Çetinkaya yıllar sonra sahasında

Çetinkaya yıllar sonra sahasında

Çetinkaya yıllar sonra Cirit Hisarı, bilindik adı ile Taksim Sahası’nda antrenman yaptı

A+A-

AKSA Süper Lig ekiplerinden Çetinkaya Türk Spor Kulübü uzun yıllardır kullanımında olan ancak Kıbrıs Rallisi seyirci özel etabı için verilen sahası Cirit Hisarı, bilindik adı ile Taksim Sahası’nda uzun yıllar sonra antrenman gerçekleştirdi.

Yıllarca Çetinkaya’nın kullanımında olan, Kıbrıs Türk futbol tarihinde önemli bir yeri olan saha Avrupa Ralli Şampiyonası’nın Kıbrıs ayağında bölünmüş Lefkoşa’nın iki tarafını birleştiren Seyirci Özel Etabı çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun kullanımına verilmiş, sahanın protokolünün sona ermesinin ardından saha yeniden Çetinkaya’ya devredilmişti. Çetinkaya son olarak sahada 2013-14 sezonunda antrenman yapmıştı.

cetinkaya-taksim2.jpg

BM hisardan giriş kısmı kapatmış, bu davranış tepki toplamıştı

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC hükümetleri arasında geçtiğimiz yıl imzalanan Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Protokolü kapsamında saha sentetik zemine kavuşturularak yeniden kullanılmaya hazır hale getirilmişti. Sahanın tamamlanmasının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü, Ocak ayında kulüp tarafında bulunan hisarda yer alan merdivenlerden sahaya girişe izin vermemiş, BM’nin bu tavrı büyük tepki toplamıştı. Daha sonra BM tarafından yapılan açıklamada sahaya girişin Ledra Palas geçiş noktasından yapılabileceği duyurulmuştu.

 

Ledra Palas’tan geçiş yapıp sahaya girdiler

Sahanın yapımının tamamlanması sonrasında Çetinkaya, yıllar sonra bu sahada ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Takım sahaya Ledra Palas geçiş noktasından giriş yaparken, Süper Lig’in 23. haftasında Gönyeli ile Pazar günü oynanacak maçın hazırlıkları kapsamında çalışma gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 1083 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.