolun gelişmemesinde en büyük etken”

Her hafta YENİDÜZEN’de farklı bir takım kaptanıyla yapılan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Gökay Alpçoğay, ülke futbolunun sorunları hakkında da düşüncelerini aktardı. Alpçoğay; “Ülke futbolunun en büyük sorunu bence alt yapı eksikliğidir. Adada çok yetenekli gençler var. Bence Türkiye’de BAL Ligi ve profesyonel liglerde rahatça oynayacak kapasitedeler. Ambargolar bence bu ülkede futbolun gelişmemesinde en büyük etken. Bence futbolculara lig başlamadan sözleşme olması gerekli. Hem futbolcu, hem de kulüp kendi menfaatleri açısından rahat bir sezon geçirmek için” dedi.

img_7578.jpg

Bu haber toplam 1617 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.