“Ambargolar bir gün kalkarsa, bizler buna hazır mıyız?”

“Ambargolar bir gün kalkarsa, bizler buna hazır mıyız?”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR - YAZI DİZİSİ (4) - BİLAL CEYLAN

A+A-

CEYLAN: “SÖZLEŞMELER EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ”… Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizi’nde bu hafta Türk Ocağı’ndan Bilal Ceylan sorularımızı yanıtladı. Ceylan, antrenör ve yabancıların sözleşmelerinin olmasına rağmen ülke futbolcusunun sözleşmesinin olmamasının en büyük sorunlardan biri olduğunu belirtti

 

“KENDİ İÇİMİZDE SORGULAMALIYIZ”… Ambargolar altında oynamak sporcuları etkilediği kadar kulüplerimizi de ekonomik anlamda zora soktuğunu, bunun ülke futbolunu amatör düzeylere çektiğini belirten Bilal Ceylan, “Ambargoların kalkmasının önemli olduğu kadar bizler buna hazır mıyız? Bunu kendi içimizde sorgulamalıyız” dedi

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizi’sinde bu haftaki konuğumuz Türk Ocağı’nın deneyimli savunmacısı Bilal Ceylan. Ülke futbolunda uzun süre çeşitli takımlarda mücadele ederek ter döken Bilal Ceylan Yenicami, Baf Ülkü Yurdu, Küçük Kaymaklı ve Türk Ocağı takımlarının formalarını başarı ile taşıdı. Ceylan, ülke futbolunun sorunlarından unutamadığı anılarına kadar sorularımıza içtenlikle cevap verdi. Ceylan, ülke futbolcusunun yaşadığı en büyük sorunun sözleşmelerin olmaması olduğunu belirtirken, ambargoların ülke futbolunu amatör düzeye çektiğini ifade ederek, “Peki ambargolar kalkarsa biz buna hazır mıyız?” sorusunu vurguladı.

 

Ceylan: “Eneramo’nun gitmesinin ardından kaptanlık görevini üstlendim”

Türk Ocağı camiasının sembol isimlerinden Ertaç Taşkıran’ın 2017 yılı sonunda takımdan ayrılması ile takım kaptanlığına getirildiğini belirten Bilal Ceylan, “O sezon 2018 yılında aramıza katılan Michael Eneramo’nun gerek kariyeri, gerek tecrübesi, gerek liderlik duruşundan ötürü kendisinin bu göreve daha uygun olduğunu düşündük ve onun kaptan olmasına karar verildi. Sezon boyu takım kaptanlığımızı yapan Eneramo’nun sezon sonunda takımdan ayrılmasından geçen bu zamana kadar da bu sorumluluğun sahibiyim” dedi.

 

kaptan-2.jpg

 

“Zirvede kalmak mali, takım potansiyeli ve tecrübe açısından zor. Bunun farkındayız”

Türk Ocağı olarak şu an itibarı ile ilk dört maçlarını kazanarak ligin zirvesinde yer aldıklarını aktaran deneyimli savunmacı, “Ama burada kalıcı olmanın hem mali, hem takım potansiyeli, hem de tecrübe açısından biraz zor olacağının herkes gibi bizler de farkındayız” açıklamasını yaptı.

Ceylan, sezona başlarken yönetimin kendilerinden istediği; ligi iyi bir noktada rahat bir pozisyonda tamamlamak olduğunu, bir yandan da altyapılarının kendilerine kazandırdığı genç arkadaşları geleceğin başarılı takımını yaratmak adına yetiştirmek ve tecrübe açısından onları ileri noktalara taşıyabilmek olarak belirlediklerini aktardı. Ceylan, “Bu anlamda da onları daha iyi tanıyan altyapı koordinatörümüz ve hocamız Ahmet Dedekorkut ve daha önce genç takımımızda bu arkadaşlarımızla şampiyonluk yaşayan yardımcı hocamız Bayram Dağgül ve ekibi ile elimizden geldiği kadar uğraşmaktayız” açıklamasını yaptı.

 

“Futbolda yanında oynayan partnerin performansa etkisi büyük”

Bu sezon şu ana kadar kendi performansını değerlendiren Bilal Ceylan, “Şu an itibari ile daha sezonun başındayız bu haftaya kadar olan zamanda iyi bir çizgide ilerlediğimi düşünüyorum” dedi. “Futbolda yanında oynayan partnerlerin kesinlikle performansa çok fazla etki ettiği kanısındayım” diyen Ceylan şunları aktardı; “4 haftalık periyotta yanımda İlker İnceler gibi ilerleyen dönemlerde benden çok daha iyi yerlere geleceğine inandığım, genç yaşına rağmen çok yetenekli bir oyuncu ile oynamaktayım ve bu da elbette ki performansımın yukarılara gelmesinde fazlasıyla etken rol oynadığını söyleyebilirim.”

 

kaptan-1.jpg

 

“Takımımın Süper Lig’e çıkışını evimin bahçesinde oturarak öğrendim”

Unutamadığı anısı ile ilgili olarak Bilal Ceylan şunları söyledi: “2015-2016 sezonunda Baf Ülkü Yurdu takımına kiralık olarak gittiğim dönemde bireysel olarak çok da iyi bir sezon geçirirken ligin bitmesine son 3 maç kala Gönyeli maçında yediğim kırmızı kart dolayısıyla kadro dışı bırakılmıştım. Daha sonra Play-off final maçını evime yaklaşık 1 km uzaklıkta olan Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynandığında ben evimin bahçesinde oturup sadece taraftarın seslerini duyarak kulübün Süper Lig’e çıkmasını bu şekilde öğrenmiştim. Kendi adıma verdiğim emeklerimin karşılığını bu şekilde almak beni fazlasıyla üzmüştü. Bu kesinlikle hiç bir zaman unutamayacağım bir buruk anı olarak kalacaktır.”

 

“Futbola ara vermeyi düşündüğüm dönemde Türk Ocağı ile iki kupa kazandım”

Ceylan bir diğer unutamadığı anı olarak şunları aktardı: “1 sezon sonra da 2016-2017 sezonunda Küçük Kaymaklı takımı ile kendi adıma kötü bir dönem geçirirken ara transfer döneminde takas yoluyla başka takıma önerildiğim söylenmişti. Tam da kafamda futbola bir süre ara verme düşüncesindeyken son dakika gelen bir telefon ile Türk Ocağına transfer olmuştum. O sezon Türk Ocağı takımı ile hem Kıbrıs Kupası hem de Süper Kupa’yı kaldırmıştık. O dönemi de kesinlikle unutamam herhalde...”

 

“En büyük sorun sözleşmelerin olmaması”

Ülke futbolcularının en yaşadığı en büyük sorunun sözleşmelerin olmaması olduğuna vurgu yapan Bilal Ceylan, “Ülke futbolcularının yaşadığı en büyük sorunlardan birisi antrenör ve yabancı futbolcu sözleşmeleri olmasına rağmen kesinlikle yerli futbolcu sözleşmelerinin olmaması” dedi. “Verilen emeklerin karşılığında sözlü görüşmelerden ötürü çeşitli mağduriyetlerin yaşanması” diyerek sorunları sıralayan deneyimli savunmacı, “Yaşanan sakatlıkların kimi zaman kulüpler tarafından göz ardı edilmesi ve ilgisizliği. Tesisleşme anlamında kulüplerin ilerleyememesi. Antrenman sahalarının eksikliği, altyapılara yeterli değerin verilmemesi gibi sorunları sıralayabilirim” açıklamasını yaptı.

 

“Ambargoların kalkması önemli. Ama bizler buna hazır mıyız?”

 “Bana göre ambargolar altında oynamak sporcuları etkilediği kadar kulüplerimizi de ekonomik anlamda zora sokmakta ve maalesef ülke futbolunu amatör düzeylere çekmektedir” diyen Bilal Ceylan, “Böyle bir düzende futbol oynamanın zorluklarını da yaşayarak zaten görmekteyiz. Bu yıl 2 kulübümüz liglerden çekildi, ortada kalan ve mağdur olan futbolcu arkadaşlarımız oldu. Ambargoların kalkmasının önemli olduğu kadar bizler buna hazır mıyız? Bence bunu da kendi içimizde biraz sorgulamalıyız diye düşünüyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1913 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.