Doğan’da 12 yıllık serüven

Doğan’da 12 yıllık serüven

Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan 16 Mayıs’ta görevindeki 12’nci yılını dolduracak

A+A-

2 ŞAMPİYONLUK, 1 KUPA… Doğan Türk Birliği’nde 16 Mayıs 2008’de göreve başlayan teknik direktör Caner Oshan, bir ay sonra görevindeki 12 yılını dolduracak. Deneyimli teknik adam, 12 yıllık Doğan Türk Birliği kariyerinde 2 şampiyonluk, 1 de kupa kazanma başarısı gösterdi

 

“AYRILMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”… Tecrübeli teknik adam, YENİDÜZEN’e geçen 12 yıllık süreyi değerlendirdi. 12 yılda iyi günlerin yanında kötü günler de yaşadıklarını aktaran Oshan, takımından memnun olduğunu, görevden alınmadığı takdirde takımının başında olacağını belirtti

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği’nde teknik direktör Caner Oshan görevini 12 yıldır devam ettiriyor. Sarı lacivertli ekip, 2008 yılında Caner Oshan’ın teknik direktörlük görevine geldiğini duyurmuştu. Oshan o günden bugüne dek, Doğan Türk Birliği’nde teknik direktörlük görevinde bulunuyor.

 

2 şampiyonluk, 1 kupa kazandı

Doğan Türk Birliği, 16 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul’da başkanlığa yeniden Ünal Aydoğan gelmişti. Yönetim Kurulu aynı akşam 2008-09 sezonu için teknik direktörlük görevine bir önceki sezon şampiyon olarak üst lige yükselen Binatlı’nın hocası Caner Oshan ve Afün Girgen’i getirildiğini açıklamıştı. O günden bu yana teknik direktörlük koltuğunda bulunan Oshan, Doğan Türk Birliği’nde şu ana kadar 2 lig şampiyonluğu (1’i alt lig), 1 de kupa sevinci yaşadı.

 

İlk sezonunda şampiyonluk

2008-2009 sezonunda İkinci Lig’de (şu anki ismiyle Birinci Lig) mücadele eden Doğan Türk Birliği, Caner Oshan’ın ilk sezonunda unutulmaz bir sezon yaşadı. 26 hafta sonunda 67 puanla şampiyon olan Oshan’ın öğrencileri şampiyon olarak Birinci Lig’e (şu anki ismiyle Süper Lig) çıkmıştı.

 

15 sezon sonra kazanılan unutulmaz şampiyonluk

Caner Oshan’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Doğan Türk Birliği, 2009-2010 sezonuna bir önceki sezonda yaşanılan başarının özgüveni ile başlamıştı. Yaz transfer döneminde birçok yıldız isim kadrosuna katan sarı lacivertli ekip, Caner Oshan yönetiminde yine bu kez Birinci Lig şampiyonluğunu hedefliyordu. Sezonun son haftasına gelindiğinde Ozanköy’ü deplasmanda 4-0 mağlup eden Doğan Türk Birliği, o galibiyetle birlikte puanını 61’e yükseltmiş, diğer iki rakibi Gönyeli ve Küçük Kaymaklı’nın da 61 puanda olmasına rağmen, 3’lü averajı en iyi takım unvanına sahip olarak uzun zaman unutulmayacak bir şampiyonluk kazanmıştı. Caner Oshan, 15 sezon aradan sonra gelen şampiyonlukla da, takımı hocası olarak tarihe geçmişti.

 

34 sezon sonra kupa sevinci

Caner Oshan’ın çalıştırdığı Doğan Türk Birliği, Kıbrıs Kupası’nda da şampiyonluk yaşadı. 2011-2012 sezonunda dönemin adıyla DAIKIN Kıbrıs Kupası’nda Küçük Kaymaklı ile final oynayan Doğan Türk Birliği, normal süresi 2-2 biten karşılaşmada, penaltılarla rakibini 6-4 mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştü. O döneme kadar kupayı sadece 1 kez kazanan Doğan Türk Birliği, o sezonki başarıyla 34 sezonluk kupa hasretine son vermişti. Caner Oshan, 34 yıllık hasretinin tamamlanmasında da takımın teknik direktörü olarak tarihe geçmişti.

 

Sonraki yıllarda kupa yok

Caner Oshan’ın teknik direktörlüğe gelmesiyle üst üste yakalanan bu başarı, sonraki sezonlarda geride kaldı. Caner Oshan’ın teknik adamlığını yürüttüğü Doğan Türk Birliği, şampiyonluk ve kupa kazanma başarısına ulaşmasa da, ligde üst sıralara oynuyor.

 

İstifa etti, kabul edilmedi

Süper Lig’de 2016-2017 sezonunu şampiyon Yenicami’nin ardından 2’nci sırada tamamlayan Doğan Türk Birliği’nde sezonun bitmesiyle teknik direktör Caner Oshan, “çok yoruldum” diyerek görevinden istifa etmişti. Alınan kararın ardından Oshan’ın istifasını değerlendiren yönetim, deneyimli teknik adamın istifasını kabul etmemiş ve tecrübeli teknik adamı yeniden takımın başına geçmesi için ikna etmişti.

 

“Ayrılmayı düşünmüyorum”

Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan, YENİDÜZEN’e geçen bu 12 yıl hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Takımdan ayrılmak istemediğini vurgulayan deneyimli teknik adam, ilerleyen yıllarda özlenen başarılara yeniden ulaşmak istediklerini söyledi. Oshan: “Göreve ilk geldiğimiz zaman uzun vadeli bir oluşum olacağını açıklamıştık. Yıllar içerisinde altyapıdan önemli oyuncular çıkarttık. Takım olarak önemli başarılara da imza attık. Hem iyi, hem de kötü günlerimiz oldu. Takımımdan çok memnunum ve görevden alınmadığım takdirde takımımda kalacağım. Temennim, ilerleyen dönemlerde özlediğimiz başarıları yeniden yakalamak” dedi.

1-036.jpg
Deneyimli teknik adam, sarı lacivertli kulüpteki ilk sezonunda Doğan Türk Birliği’ni şampiyon olarak bir üst lige çıkarttı.

2-026.jpg
2009-2010 sezonunda şampiyon olan Caner Oshan’ın teknik adamlığını yaptığı Doğan Türk Birliği, 15 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğu doyasıya yaşamıştı.

3-020.jpg
2011-2012 sezonunda Kıbrıs Kupası’nın sahibi Caner Oshan’ın öğrencilerinin olmuştu.

 

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler