DAÜ Şampiyonlar Ligi’ne hazırlanıyor

DAÜ Şampiyonlar Ligi’ne hazırlanıyor

Avrupa Futsal Şampiyonlar Ligi’ne hem ev sahipliği yapacak hem de mücadele edecek olan DAÜ’de organizasyonun heyecanı yaşanıyor.

A+A-

Kanı Aldağ

Avrupa Futsal (Salon Futbolu) Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Futsal Şampiyonlar Ligi 30 Mayıs – Haziran tarihleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Güçlü takımların yer alacağı organizasyonda ülkemizde ilk kez düzenlenen Futsal Ligi’nde şampiyon olan DAÜ erkek takımı mücadele edecek. Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda yer alacak olan organizasyonda Rus ekibi son şampiyon Dynamo Moskova, Türkiye’den Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Katalunya’dan Ripoll ve Fransız Saint Gilles takımları mücadele edecek.

Bu önemli organizasyon öncesinde DAÜ Futsal Takımı antrenörleri Osman Konnolu ve Beha Evren Karabulut hem ilk kez düzenlenen Futsal Ligi, hem de Futsal Şampiyonlar Ligi ile ilgili düşüncelerini aktardı.

 

Konnolu: “Ligde aksaklıklar oldu ama güzel oldu. KTFF’ye teşekkürler”

Uzun yıllardır DAÜ Futsal Takımı’na antrenörlük yapan Osman Konnolu sözlerine salon futbolunu ciddiye alıp lig düzenlediği için Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na teşekkür ederek başladı. “8 üniversitenin katılımı ile 9 haftalık bir lig yaptılar. Tabi ufak tefek aksaklıklar yaşandı. Özellikle salon konusu sıkıntı oldu. Her üniversitenin salonu var ama merkezi yerlerde sıkıntı var. Ama güzeldi. Sonu mutlu oldu” dedi.

“2003’ten beri bu takımın hocasıyım. İlk defa lig düzenlendi” diyen Konnolu, “Çocuklar da keyif aldı. Tabi şampiyon olmak daha büyük bir keyif. Biz Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edeceğiz. Biz üç ay önce İtalya’ya düzenleneni gidip yerinde gördük. Bizim oynadığımız futsaldan farklı ama iyi netice alacağımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

 

“Okulumuz futsalı ciddiye alıyor”

Ülkemizde düzenlenen Futsal Ligi ile ilgili görüşlerini aktaran Osman Konnolu, “Bizim okulumuzda yaklaşık 10 yıldır düzenlenen Cup of Nations diye bir salon futbolu organizasyonumuz var. Burada tüm ülkelerin milli takımları yarışıyor. Bizim okulumuz futsalı ciddiye alıyor. Tabi ligde bütün üniversiteler çalıştı ama biz biraz daha fazla çalıştık herhalde. Alın terimizin karşılığını şampiyonlukla aldık. Buradan desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Avrupa Şampiyonası’nda hem medyanın, hem halkın desteğini bekliyoruz. Gelirlerse keyifli maçlar seyredecekler” dedi.

 

“Rakiplerimiz profesyonel. En iyi dereceyi almak istiyoruz”

Mücadele edecekleri Futsal Şampiyonlar Ligi’ndeki hedefleri ile ilgili olarak görüşlerini belirten Osman Konnolu, “Tabi ki şampiyonluk hedefliyoruz ama bu gelecek olan takımlarla İtalya’da oynadık. Rakiplerimiz tamamen profesyonel. Onların düzenli ligleri var. Biz ilk defa lig yaptık. Biz de onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Hedefimiz üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Nereye kadar gidebilirsek gideceğiz” açıklamasın yaptı.

 

dau-ic.jpg

 

Karabulut: “Geçen yıl ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik”

DAÜ Futsal Takımı antrenörlerinden Beha Evren Karabulut Fair-play’in önemine değinerek başarılı bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarına inancını belirtti. Karabulut, “Geçtiğimiz yıl bu organizasyona gittiğimizde bize müdürümüz Cemal Konnolu alacağımız neticenin hiç önemli olmadığını söylemişti. Ama sizden bir şey isterim, Fair-play ödülünü alın dedi. Biz beşinci olduk. Üçüncü de olabilirdik. Ülkemizi çok iyi temsil ettik. Her ne kadar farklı dillerin insanları olsak da iyi dostluklar kurduk. KTFF’nin girişimleri, bizim de destekleyici şekilde ilişkiler kurmamız Avrupa Futsal Şampiyonası bu yıl DAÜ’ye verildi” dedi.

 

“Güzel bir organizasyon yapacağız”

“Çok güzel ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum” diyen Karabulut, “Hem konaklama, hem ulaşım hem de tesislerle güzel bir organizasyon yapacağız. Buradan bütün üniversitedeki futsal turnuvasına katılan üniversitelere, futbol izleyicilerini bu organizasyona davet ediyoruz. Ben futsalın içinde yaklaşık üç yıldır bulunuyorum. Bu süre içerisinde Osman Konnolu hocam bana futsalı çok iyi şekilde öğretti. Ben de kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Cemal Konnolu hocamın yaptığı telkinler ve örneklerle bizlerin daha iyi antrenör olmamız için destekliyorlar” açıklamasını yaptı.

 

“Öncelikli hedefimiz Fair-play”

Organizasyondaki hedefleri ile ilgili konuşan Karabulut, “İlk önceki hedefim Fair –play ödülü” dedi. Karabulut, “Biz DAÜ olarak bu turnuvada yüksek bir not alacağımıza, çok iyi bir ev sahibi olacağımıza inanıyoruz. Gelen takımlara ülkemizi çok iyi tanıtacağız. Sportif olarak geçtiğimiz yıl aldığımız beşincilikten daha yukarı çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1668 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.