Blatter ve Platini aklandı

Blatter ve Platini aklandı

FIFA'nın eski başkanı Sepp Blatter ve UEFA'nın eski başkanı Michel Platini hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla İsviçre'de açılan dava sonuçlandı.

A+A-

Eski FIFA başkanı Sepp Blatter ve başkan yardımcısı Michel Platini, dolandırıcılık davalarının ardından suçsuz bulundu.

İkili, 2011 yılında Blatter tarafından Platini'ye verilen 2 milyon İsviçre Frangı (1,6 milyon sterlin) tutarındaki ödeme nedeniyle yargılandı.

Her iki isim de görevi kötüye kullanma olmadığını ve para transferinin Platini'nin FIFA için yaptığı danışmanlık çalışması için gecikmiş bir ödeme olduğunu söylemişti.

platini.jpg

Blatter ve Platini ne söyledi?

Blatter mahkemeye gelirken, "Hayatımda masum değilim ama bu konuda masumum" dedi.

Platini ise yaptığı açıklamada, "Bu sabah hakimlerin kararının ardından, yedi yıllık yalan ve manipülasyondun ardından adaletin nihayet yerini bulduğu için mutluluğumu ifade etmek istedim. Bu dava sırasında gerçek ortaya çıktı.

Sürekli söylüyorum: Benim savaşım adaletsizliğe karşı bir savaştır. Bu yargılama sırasında ortaya çıkmayan suçlular var. Bana güvensinler, tekrar görüşeceğiz. Çünkü pes etmeyeceğim ve hakikat arayışımda sonuna kadar gideceğim.” ifadelerini kullandı.

 

Neler yaşandı?

86 yaşındaki Blatter'e "dolandırıcılık, kötü yönetim, FIFA fonlarının zimmete geçirilmesi ve belgede sahtecilik", 66 yaşındaki Platini'ye ise "dolandırıcılık, zimmete para geçirme, Blatter'in iddia edilen kötü yönetimine suç ortağı olmak ve sahtecilik" suçlamaları yöneltiliyordu.

2015 yılında ortaya çıkan ödemenin ardından FIFA, görevlerinden aldığı iki̇ yöneticiyi de 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı.

FIFA Tahkim Kurulu, iki ismin cezasını 6 yıla indirmişti. Platini'nin ceza süresi, Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) yaptığı itiraz sonrası 4 yıla düşürülmüştü. FIFA ise söz konusu 2 milyon İsviçre frangının iadesi için de dava açmıştı.

Bu haber toplam 567 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.