“Alınmaması yönünde talimat veya karar yok”

“Alınmaması yönünde talimat veya karar yok”

Kıbrıs Futbol Federasyonu, Niyazi Kızılyürek’in federasyona Tahsin Özler ile ilgili gönderdiği mektuba yanıt verdi

A+A-

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP), Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek’in KOP Başkanı Yorgos Kuma ve KFF Yürütme Kurulu üyelerine Omonia forması giyen Kıbrıslı Türk Tahsin Özler’in neden Kıbrıs Milli takımı denemelerine çağrılmadığına yönelik gönderdiği mektuba yanıt verdi.

Kıbrıs’ın güneyinde yayın yapan spor sitesi Goal’un haberine göre KOP Genel Sekreteri Anthoulis Mylonas tarafından yapılan açıklamada Kıbrıs vatandaşlığı olan tüm futbolcuların milli takımlara çağrılma ve oynama hakkının olduğu belirtilirken, hangi futbolcuların çağrılacak niteliklere sahip olduklarını ilgili antrenörlerin karar verdiği ifade edildi. Takımların milli takıma çağrılmaya uygun gördükleri oyuncuları aday gösterebileceği ancak son kararın antrenörlere ait olduğu belirtilen açıklamada, uygun kriterlere uyan Kıbrıslı Türk vatandaşların milli takımlara alınmaması yönünde herhangi bir talimat ve kararın olmadığı ifade edildi.

Açıklamada Tahsin Özler’in U17 Milli Takım teknik kadrosu tarafından izlenen, gelişim gösteren bir futbolcu olduğu aktarılırken, şu ana kadar milli takıma çağrılmayan isimlere ileriki aşamada milli takım kapılarının açık olduğu da belirtildi.

 

Kızılyürek KOP’a mektup yazarak durumun düzeltilmesini istemişti

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, 14 Haziran 2022 tarihinde Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Yorgos Kuma ve KFF Yürütme Kurulu üyelerine mektup göndererek futbolcu Tahsin Özler’in neden Kıbrıs Milli takımı denemelerine çağrılmadığını sorgulamış, mektupta Kıbrıslı Türk sporcuların Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduklarının altını çizerek, Kıbrıslı Türklerin diğer tüm Kıbrıs yurttaşlarıyla eşit haklara, fırsatlara ve saygıya sahip olması gerektiğini belirtmişti. Kızılyürek, Tahsin Özler’in Kıbrıs milli takımında neden denenmeye dahi çağırılmadığına dair kendisini bilgilendirmesini isteyerek bu durumun bir an önce düzeltilmesini talep etmişti.

 

 

Bu haber toplam 988 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.