“Bir yılda çok şey kaybettik”

“Bir yılda çok şey kaybettik”

Süper Lig ekiplerinden Küçük Kaymaklı, birkaç kez ertelediği çalışmalara gruplar halinde başladı. Teknik direktör Niyazi Göksun, futbol adına zor bir dönemden geçildiğini belirtti.

A+A-

Foto Evliya tarafından hazırlanan, moderatörlüğünü Beyzade Ünalmış’ın yaptığı İkiye Bir programında konuşan Göksun, bir yıldan fazla bir sürede genelde ülke olarak, özelde spor olarak çok şeyin kaybedildiğini dile getirdi

 

Göksun: Ülke olarak çok uğraşmamız gereken şeylerin olduğu bir dönem yaşıyoruz

Daha önce 12 Nisan’da çalışmalara başlama kararı aldıklarını, iki etaplı bir hazırlık dönemi düşündüklerini ancak vakaların artması ve federasyon tarafından yapılan tavsiye kararı sonrası erteleme durumunda kaldıklarını söyleyen Göksun, “Ekonomik, eğitim ve sosyal durumun yanında futbol adına zor bir dönemden geçiyoruz. Ülke olarak çok uğraşmamız gereken şeylerin olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bir dünya devleti olmak için çok daha yol kat etmemiz gerektiğini bu pandemi önümüze serdi” dedi.

 

“Diğer ülkeler nasıl yapıyorsa bizim de bu yolları aramamız gerek”

“Bugün bir yıldan fazla dönemdir, ülkede doğru düzgün eğitim ve spor yapılmıyor. Çok şey kaybettik. Tabi bundan futbol da etkilenecekti” diyen Göksun, “Ben en erken zamanda sporun tekrardan başlaması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Dünyanın her yerinde pandemiden etkilenen ülkeler olduğunu, bugün Türkiye’de futbol liglerinin devam ettiğini hatırlatan Niyazi Göksun, “O ülkeler bunu nasıl yapıyorsa bizim de bunların yollarını aramamız gerekiyor. Ben vaka sayılarının temmuz, ağustos gibi düşeceğine inanmıyorum” şeklinde konuştu.

 

“Fiziksel kayıplardan çok mental sıkıntı var”

Açıklanan tarihlere göre resmi maçlara 5 aylık bir süre olduğunu, bir yıllık dönemde fiziksel kayıpları bir kenara koymaları halinde mental olarak da sıkıntı olduğunu söyleyen Göksun, “Futbolcular da bir an önce başlamak istiyor. Kilo ve kuvvet problemleri olacak ama en büyük problem mental olacak. Umarım Eylül’de futbola döneriz” dedi. Göksun, futbolun başlaması için temaslı takibin kalkması gerektiğini, önceki dönemde bütün konunun bu olduğunu, bunun olmaması durumunda futbolun başlangıcının zor olduğunu söylerken, Sağlık Üst Kurulu’na bunun izah edilip futbola öyle başlanması gerektiğini belirtti.

Bu haber toplam 721 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.