“BM’nin gerekli adımları atmasını bekliyoruz”

“BM’nin gerekli adımları atmasını bekliyoruz”

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Çetinkaya’nın Taksim Sahası’nda antrenman yapması sonrasında Birleşmiş Milletler’e tepki gösterdi

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün ara bölgede yer alan Taksim Sahası’nı yeniden kullanmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün konu ile ilgili gerekli adımları atmasının beklendiği belirtildi.

Çetinkaya, KKTC ile TC hükümetleri arasında geçtiğimiz yıl imzalanan Gençlik ve Spor Alanlarında İşbirliği Protokolü kapsamında sentetik zeminli saha yapılan Cirit Hisarı, bilindik adı ile Taksim Sahası’nda ilk antrenmanını Perşembe günü yaparken, Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada antrenmanların başlaması sonrasında bakanlığın BM’den aldığı bilgi paylaşıldı. Açıklamada, tekrarlanan uyarılara rağmen BM’nin bölgedeki “yasadışı” çalışmaları sona erdirme konusunda özen göstermediği ve izin verme niyetini bildirmesinden dolayı hükümetin ciddi endişelerinin sürdüğü ifade edildi.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin BM’ye ev sahipliği yapan ülke olarak sahanın herhangi bir şekilde kullanılmasına izin vermediği, bölgenin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin etkin kullanımında olduğu belirtilen açıklamada, BM’nin bölgede devam eden ihlali sona erdirme adına gerekli tüm adımları atmasının beklendiği ifade edildi.

 

Bu haber toplam 620 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.