Dartsta Yaz Ligi tamamlandı

Dartsta Yaz Ligi tamamlandı

Arden Gıda sponsorluğunda düzenlenen, Carlsberg KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nin ilk kez düzenlemiş olduğu 5’li Takımsal Yaz Darts Ligi oynanan 3’ncülük ve final maçları ile tamamlandı.

A+A-

Darts liglerinde ilk kez yapılan canlı yayın ile darts camiasında da bir ilke imza atıldı.

Üçüncülük Maçında Mesarya Lions güçlü rakibi Legends karşısında 13-8 galip gelerek ilk kez düzenlenen ligin üçüncüsü gelerek 5000TL’lik ödülünü ve kupasını KKTC Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gülmez’den aldı.

Final maçında; ligin mağlubiyet almadan finale kadar gelen finalisti Gülenler İnşaat ile KKTC Fenerbahçeliler Derneği karşılaştı. Toplamda 25 set olarak oynanan maçta lig şampiyonu son legde belirlendi ve rakibi KKTC Fenerbahçeliler Derneği’ni 13-12 yenen Gülenler İnşaat şampiyon oldu.

Ligin İkincilik ödülü olan 10.000 TL’lik ödülü ve kupasını, KKTC Fenerbahçeliler Derneği Takım Kaptanı Cemal Gingi’ye, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Dereboylu, Evrim Kamalı ve Orçun Bayram takdim ederken, lig şampiyonu olan Gülenler İnşaat’ın Takım Kaptanı İbrahim Esiner’e ödülünü KKTC Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Ahmet Raşit 15.000 TL’lik ödülü ve kupasını takdim etti.

 

Finallerin Sonuçları :

Üçüncülük Maçı: Mesarya Lions-Legends: 13-8

Final Maçı: Gülenler İnşaat-KKTC Fenerbahçeliler Derneği: 13-12

 

Lig Sıralaması:

1. GÜLENLER İNŞAAT

2. KKTC FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ

3. MESARYA LİONS

4. LEGEND

 

Lig Süresince Tony Stoney, İbrahim Esiner ve Murat Çınaroğlu 3 kez 180 atarak en yüksek sayı atan dartsçılar oldular ve turnuvanın yan ödülü olan En Yüksek Sayıdan Finish yapan oyuncu ödüllerini aldılar.

Ligin Final Maçında Salım Özeren 160 sayıdan Finish yaparak lig süresince en yüksek sayıdan oyunu bitiren dartsçı olarak Ligin En Yüksek Sayıdan Bitiren Oyuncu Ödülünü aldı.

Yine ligin final gününde Tony Stoney 501’den başlayan tek maçlık legde 14 ok ile lig süresince en az okta Finish yapan dartscı olarak Ligin En Az Ok’ta Bitiren Oyuncu Ödülünü aldı.

Ligin diğer yan ödülü olan En Yüksek Sayıdan Göbek Finish yapan dartscısı ise Ergün Gülenler’in 135 Sayıdan Göbek Finish’i ile tamamlandı.

Bu haber toplam 417 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.