Birinci Lig’in kralı Halil Turan

Birinci Lig’in kralı Halil Turan

K-Pet Birinci Lig’de gol kralı Mesarya Spor Kulübü’nden Halil Turan oldu

A+A-

K-Pet Birinci Lig’de 2019 – 2020 futbol sezonu Pazar günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Normal sezonda 28 gol kaydeden Mesarya Spor Kulübü’nün golcüsü Halil Turan, gol krallığı sıralamasının ilk basamağında yer aldı. Daha önce Süper Lig’de Yenicami forması ile gol krallığı yaşayan Turan, böylelikle iki farklı ligde gol krallığı sevinci yaşamış oldu.

 

28 golle zirvede

Mesarya Spor Kulübü’nün sezon başında Mağusa Türk Gücü’nden transfer ettiği Halil Turan, sarı kırmızılı takımın elde ettiği şampiyonlukta attığı gollerle önemli bir paya sahip oldu. Turan ayrıca 28 golle Birinci Lig gol kralı unvanını da elde etti. Bu sezon 75 gol atan Mesarya’nın 28 golünü rakip filelere gönderen Turan, takımının attığı gollerin neredeyse yarısına yakınını atarak başarılı bir sezon geçirdi.

Mesarya adına forma giydiği maçlarda Halil Turan attığı 28 golün 15’ini ayakla, 10 tanesini penaltıdan ve 3 tanesini kafayla rakip filelere gönderdi.

 

İkinci kez gol krallığı

Halil Turan daha önce Süper Lig ekibi Yenicami’nin formasını giyerken gol krallığı sevinci yaşamıştı. 2015 – 2016 sezonunda golcü futbolcu takımı adına 26 gol atarak Süper Lig gol kralı unvanını elde etmişti. Bu sezon Birinci Lig’de gol kralı olan Turan, böylelikle iki farklı ligde gol krallı olma sevinci yaşadı.

Bu haber toplam 2358 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.