Disiplin Kurulu kararları açıklandı

Disiplin Kurulu kararları açıklandı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 7-10 Kasım 2025 tarihleri arasında oynanan maçlarla ilgili aldığı kararları açıkladı.

A+A-

Sahaya geç çıktıkları sebebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Yenicami, Lefke, Cihangir, Doğan Türk Birliği ve China Bazaar Gençlik Gücü ile ilgili olarak kurul aldığı kararları açıkladı.

Buna göre Doğan Türk Birliği maçına 3 dakika gecikmeli çıkan Yenicami, Lefke ile Cihangir takımlarının maça 6 dakika geç çıkması sebebiyle her iki kulübe ve Esentepe maçına 7 dakika geç çıkan China Bazaar Gençlik Gücü’ne birer asgari ücret para cezası verildi.

 

Türk Ocağı hükmen mağlup

Türk Ocağı ile Binatlı arasında AKSA Birinci Lig’in 8’inci haftasında oynanan, Binatlı’nın Türk Ocağı’nda yerli statüde olmayan oyuncu oynatması gerekçesi ile yaptığı başvuru değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede Türk Ocağı’nın yerli statüsü olmayan Miraç Jr Mehmet’i oynatması sebebiyle Disiplin Kurulu normal süresi 2-1 Türk Ocağı lehine biten karşılaşmayı 3-0 Binatlı lehine tescil ederek Türk Ocağı’nı hükmen mağlup saydı.

 

Gümüllü’ye 4 maç

Alayköy Gençlik ile Lefke arasında oynanan U17 Bölgesel Lig 1. Grup maçının bitmesinin ardından rakip takım yedek kulübesi önüne gelerek sportmenliğe ve spor ahlakına aykırı hareketlerde bulunup, saldırgan tavırlar sergilediği raporlardan tespit edilen Alayköy futbolcusu Efe Esat Gümüllü’ye 4 maç ceza verildi.

 

KTFF Disiplin Kurulu’nun aldığı kararlar şöyle;

 

KIRMIZI KART VE DİSİPLİN CEZALARI

Abdülsamet Kahveci (Değirmenlik SK)
1 Maç

Demir Kalfaoğlu (Yenikent Perçinci SK)
3 Maç

Derviş Yönlüer (Küçük Kaymaklı TSK)
1 Maç

Güvenç Sakallıoğlu (Değirmenlik SK)
1 Maç

İbrahim Eren Uzun (Mağusa Türk Gücü)
1 Maç

Kadir Erol (Çetinkaya TSK)
1 Maç

Lukman Oluwademilare Adeshina (Esentepe KKSK)
1 Maç

Mustafa Gürbüz (Türk Ocağı Limasol SK)
1 Maç

Mustafa Vardi (Doğan Türk Birliği)
1 Maç

Quentin Ghislain Debouto (Küçük Kaymaklı TSK)
1 Maç

Samet Akrep (Yenicami AK)
1 Maç

Süleyman Yalçın (Doğan Türk Birliği)
1 Maç

Tolga Nergiz (Aslanköy GSD)
1 Maç

Yunus Emre Bal (M. Hacıali Yılmazköy SK)
1 Maç

 

 

TEKNİK DİREKTÖR, ANTRENÖR VE KULÜP PERSONELİ

Üney Bensel (Gönyeli SK)
3 Maç

Sedat Devecioğlu (Yenicami AK)
1 Maç

 

 

4 SARI KART NEDENİYLE 1 MAÇ CEZALI OYUNCULAR

FUTBOLCU

KULÜP

Batuhan Bal

(Düzkaya KOSK)

Beran Kende Boros

(Düzkaya KOSK)

Candy Agbane

(Lefke TSK)

Efe Kande

(Düzkaya KOSK)

Galip Orcan

(DND L. Gençler Birliği SK)

Gime Toure

(Doğan Türk Birliği)

Hamza Özçelebi

(Baf Ülkü Yurdu)

Hüseyin Konyalıoğlu

(Atoll Kozanköy KSK)

İbrahim Kaba

(Hamitköy ŞHSK)

İrfan Özbaysal

(Yeniboğaziçi DSK)

Kaan Borova

(Lapta TBSK)

Menteş Mertkaya

(M. Hacıali Yılmazköy SK)

Muammer Tip

(Çetinkaya TSK)

Oğulcan Şengül

(Değirmenlik SK)

 

KTFF DİSİPLİN KURULU KARARLARI
 

1) 08.11.2025 tarihinde Ağırdağ Boğaz Ahmet Dayı Stadı’nda oynanan Alayköy Gençlik SK – Lefke TSK U17 Bölgesel Lig 1. Grup karşılaşmasının bitimine müteakip, rakip takım yedek kulübesi önüne gelerek sportmenliğe ve spor ahlakına aykırı hareketlerde bulunup, saldırgan tavırlar sergilediği raporlardan tespit edilen Alayköy Gençlik SK futbolcusu Efe Esat Gümüllü’ye DT 35 (1)’in ihlalinden dolayı, DT 35 (1) (a) uyarınca 4 (dört) resmi müsabakadan men cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

 

2) KTFF Yönetim Kurulunun 10/11/2025 tarih ve DS-4/2025-2026 sevk numarası ile tarafımıza sevk edilen Yenicami AK, Lefke TSK, Cihangir GSK, Doğan Türk Birliği ve China Bazaar Gençlik Gücü TSK ile ilgili yapılan  değerlendirme neticesinde;

a) 09/11/2025 tarihinde Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanan Yenicami AK – Doğan Türk Birliği AKSA Süper Lig müsabakasında, KTFF tarafından belirlenen maç başlama saati olan 14.00’ten, Yenicami AK’ın 3 dakika gecikmeli olarak sahaya çıkması nedeni ile, DT 46 (12)’yi ihlal ettiği raporlardan tespit edilmiş olup, Yenicami AK’a DT 46 (12) uyarınca bir asgari ücret para cezası verilmesine;

b) 09/11/2025 tarihinde Lefke 16 Ağustos Stadı’nda oynanan Lefke TSK – Cihangir GSK AKSA Süper Lig müsabakasında, KTFF tarafından belirlenen maç başlama saati olan 14.00’ten, her iki takımının da 6 dakika gecikmeli olarak sahaya çıkması nedeni ile, DT 46 (12)’yi ihlal ettikleri raporlardan tespit edilmiş olup, Lefke TSK ve Cihangir GSK’ya DT 46 (12) uyarınca bir asgari ücret para cezası verilmesine;

c) 09/11/2025 tarihinde Esentepe Erdal Barut Stadı’nda oynanan Esentepe KKSK - China Bazaar Gençlik Gücü TSK AKSA Süper Lig müsabakasında, KTFF tarafından belirlenen maç başlama saati olan 14.00’ten, 7 dakika gecikmeli olarak sahaya çıktığı raporlardan tespit edilen China Bazaar Gençlik Gücü TSK’ya, DT 46 (12)’yi ihlal etmesi nedeni ile DT 46 (12) uyarınca bir asgari ücret para cezası verilmesine karar verilmiştir.

 

3) KTFF Yönetim Kurulu tarafından AKSA 1. Lig’in 8. Haftasında 08.11.2025 tarihinde 23344 maç numarasıyla oynanan Türk Ocağı Limasol SK – Binatlı YSK karşılaşması ile ilgili olarak Binatlı YSK, Türk Ocağı Limasol SK’nın KTFF Müsabaka Talimatı’nın 24. Maddesi’nin (g) bendini ihlal ettiği iddiasıyla Kurulumuza sevk edilen hususlar Kurulumuz tarafından görüşülüp aşağıdaki şekilde karar verilmiştir.

 

Binatlı Yılmaz Spor Kulübü tarafından KTFF Yönetim Kuruluna yapılan itirazda 08/11/2025 tarihinde Türk Ocağı Limasol Kulübü ile oynadıkları maçta Türk Ocağı Limasol Kulübünün KTFF Müsabaka Talimatı 24 (g)’nin ihlalinden ötürü hükmen yenik sayılmasını talep etmiştir.

 

Binatlı Yılmaz Spor Kulübü’nü temsilen Kulüp Avukatı Asya Apaydınlı 10/11/2025 tarihli itiraz dilekçelerinde belirtilen iddialarını yinelemiştir. Aleyhine şikâyette bulunulan Türk Ocağı Limasol Kulübü Başkanı Mustafa Şener sözlü savunmada bulunarak, KTFF Müsabaka Talimatının 11. maddesinde yer alan 3 sezonluk lisans işlemi kuralına uygun olarak oyuncu oynattıkları inancında olduklarını belirtmiştir.

 

Müsabakaya dair yabancı statüsüne ilişkin değerlendirilmesi gereken oyuncular Türk Ocağı Limasol Kulübü; 118566 Lisans numaralı Miraç Jr Mehmet, 118901 Lisans numaralı Uğur Efe Yağmur, 117708  Lisans numaralı İbrahim Kunur ve 119272 Lisans numaralı Ramazan Demir’dir. Kurulumuza yapılan itiraz ve izah atlardan ise Türk Ocağı Limasol Kulübü 118566 Lisans numaralı Miraç Jr Mehmet ve 118901 Lisans numaralı Uğur Efe Yağmur’un statüsünden ihtilaf olduğu cihetle değerlendirmemizi bu iki oyuncunun statüsü üzerinden yapacağız.

 

118901 lisans numaralı Uğur Efe Yağmur ilk lisansı 19.10.2023 tarihinde verilmiş olup, statüsü TC olarak belirlenmiştir. 2023-2024 sezonunu takip eden 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarında da ilgili futbolcunun statüsünün TC olduğu görülmektedir. KTFF Amatör Yerli Futbolcu Transfer ve Tescil talimatının 11. Maddesinin A fıkrası aynen şöyledir:

 

“Türkiye Cumhuriyeti uyruklu ailelerin çocukları için anne veya babasının çalışma izni ile yasal yollardan yerleşik 01.01.2007 ve sonraki yıllarda doğmuş olan çocuklar için lisans çıkarttıkları tarihten itibaren üç sezon lisansı bulunan ve her sezon için en az 10 resmi müsabakaya katılan A2 ve/veya alt lig futbolcuları, kendi liglerinin “A” takımlarındaki müsabakalara katılmak suretiyle yerli statü elde etmiş sayılacaklardır.(U16, U14 ve organize edilmesi durumunda daha alt liglerde tümü 10 resmi maçın altında grup maçları olması durumunda, grup maçlarının tümü 10 resmi maç ile eşdeğerdir.) ”

 

Özetle, KTFF Amatör Yerli Futbolcu Transfer ve Tescil Talimatının 11. Maddesine göre TC statüsünde olan bir futbolcunun yerli statü elde edebilmesi için üç sezon lisansı bulunması ve her sezon için en az 10 resmi müsabakaya katılması gerekmektedir. 118901 lisans numaralı Uğur Efe Yağmur 2023-2024 sezonunda 11 (on bir) A2 ve 14 (on dört) U16 müsabakasına katılmış, 2024-2025 sezonunda 17 (on yedi) A2 müsabakasına katılmış ve 2025-2026 sezonunda 5 müsabakaya katılmıştır. Dolayısıyla ilgili futbolcunun yerli statüsünü elde edebilmesi için üç sezon lisansının bulunmasına ve en az 10 müsabakaya katılmaya ilişkin kriteri yerine getirip getirmediğinin değerlendirilmesi gerekmektedir.

 

KTFF Amatör Yerli Futbolcu Transfer ve Tescil Talimatının 2. Maddesinde ’Sezon ’un tanımı 01 Temmuz – 30 Haziran arasını anlatır. İbaresi yer almaktadır.

 

Amatör Yerli Futbolcu Transfer ve Tescil Talimat 2. maddesini yer alan sezon tanımı ve 11. Madde’nin değerlendirildiğinde, bir futbolcunun yerli statüsünü elde edebilmesi için üç sezon boyunca ve her sezon için en az 10 resmi müsabakaya katılması gerekmektedir. Bir başka anlatımla ilgili futbolcunun yerli statüsüne geçebilmesi için üç sezon kriterlerini ve her sezonda en az 10 müsabakaya katılma kriterini tamamlamış olması gerekmektedir.

 

118901 lisans numaralı Uğur Efe Yağmur ile ilgili olarak; KTFF Amatör Yerli Futbolcu Transfer ve Tescil talimatı tahtında sezonu 01 Temmuz – 30 Haziran tarihlerine göre değerlendirilmesi gerektiğinden futbolcunun U16 Ligi’nde oynadığı müsabakalar ayrı bir sezon olarak sayılması mümkün değildir. Dolayısıyla 11. Maddesinin A fıkrasında yer alan üç sezon lisans bulunmasına ilişkin kriterin yerine getirilmediği Kurulumuza tespit edilmiştir. 118901 lisans numaralı Uğur Efe Yağmur’un 2025-2026 sezonunda katıldığı müsabaka sayısı kriterlerini karşılamamakla birlikte müsabaka sayısına bakılmaksızın üç sezon lisans bulunmasına ilişkin kriteri yerine getirmediğine bulgu yaparız.

 

118566 Lisans numaralı Miraç Jr Mehmet’in statüsü Yabancı olarak kayıt ve tescillidir. Ancak kurulumuza bugün (13.11.2025 tarihinde) mezkûr oyuncunun KKTC vatandaşı olduğuna dair kimlik ibrazı yapılmıştır.  KTFF Amatör Yerli Futbolcu Transfer ve Tescil talimatının 4. maddesinin C fıkrasına göre futbolculara KTFF tarafından açıklanan transfer ve tescil dönemleri dışında herhangi bir lisans çıkarılması ve/veya statü değişikliği yapılması mümkün değildir.

 

Sezon başında lisans çıkarılması esnasında her futbolcu lisansının hangi statüde olduğu kulüpler tarafından beyan usulü ile belirlenmektedir ve her bir futbolcu için KTFF’nın resmi web sayfasında ilgili futbolcunun statüsü de açıkça ilan edilmektedir. Yukarıda da belirtildiği üzere 118566 Lisans numaralı Miraç Jr Mehmet’in statüsü 2025-2026 sezonu için YABANCI olarak ilan edilmiştir. Dolayısıyla, 118566 Lisans numaralı Miraç Jr Mehmet’in ilan edilen statüsünde transfer ve tescil dönemleri haricinde değişiklik yapılamamaktadır. KTFF Amatör Yerli Futbolcu Transfer ve Tescil talimatının 4 maddesinin C fıkrası ve 118566 Lisans numaralı Miraç Jr Mehmet’in ilan edilen statüsü göz önünde bulundurulduğunda ilgili futbolcunun yabancı statüsünde olduğu görülmektedir.

 

Yukarıda yaptığımız tespit ve bulgular ışığında 118566 Lisans numaralı Miraç Jr Mehmet’in yerli statüsünde olmadığı ve yabancı statüsünde olduğuna karar veririz.

 

Yukarıda yapılan tüm değerlendirme ışığında; Türk Ocağı Limasol Kulübü’nün Müsabaka Talimatı’nın 24 (g) Maddesini ihlal ettiğine bulgu yapılır ve mezkûr bulgumuz tahtında AKSA 1. Lig’in 8. Haftası’nda 08.11.2025 tarihinde 23344 maç numarasıyla oynan Türk Ocağı Limasol SK – Binatlı YSK karşılaşmasında Türk Ocağı Limasol SK’nın HÜKMEN YENİK SAYILMASINA ve 25 (4) uyarınca ilgili maçın Türk Ocağı Limasol SK: 0 – Binatlı YSK : 3 olarak tescil edilmesine karar verilir.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.