“Ambargolar, öğrenilmiş çaresizlik”

“Ambargolar, öğrenilmiş çaresizlik”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (6) – RAİF DENKTAŞ PEHLİVAN

A+A-

PEHLİVAN: “EN BÜYÜK SORUN SÖZLEŞMELERİN OLMAMASI”… Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizi’nde bu hafta Gençlik Gücü’nden kaleci Raif Denktaş Pehlivan sorularımızı yanıtladı. Futbolcuların en büyük sorununun sözleşmelerin olmaması olduğunu belirten Pehlivan, “Bana sormadan bonservisim başka takıma verildi, bunun sıkıntısını yaşadım” dedi

 

“MAALESEF ACI GERÇEK BU”… “Ambargolar altında yaşamaya bir yaştan sonra alışıyorsunuz” diyen Raif Denktaş Pehlivan, “Genç yaşlarda ambargoların verdiği hissiyat çok kötü… Ama yaş ilerledikçe öğrenilmiş çaresizlik moduna giriyor insan… Maalesef acı gerçek bu…”

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizi’sinin bu haftaki konuğu Süper Lig ekiplerinden Gençlik Gücü’nün kalesini koruyan Raif Denktaş Pehlivan. Kariyerinde birçok takımın formasını giyen Pehlivan, Gençlik Gücü’nün yanı sıra Balıkesir, Mağusa Türk Gücü, Cihangir, Doğan Türk Birliği, Gençler Birliği  ve Küçük Kaymaklı gibi takımlarda da görev yaptı. Yeni sezonda yeniden Gençlik Gücü’ne dönerek takım kaptanlığına getirilen Pehlivan, takımın durumundan kendi performansına, ülke futbolcusu ve sporcusunun yaşadığı sorunlara kadar birçok soruya yanıt verdi.

 

Pehlivan: “Gel takıma kaptanlık yap dediler, çok sevindim”

Sezon başında uzun yıllar formasını giydiği Gençlik Gücü’ne geri dönüş yaptı Raif Denktaş Pehlivan. 2013 yılında Gençlik Gücü’nden ayrılmadan önce takım kaptanlığı yapan Pehlivan, “Bu yıl takıma dönerken yönetim özellikle gel takıma kaptanlık yap. Sana ihtiyacımız var dediğinde çok sevindim, Gençlik Gücü yöneticilerini kıramadım” dedi.

 

“Hedef ligde rahat bir konum. Kura şansıyla kupada final neden olmasın”

Ligde son haftalarda istedikleri sonuçları elde edemeseler de Pehlivan, hedeflerinin ligde düşme tehlikesi yaşamadan rahat bir konumda yer almak olduğunu belirtti. Deneyimli eldiven ayrıca Kıbrıs Kupası’na asılmak istediklerini, iyi bir kura şansıyla finalin neden olmayacağını sözlerine ekledi.

 

“Sakatlıklar bizi etkiledi”

Takım olarak durumlarını değerlendiren Raif Dentaş Pehlivan, “Yeni sezona aslında iyi başladık. Ancak sonrasında Prince ve Ahmet Can’ın sakatlıkları, özellikle oyun sistemi kanatlar üzerine kurulu bir takım olmamızdan dolayı bizi çok etkiledi” dedi.

 

“İğneyle sahaya çıktım, tam randımanlı çalışamadım”

Kendi performansını değerlendiren Pehlivan, “Ben de sezona iyi başladım ancak ikinci haftada Yeşilova maçının 75’inci dakikasında omzumdan yaşadığım sakatlık sonrası 3 hafta iğneyle sahaya çıktım. Antrenmanlarda sakatlığımdan dolayı tam randımanlı çalışamamamdan dolayı benim kendimce alışılagelmiş maç döndüren takımın oyundan düştüğü anlarda takımı ayakta tutan performansımın uzağında kaldım ifadelerini kullandı. “Ancak şimdilik sakatlık tamamen geçti diyebilirim” diyen Pehlivan, “Umarım bundan sonraki haftalarda tekrardan eski performansıma döneceğim” açıklamasını yaptı.

 

“Cihangir ile kazandığımız Kıbrıs Kupası’nı unutamam”

Unutamadığı anı olarak Raif Denktaş Pehlivan, Cihangir ile 2017 – 2018 sezonunda elde ettikleri Kıbrıs Kupası şampiyonluğunu belirtiyor. “Unutamadığım anım Cihangir ile Kıbrıs Kupası’nı kazanmamızdır” diyen Pehlivan,” Orada tarih yazdık. Bir köy takımının bu başarıyı göstermesi hiç kolay olmamıştır” dedi.

 

“Her şey başkanların iki dudağı arasında”

Ülke futbolcularının yaşadığı en büyük sorunun sözleşmelerin olmaması olduğunun altını çiziyor Raif Denktaş Pehlivan. “Her şey başkanların iki dudağının arasında” diyen tecrübeli eldiven, “Ben sezon başında bunu fazlasıyla yaşadım. Bana sormadan bonservisimi başka bir kulübe verdiler ve bunun sıkıntısını yaşadım” açıklamasını yaptı.

 

“Genç yaşlarda ambargoların verdiği hissiyat çok kötü”

Raif Denktaş Pehlivan, ülke sporcusunun yaşadığı en büyük sorunun ise ambargolar olduğunu ifade etti. “Ambargolar altında yaşamaya bir yaştan sonra alışıyorsunuz” diyen Pehlivan, “Genç yaşlarda ambargoların verdiği hissiyat çok kötü… Ama yaş ilerledikçe öğrenilmiş çaresizlik moduna giriyor insan… Maalesef acı gerçek bu…” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1662 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.