“Benim ve ülke sporu için çok önemli bir başarı”

“Benim ve ülke sporu için çok önemli bir başarı”

Uluslararası IFBB Elit Pro şampiyonu olan başarılı sporcu Emre Özkaram, başarısını ‘ADA FIT’ yazı dizisine yorumladı, “Benim için kelimeler ile anlatılacak kadar basit bir başarı değil" dedi.

A+A-

ADA FIT YAZI DİZİSİ (8) EMRE ÖZKARAM– VÜCUT GELİŞTİRME

-“Ülkemizde vücut geliştirme ve fitness sporuna olan ilgi uzun yıllar öncesinden bugüne inanılmaz hızlı bir grafik ile yükseliştedir”

- “Vücut geliştirme ve fitness, ‘Sağlık için spor, spor için sağlık’ cümlesinin tam olarak oturduğu bir spor dalı olmak ile beraber insanın sosyal yaşantısında da büyük katkıları vardır”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

‘ADA FIT’ yazı dizisinin sekizinci konuğu Vücut geliştirmede kısa süre önce ülkemizi Malta’da en iyi şekilde temsil edip, IFBB Elit Pro şampiyonu olan KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nun milli sporcusu Emre Özkaram…

Yakaladığı başarıyı “kendi kariyerim açısından büyük bir kazanç” olarak nitelendiren Özkaram, böylesine önemli başarıları yakalayabilmek için mücadelesine devam edeceğini belirtti.

Sporculara önerilerde de bulunan başarılı sporcu, “Hangi spor dalı olursa olsun bilinçli bir şekilde yapılmalı, spora yeni başlayacak olan kişiler kesinlikle uzman kişiden yardım almalı, beslenme ve uyku düzenine sahip olunmalı ve sağlık için spor yapılmalı” dedi.

“Vücut geliştirme dalına, ilgi yükselişte”

Başarılı vücutçu, ülkemizde vücut geliştirmeye yönelik ilgi grafiğinin yükselişte olduğunun vurgusunu yaparak, “Bu spor dalı her yaşa hitap ettiği için ciddi bir kitleyle beraber bu yükseliş sağlanmıştır” dedi.

Özkaram şunları söyledi:

 “Ülkemizde vücut geliştirme ve fitness sporuna olan ilgi uzun yıllar öncesinden bugüne inanılmaz hızlı bir grafik ile yükseliştedir. Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu etkinlikler olsun, ülkemizin dört bir yanında açılmış olan dünya standartlarında salonlar olsun, insanların bilinçlenmesi ve sağlıklarına önem vermeleri olsun, bu tarz unsurlar bu hızlı yükselişe sebep olmuştur. Bu spor her yaşa hitap ettiği için ciddi bir kitleyle beraber bu yükseliş sağlanmıştır.”

 

“ ‘Sağlık için spor, spor için sağlık’ cümlesinin tam olarak oturduğu bir spor dalı…”

+ “Vücut geliştirme ve fitness, bir spor dalı olmaktan fazlası, tamamıyla bir yaşam biçimidir. Gerek antrenman, gerek beslenme, gerekse uyku düzeni bakımından. Bunları bir bütün haline getirip uygulamaya çalıştığınız zaman, içerisinde fark etmeden günün 24 saati fitness ve vücut geliştirme sporunun bizim hayat standartlarımızı belirlediğini ve ona göre hareket edip yaşantımızı biçimlendiriyoruz. Bu spor sağlıklı bir zihne, bedene ve yaşantıya sahip olmak isteyen her insan için gerekli bir spordur. ‘Sağlık için spor, spor için sağlık’ cümlesinin tam olarak oturduğu bir spor dalı olmak ile beraber insanın sosyal yaşantısında da büyük katkıları vardır. Vücut geliştirme ve fitness sporu birçok diğer spor dalının hatta hemen hemen hepsinin atası sayılmaktadır. Diğer sporları randımanlı şekilde yapabilmek için güçlü bir kemik tendon ve kas organizasyonuna ihtiyaç duyulur ve bu gücü düzenli olarak ağırlık çalışarak kazanıldığını düşünürsek ne demek istediğimi de net şekilde anlayabilirsiniz.”


Hedeflerinden bahsetti, başarısını anlattı…

“Benim için muhteşem bir kazanç”

+ “Son katıldığım organizasyonda elde etmiş olduğum başarı benim için kelimeler ile anlatılacak kadar basit bir başarı değil kesinlikle. Çok uzun ve yıpratıcı bir sürecin ardından bu başarının gelmesi ve kazanılan organizasyonun önemi dolayısıyla benim için muhteşem bir kazanç oldu. Her açıdan bakıldığında gerek maddi, gerek manevi gerekse ülke tanıtım ve ülke sporu acısından benim gözümde en önemli adımlardan biri bu başarı olmuştur.”

 

“Kaslı, güçlü erkek modeli hayalimdi”

+ “Daha küçük çocukken hep sporun içerisinde oldum. Futbol, atletizm, yüzme gibi spor dallarında yıllarca rekabet içerisinde oldum. Daha sonra geçirdiğim bazı sakatlıklar dolayısı ile bırakmak zorunda kaldım. Kısa süreli bir aranın ardından daha durağan ve aynı zamanda hep hayalimde olan kaslı, güçlü erkek modelini hayalini kurarken, çevremin de bana sürekli olarak başlamam gerektiğini fiziksel özelliklerimden ve spor geçmişimden dolayı söylemleri etkili oldu. Çok erken sürede güzel etkiler alabileceğimi söylemeleri ayrıca da rekabet açısından benim için yeni bir olanak oluşturduğundan dolayı bu spora başladım.”

 

“Avrupa ve dünyada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum”

+ “Uzun vadede en öncelikli hedefim, kesinlikle sağlıklı bir şekilde ilerleyebildiğim kadar ilerlemek. Benim için sağlık her şeyden ve her hedeften önce gelir. Dolayısıyla eğer her şey yolunda giderse, uzun vadede Avrupa ve dünyada ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, yarıştığım kendi sıkletimde en iyiler arasında yer almak ve toplayabildiğim kadar madalya toplamaktır.”

279019477-10159933581827958-909020561649193522-n.jpg


Emre Özkaram’dan spor tavsiyeleri:

“Sağlık için spor yapılmalı”

‘ADA FIT’ yazı dizisi aracılığıyla insanlara spor konusunda tavsiyelerde de bulunan Emre Özkaram, şu önerileri yaptı:

- Hangi spor dalı olursa olsun bilinçli bir şekilde yapılmalı.

- Spora yeni başlayacak olan kişiler kesinlikle uzman kişiden yardım almalı.

- Beslenme ve uyku düzenine sahip olunmalı.

- Sağlık için spor yapılmalı.


“Hedefimizi her zaman yüksek ve gerçekçi tutmak gerekiyor”

Özkaram son olarak şunları söyledi:

+ “Yarışmacı arkadaşlarıma ve bu spora gönül vermiş herkesin bir gün hayalini kurduğu her şeye ulaşmasını temenni ediyorum. Başarılı bir sporcu veya başarılı bir birey olmanın en önemli etkeni, disiplin, adanmışlık ve gerçekten çok çalışmaktır. Hedefimizi her zaman yüksek ve gerçekçi tutmak gerekiyor. Bu sporun uzun bir maraton olduğunu unutmayıp, sabredip her şeyden önce sağlıklı kalmayı ve başarıya odaklanmalarını tavsiye ediyorum.”


Emre Özkaram Kimdir?

Spor Bilimleri ve Spor Yönetimi alanında eğitimler aldı

Emre Özkaram, 17 Ocak 1994 yılında Girne doğumlu… Tüm okul ve akademik yıllarını Girne’de geçirdi. Turizm işletmeciliği mezunu olan Özkaram, Spor Bilimleri ve Spor Yönetimi alanında da eğitimler aldı. İş, spor ve aile yaşantısını halen Girne’de sürdüren Emre Özkaram, evli ve bir kız çocuk babası.

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nun milli sporcusu Emre Özkaram, geçtiğimiz hafta Malta’da düzenlenen Uluslararası IFBB Elit Pro organizasyonunda bir ilki başararak birinci oldu, Mr. Universe gibi büyük bir organizasyona katılım hakkı elde etti.

279019796-10159933581842958-5517932808760139386-n.jpg

Bu haber toplam 2295 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.