“Ambargolar kalktığı zaman her yönümüzle hazır olmalıyız”

“Ambargolar kalktığı zaman her yönümüzle hazır olmalıyız”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (1)

A+A-

“Küçük Kaymaklı olarak hedefimiz üst sıraları zorlamak, kupada final oynamak”

 

“Lig şampiyonu olduğumuz sezon (2010-2011) benim için unutulmaz bir sezondu”

 

“Yaşadığımız en büyük sorunların başında sözleşmenin olmaması geliyor”

 

“Ambargolar kalktığı zaman her yönümüz ile hazır olmamız gerekmektedir”

Halit Dağ

Ülke futbol liglerinde yeni sezon başlarken, takımlar hedefleri doğrultusunda yeşil sahalarda mücadelesini veriyor. Takımların liderleri, ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisi ile kendilerini, takımlarını ve ülke futbolu hakkındaki görüşlerini aktarıyor. Yazı dizisinin ilk konuğu, uzun yıllar Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü’nde forma giyen Hüseyin Adal. Deneyimli isim takımının hedefinden bireysel performansına, ülke futbolcusunun ve sporcusunun yaşadığı sıkıntılara kadar görüşlerini aktardı. Adal, futbolcuların yaşadığı en büyük sorunun sözleşmelerin olmaması olduğunu belirtirken, ülke sporuna uygulanan ambargonun birçok genç yeteneğin yurt dışına gitmesine neden olduğunu,

 

Adal: “Ligde hedef üst sıralar, kupada final”

Küçük Kaymaklı altyapısında yetiştikten sonra yıllardır A takımda forma giyen Hüseyin Adal, son beş yıldır takım kaptanlığı yaptığını belirtti. Hazırlık döneminin tamamlandığı, 2019 – 2020 futbol sezonunun ilk maçlarının oynandığı sezon ile ilgili olarak Adal, “Bu sezon hedefimiz takım olarak üst sıraları zorlamak ve Kıbrıs Kupası’nda final oynamak” dedi.

 

“Lig şampiyonu olduğumuz sezon, benim için unutulmaz bir sezondu”

“Geçen sezon ile birlikte yükselen performansımı, bu senede devam ettirmek istiyorum” diyen Adal, “Ligde henüz 1 maç oynandı. Hem mental olarak hem de fizik olarak kendimi iyi hissediyorum” açıklamasını yaptı.

Uzun yıllardır formasını giydiği Küçük Kaymaklı ile ilgili olarak unutamadığı anısını da anlatan Adal, “Lig şampiyonu olduğumuz sezon (2010-2011) benim için unutulmaz bir sezondu. Bir de ülkemizde gerçekleşen CONIFA 2017 Avrupa Şampiyonası turnuvasında, finalde Padania’ya penaltılarla kaybettiğimiz maçı söyleyebilirim. Bireysel olarak düşünecek olursam 17 yaşında ligin ilk maçında son dakikada Hamitköy’e attığım gol ve 1-0 kazandığımız maçı söyleyebilirim” dedi.

 

“Ambargolar kalktığı zaman her yönümüzle hazır olmamız gerek”

Ülke futbolcusunun yaşadığı en büyük sorun nedir sorusuna Hüseyin Adal, “Futbolcular olarak yaşadığımız en büyük sorunların başında sözleşmenin olmaması geliyor” dedi.

Ülke sporuna ambargo uygulanmasının birçok yeteneğin yurt dışına açılmasına ve futbolumuzun amatör olmasına kalmasına sebep olduğunu vurgulayan Adal, “Son dönemlere Futbol Federasyonumuzun yapmış olduğu girişimlerle CONIFA adı altında gerçekleşen turnuvalara katılmamız, futbolcuların kendini geliştirmesinde ve ülkedeki futbol kalitesinin artmasında başrolü almıştır. Bunun yanında altyapılarımızın daha iyi olması ve gençlerimize daha iyi hizmet verebilmeleri gerekmektedir. Ambargolar kalktığı zaman her yönümüz ile hazır olmamız gerekmektedir”

Bu haber toplam 1839 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.