Dostluk maçı (!)

Dostluk maçı (!)

Karabükspor ile Aris Limasol, Slovenya’da karşı karşıya geldi

A+A-

Kıbrıslı Türk sporcuların ambargolar altında dışa açılamamalarının sıkıntıları devam ederken Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti takımlarının spor çatısı altında buluşmaları devam ediyor. Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Kardemir Karabükspor ile Slovenya’da kamp yapan Aris Limasol takımları dün dostluk maçı oynadı. Slovenya’nın Toplice şehrinde Beltinci Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 2-1’lik skorla Karabükspor kazandı.

 

Slovenya’da karşılaştılar

Türkiye Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor yeni sezon hazırlıkları kapsamında sürdürdüğü Avusturya kampında, Güney Kıbrıs 1. Ligi ekiplerinden Aris Limasol ile dostluk maçında rakip oldu. Uluslararası alanda birbirini tanımayan iki ülke yine spor çatısı altında, futbol branşında bir araya geldi. Daha önce birçok spor branşında gerek kendi ülkelerinde birbirini ağırlayan iki ülkenin takımları, gerekse uluslararası turnuvalarda yurt dışında rakip oldu. Karabükspor ile Aris karşılaşması ise bunlara bir yenisi olarak eklendi.

 

Bu kez kendi istekleri ile rakip oldular

Kıbrıslı Türkler ambargolar altında hiçbir türlü başka ülkelerin takımları ile karşılaşma yapamazken, bilindiği gibi buna Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıdığını belirten Türkiye’nin takımları da uzun süredir dahil. Ancak birbirini tanımayan iki ülke bu kez zorunlu olarak değil, kendi istekleri ile yeni sezona hazırlanabilmek için rakip oldu. Avusturya’da kamp yapan Karabükspor ile Slovenya’da kamp yapan Aris Limasol, Slovenya’nın Toplice şehrinde Beltinci Stadı’nda karşılaştı. Maçı 2-1’lik skorla Karabükspor kazandı. Karabük’ün galibiyet golleri Abdou Razack Traore ve Yevhen Seleznyov’dan gelirken Aris’in tek sayısını Marco Aurelio kaydetti.

Bu haber toplam 2235 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler