Birinci, resmi başvurusunu yaptı

Birinci, resmi başvurusunu yaptı

Tekin Birinci 5 Haziran'da yapılacak KTFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda resmi başvurusunu yaptı.

A+A-

Bir süre önce Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda başkan adayı olacağını açıklayan Tekin Birinci, KTFF Genel Sekreterliği’ne adaylık başvurusunu yaptı.

 

Karadeniz 61 önerdi

KTFF tüzüğü gereği üst liglerde (Süper Lig – Birinci Lig) yer alan kulüpler ile Bölgesel Terfi Müsabakaları liglerine kayıtlı kulüplerin kendi aralarında seçtikleri bir temsilcinin önerisi ile aday olunabilen başkanlık için Birinci’yi BTM kulübü Karadeniz 61 önerdi.

 

Birinci: Kabul olmazsa Süper Lig’den öneri getireceğim

Tüzüğe uygun olup olmadığı sorgulanan bu durum ile ilgili olarak konuşan Tekin Birinci, başvurusunu yapmadan önce söz konusu konuda sıkıntı yaşanması halinde son başvuru tarihi olan 4 Mayıs’tan önce bir Süper Lig kulübünün önerisini federasyona ulaştıracağını aktardı.

KTFF Genel Sekreteri Av. Enver Baturalp başvuru esnasında önerinin BTM kulüplerinin temsilcisi tarafından yapılabileceğini Birinci'ye aktardı. Birinci ise son başvuru tarihinden önce bir Süper Lig kulübünden öneri yazısını KTFF’ye ileteceğini belirtti.

 

Nasıl aday olunuyor?

Dört yıllık görev süresi olan KTFF başkanlığı için KTFF üyeleri başkanlık için aday gösterebiliyor. Süper Lig (16), Birinci Lig (16) ve BTM kulüplerinin belirlediği bir temsilci ile toplam 33 oy kullanılabilen genel kurulda tüzük gereği bu 33 temsilcinin bir tanesi başkanlık için aday gösterebiliyor.

Başkan adaylarının ayrıca üye kulüplerde veya KTFF’de en az 3 yıl başkanlık veya yöneticilik yapmış olması zorunluluğu var. Müracaat tarihinde de herhangi bir spor kuruluşu veya kurullarında üye veya görevli olmamak şartı da aranırken, yüz kızartıcı suçtan hüküm giymemiş olmak maddesi de bulunuyor.

 

Son başvuru 4 Mayıs

5 Haziran’da yapılacak KTFF Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda aday olabilmek için son başvuru tarihinin 4 Mayıs olduğu daha önce açıklanmıştı.

Mevcut başkan Hasan Sertoğlu hafta başında resmi adaylığını açıklarken, kendisini Küçük Kaymaklı önermişti.

Bu haber toplam 813 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler