Disiplin Kurulu kararları açıklandı

Disiplin Kurulu kararları açıklandı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 3-4-5 Kasım 2023 tarihleri arasında oynanan maçlarla ilgili aldığı kararları açıkladı

A+A-

Kurul, Alsancak Yeşilova Başkanı Redif Nurel’in babasının vefat etmesinden dolayı savunma hakkını kullanamadığı için konunun bir sonraki toplantıya ertelenmesini kararlaştırdı. Miracle Değirmenlik Asbaşkanı Ebru Törehan’a ise 30 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

KTFF Disiplin Kurulu’nun aldığı kararlar şöyle:

 

1) 19406 maç numarasıyla 04.11.2023 tarihinde Alsancak Yeşilova SK ile Lefke TSK arasında oynanan AKSA Süper lig müsabakasında,  müsabaka hakemine yönelik saldırı ve darp suçu işlediği, keza hakeme yönelik hakaret ve küfür içerikli sözler sarf etmesi nedeni ile Yönetim Kurulu’nun DS-6/2023-2024 sayılı kararı ile kurulumuza sevk edilen Alsancak Yeşilova SK Başkanı Redif Nurel’in, babasının vefat ettiği ve duruşmada bulunup savunma hakkını kullanmasının mümkün olmadığı kanaatine varmış olup, işbu meselenin bir sonraki toplantıya tehir edilmesinin adil olacağına oybirliği ile karar verilmiştir.

 

2) 04.11.2023 tarihinde Mormenekşe Cemal Balses Stadı’nda oynanan Mormenekşe GBSK – Miracle Değirmenlik SK AKSA 1.Lig müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik kişilik haklarına saldırı, hakaret ve küfür içerikli sözler sarf ettiği nedeni ile Yönetim Kurulu’nun DS-6/2023-2024 sayılı kararı ile kurulumuza sevk edilen Miracle Değirmenlik SK Asbaşkanı 4501 lisans numaralı Ebru Törehan ile ilgili değerlendirme yapmış bulunmaktayız.

Yapılan değerlendirme neticesinde Miracle Değirmenlik SK Asbaşkanı Ebru Törehan’ın, hakemlere yönelik sarf etmiş olduğu kişilik haklarına saldırı, hakaret ve küfür içerikli sözleri, raporlardan tespit edilmiştir. Adı geçen kişinin yazılı ve/veya sözlü savunma yapmadığını da dikkate alarak, Ebru Törehan’a, DT 41(1)’in ihlalinden dolayı, DT 41(1)(B) uyarınca 30 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

 

Kırmızı kart cezaları

3 maç: İsmail Doğan (Binatlı), Mehmet Fatih Parlak (A. Yeşilova), Nurullah Yıldız (Türk Ocağı), Onur Özbay (Hamitköy)

2 maç: Cengizhan Kurt (M. H. Yılmazköy)

1 maç: Asrın Çeribaşı, Kaya Mülazim Kaya (K. Kaymaklı), Ceylan Taneri, Mehmet İnce (Ozanköy), Kenan Özerinç (Y. Boğaziçi), Mahmut Erzeybek (BÜY), Mehmet Emin Öztürk (Ü. Maraş), Memduh Sarıoğlu (A. Yeşilova), Muhammet Yasir Begeç (Esentepe)

 

Dört sarı kart cezalıları

Abdullah Atma, Samet Şimşek (Ozanköy), Aydın Gül (Yalova), Devran Ali Güneş (Esentepe), Efe Yılmaz (DTB), Fuat Tatlıses (Binatlı), Mehmet Efe Ertürk (Pera L. G. Birliği), Mehmet Erol (Y. Dumlupınar), Sercan Demirman (Cihangir), Serhat Deste (Hamitköy), Toprak Bolcan (K. Kaymaklı)

 

Teknik direktör, antrenör ve kulüp personeli cezaları

3 maç: Ali Aktepebaşı (Ozanköy)

2 maç: Selahettin Çöllo (K. Kaymaklı)

1 maç: Abbas Osum, Reşat Oğuz (Pera L. G. Birliği), Gökhan Kim (Esentepe), Hüseyin Adal (K. Kaymaklı), Özgü Bayraktar (M. Değirmenlik)

Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.