“Biz çalışıyoruz, sporu yönetenler de çalışsın”

“Biz çalışıyoruz, sporu yönetenler de çalışsın”

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Başkanı Gürtap Davutoğlu, “ben parayı vereyim, ülke dartsını ne isterlerse yapsınlar” mantığı ile bu işlerin yürütülemeyeceğini savundu.

A+A-

Haldun OKTAY

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Başkanı Gürtap Davutoğlu, federasyon olarak çok çalıştıklarını, üzerlerine düşen sorumluluğu yaptıklarını belirtirken, “Bu noktada Sporu yönetenler de bu bilinçle hareket etmek zorundadır” dedi. Davutoğlu, “ben vereyim 200 Bin TL Bütçe, ülke dartsını ne isterlerse yapsınlar. Yönetsinler da tamamdır” mantığı ile bu işlerin yürümeyeceğini savundu.

Davutoğlu verdiği röportajda darts sporunu ve gelişimini, göreve gelişini, Covid-19 sürecini, yeni sezon, devlet tarafından verilen bütçe ve ülke sporunun yönetimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkanlıkta 9’uncu yıl

“Darts Federasyonu 5 Kasım 2010 yılında kuruldu. Kurucu başkanlığını Uğur Barani yaptıktan sonra Eylül 2013 yılından itibaren başkanıyım” diyen Davutoğlu, “Yani Uğur Barani'den devralıp ikinci başkanı olarak 9 yıldır başkanlık görevini sürdürmekteyim, 1 yıl daha görevimin başındayım...” dedi.

1980’li yılların sonunda başlayan, çok yollar kat ederek bugünlere gelen ve yıllardır, özüne kavuşamayan “Darts camiası”nın 2010 yılında federasyon olduktan sonra, federasyon olmanın gerekliliğini yerine getirmek için çok mücadele verdiğini aktaran Davutoğlu, “Yöneticiler olarak bizler, Beden Eğitimi Spor Yasası ile Tüzüğümüzün, emrettiği uygulamalar dışına çıkılmamış ve dartsın disiplin ve kalitesi adına çok önemli yollar kat ettik. Bugün 24 kulübümüz ve 150 elit lisanslı sporcumuz vardır” açıklamasını yaptı.

Covid-19 süreci

“Ülkemizde Covid-19 olayının başladığı 2020 Mart ayından itibaren sıkıntı yaşıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Davutoğlu, “Halen daha devam etmektedir. Önce faaliyetlerimiz durdu, sonra devam etti, tekrar durdu derken normale döndükten sonra ise Covid-19’un acı faturasını yaşıyoruz. Söylenen tek şey; “Para yok, Para yok” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: “Belirledikleri bütçeyi bile ödeyemiyorlar”

Her yıl sonunda veya başında tüm federasyonların çalışmalarını, faaliyetlerini Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’na sunduğunu ve federasyonlarla birlikte yapılan toplantılar sonunda bütçelerin açıklandığını hatırlatan Gürtap Davutoğlu, “Pandemi olduktan sonra buna ihtiyaç duyulmadı, özellikle geçtiğimiz yıl keyfi bütçeler açıklanıp onaylandı. Bir de üstüne üstük keyfi olarak açıklanan bütçeleri bir yıl geçmesine rağmen daha ödenmedi. Traji komik bir durum aslında” dedi.

“2020 yılı Darts Federasyonuna uygun görülen bütçe 300 Bin TL’dir.  2021 yılı bütçesi bizim dürüstlüğümüzden kaynaklı yardımcı olmak adına 200 Bin TL olmuştur” diyen Davutoğlu, “2022 bütçesi ise bizleri hiçe sayılarak alınan keyfi kararlarla yine 200 Bin TL yaptılar. Ama bunu bile ödeyemiyorlar, 4 eşit taksitte ödenen bütçenin birinci taksitini verebildiler” açıklamasını yaptı.

“Sezonu açamama durumuyla karşı karşıya kalabiliriz”

1 Eylül 2022 tarihinde yapılacak olan Mali Genel Kurul sonrası Kasım 2022’de sezonu açmayı planladıklarını aktaran Gürtap Davutoğlu, “Ama bütçemizi alamadığımız takdirde sezonu açamama durumuyla karşı karşıya kalabiliriz. Sürekli yükselen bir trendi olan Darts’ın önünü çok iyi göremiyoruz. Hade bu yılı da atlatırız mantığı ile gidilecek bir durum yok ortada. Mecburuz, sorgulamamız gerek; daha sonraki yıllarda acaba ne olacak? diye. Kolay bir genel kurul olmayacak. Bir çok konu yazılı ya da görsel basında değil, önce genel kurulda açık açık konuşulacak. Kararı kulüpler, sporcular verecek” şeklinde konuştu.

“Biz çalışıyoruz sporu yönetenler de çalışsın!”

“Dokuz yıl boyunca, birçok işlere imza attık” diyen Davutoğlu, “Gerek sporcularımızı, gerekse kulüplerimizin önüne olmayan hedefler koyduk. Ödüllendirdik. Başarıları görmezden gelmedik. Gücümüz elverdiğince maddi manevi olarak hep en iyisini düşündük… Yurtdışı politikası olarak her şeyi denedik, yaptık. Olmadı, dünyayı ayağımıza getirerek ambargoya meydan okuduk. Özellikle kurumsal yapıya kavuşması için kulüplerimize puan başı para koyduk. Vs. vs. Bunlar küçümsenecek bir şey değildir ve görmezden gelinemez…

Hiçbir zaman tüzüğe aykırı davranmadık. Her sezon başında talimatlarımızı çıkardık, yayınladık, aksini yapmadık. Federasyonumuz kurallarla ilgili hata ve eksiklik gördüğü andan itibaren oyun kuralları, yönetmelikleri ayrıca WDF’nin (Dünya Darts Federasyonu) Tüzük, oyun kurallarını Türkçeleştirerek kitapçık haline getirdik. Hakemlerimizle bu sporu kurallara göre yönetmesini sağlamaya başladığı andan itibaren, kalite ve disiplin geldi.  Çalışıyoruz, hemde çok çalışıyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğu yapıyoruz. Bu noktada Sporu yönetenler de bu bilinçle hareket etmek zorundadır” açıklamasını yaptı.

“Ben parayı vereyim, yönetsinler tamamdır mantığı ile bu işler yürümez”

“Dartsta uygulanan disiplin ve kurallar nedeninin yanında, kulüplerin de sürdürülebilir bir yapı olması gerekmektedir” görüşünü aktaran Başkan Gürtap Davutoğlu, “Dartsta özellikle içe yönelik daha çok yapılması gereken bir sürü işler var. Özellikle Federasyona ait Lokal ve Salon, tüzük tadilatı, oynanan mekanlar ve gençlerimize hazırlanacak zemin çok önemlidir. Darts Federasyonu çok zor bir federasyondur. Her kesimin her şeyi federasyondan bekleyen bir yapısı var. Dolayısıyla bu noktada Sporu yönetenler bir an önce silkinip bunun farkına varmaları gerekir. Yani, “ben vereyim 200 BİN TL Bütçe, ülke dartsını ne isterlerse yapsınlar. Yönetsinler da tamamdır” mantığı ile bu işler yürümez” dedi.

Bu haber toplam 722 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.