BTM’de final zamanı

BTM’de final zamanı

Birinci Lig’e terfi edecek iki takım bugün ve yarın belli oluyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nde sıra final heyecanına geldi. Görneç - Akıncılar Vadili maçı bugün Sadık Cemil Stadı’nda, Çanakkale - Yıldırım maçı ise yarın Canbulat Stadı’nda oynanacak. Bu kaşılaşmalardan galibiyetle ayrılacak iki takım, 2017-18 sezonunda K-Pet Birinci Lig’de mücadele etmeye hak kazanacak.

 

Değirmenlik’te zor maç

Akıncılar Vadili ile Görneç’in karşılaşacağı maç, bugün 17.30’da Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynanacak. İki takımın da finali kazanma parolasıyla çıkacağı bu önemli maçı Timur Ercan Bodi yönetecek. Bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılan takım Birinci Lig’e terfi eden iki ekipten biri olacak. Akıncılar Vadili, Play – Off son 8 turunda Akçay’la karşılaşmış ve karşılaşmayı 4-0 kazanmıştı. Görneç ise, ilk maçta Yılmazköy’le karşılaşmış ve  mücadeleyi 2-0 kazanmıştı.

 

Görneç rahat geldi

BTM Ligi 3.Grup’ta mücadele eden Görneç, grup maçlarını rahat bir grafik çizerek noktaladı. Yeşil beyazlılar, 10 maçlık süreçte 25 puan toplayarak, en yakın rakibi Geçitkale’nin 3 puan önünde grup maçlarını tamamladı. Bir üst turda Yılmazköy’le karşılaşan Görneç, bu karşılaşmayı 2-0 kazanarak finale yükselmenin mutluluğunu yaşamıştı.

 

Akıncılar Vadili rakip tanımadı 

BTM Ligi 4. Grubu’ndan lider olarak bir üst tura terfi eden Akıncılar Vadili, grup maçlarında 14 puan toplayarak bir üst tura yükseldi. Akıncılar Vadili, Play – Off karşılaşmalarının ilk maçında Akçay’la eşleşmiş ve Karaoğlanoğlu Orhan Dural Stadı’nda oynanan karşılaşmayı 4-0 kazanarak finale yükselmenin mutluluğunu yaşamıştı.

 

Mağusa halkı bu maçı bekliyor

Mağusa halkının merakla beklediği Çanakkale – Yıldırım karşılaşması ise yarın 17.30’da Mağusa Canbulat Stadı’nda oynanacak. Emre Öztaşlı’nın yöneteceği maçta galibiyet elde eden takım Birinci Lig’e yükselecek. İki takım, grup karşılaşmalarında da 2 kez karşı karşıya gelmişti. Bu karşılaşmaların bir tanesi golsüz sona ererken, diğer karşılaşmayı Çanakkale 4-0 gibi farklı bir skorla kazanmayı başarmıştı.

 

Çanakkale’nin karnesi başarılı

BTM Ligi’nin ikinci grubunda mücadele eden Çanakkale, grup maçlarını oldukça başarılı bir şekilde geçirdi. Gruplarda 10 maça çıkan yeşil beyazlılar, bu maçların toplamında 26 puan toplayarak grubundan lider olarak çıktı. Çanakkale bu sezon fileleri toplamda 40 kez havalandırırken, kalesinde sadece 4 gol gördü. Çanakale, son 8 takım eşleşmelerinde Ortaköy’le eşleşmiş ve mücadeleyi 4-1 kazanarak adını finale yazdıran 4 ekipten bir tanesi olmuştu.

 

‘En iyi ikinci’ olarak terfi etti

BTM Ligi’nin 2. Grup ekiplerinden Yıldırım, gruptan ‘En iyi ikinci takım’ unvanıyla terfi etmiş ve  son 8 takım arasına kalmaya hak kazanmıştı. Grup maçlarında 23 puanla bir üst tura terfi eden kırmızı beyazlılar, 10 maçlık sürede 7 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de mağlubiyet aldı. Yıldırım, grup maçlarında aldığı tek mağlubiyeti hem grubunda, hem de yarın final maçındaki rakibi Çanakkale’ye karşı almıştı. Yıldırım ilk maçta Kumyalı’yı 5-0’la geçerek final vizesini almıştı.

 

Bu haber toplam 2137 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.