Basketbolda ‘Islander Cup’ heyecanı yaşandı

Basketbolda ‘Islander Cup’ heyecanı yaşandı

Basketbol Federasyonu ile Üniversiteler Spor Federasyonu işbirliğinde Islander Cup organizasyonunda Prolig ve Ünilig karmaları karşılaştı

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu, yepyeni bir organizasyon ile basketbolda farklı bir heyecanın yaşanmasını sağladı. Basketbol Federasyonu’nun, Üniversiteler Spor Federasyonu ile birlikte organize ettiği, ilk kez düzenlenen ve Prolig karması ile Ünilig karmasını karşı karşıya getiren Islander Cup, Cuma akşam UKÜ Arena’da oynandı.

dsc-0414.jpg

Son topa kadar süren mücadelenin kazananı Ünilig Karması

Üniversiteler Spor Federasyonu ile işbirliği ile düzenlenen Ünilig’in en iyileri ile Büyük Erkekler Ligi olan Prolig’in en iyilerinin karmalar halinde karşılaştığı mücadele son topa kadar devam ederken, kazanan 83-82’lik skorla Ünilg karması oldu.

Maçın en skorer oyuncusu Prolig karmasından Abou-Kader Issouf olurken, oyuncu 19 sayı ile maçı tamamladı. Ünilig karması adına en çok sayı üreten isim 18 sayıyı bulan Ömer Güner oldu.

dsc-0754.jpg

En değerli oyuncu Emmanuel Paye seçildi

Ünilig karmasından Emmanuel Paye 14 sayı 11 ribaunt ile ‘double-double’ yaparken, 5 de asist üreterek 27 verimlilik puanına ulaştı ve maçın en değerli oyuncusu seçildi. Paye ödülünü KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit ve Üniversiteler Spor Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı’nın ellerinden aldı.

dsc-0766.jpg

Smaç yarışmasının kazananı James Baker Jr oldu

Seyircinin ilgi gösterdiği ve basketbol adına birbirinden güzel hareketleri ayakta alkışladığı organizasyonda düzenlenen smaç yarışması da büyük ilgi gördü. Oluşturulan jüri tarafından oylama yapılan yarışmanın kazananı James Baker Jr oldu. Baker, maç sonunda Under Armour’dan bir hediye kartı ile ödüllendirildi. Baker’a ayrıca forma sponsoru Ibarman Boya yetkilisi tarafından plaket takdim edildi.

dsc-0384.jpgdsc-0368.jpg

Mevlit: Basketbol adına coşku dolu ve heyecanlı bir gece yaşadık

Dans gösterilerinin de coşku ile takip edildiği organizasyonda bir konuşma yapan KKTC Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, basketbol adına coşku dolu ve heyecanlı bir gece yaşadıklarını aktardı. Üniversiteler adası olduklarını iddia ettikleri bir ortamda Ünilig’i düzenlemenin ne kadar doğru bir adım olduğunun görüldüğünü belirten Mevlit, bu tür organizasyonlara devam edecekleri mesajını verirken, ev sahipliği nedeni ile UKÜ’ye teşekkür etti.

dsc-0798.jpg

PROLİG KARMASI: Kercem İnancı (8), Temur Rustamov (14), Hamit Çeliktaşlılar (3), Derviş Göksun, İhsan Üğütücü (10), Doğukan Demirman, Hasan Sakallı (2), Hasan Kasap (8), Abou-Kader Issouf (19), Alperen Güner, Alpay Şerbetçioğlu (10), Berkem Dikengil (8)

Koçlar: Emrah Güven, Kadri Alagöz

 

ÜNİLİG KARMASI: Uchenna Nweke (2), Batuhan Tüzmen (2), Sari Al Joulani (5), Fuat Farisoğlu (9), Ayomikun Omah (6), Emmanuel Paye (14), Atilla Topaloğlu (2), James Baker Jr. (17), Emir Can Mercan, Ömer Güner (18), Praise Okafor (8), Ramzi Qumsiesh.

Koçlar: Halit Kıryağdı, Enver Tatlıcıoğlu

Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.