Kızılyürek’ten Kıbrıs Futbol Federasyonu'na: ‘Ayrımcılık Yapmayın!’

Kızılyürek’ten Kıbrıs Futbol Federasyonu'na: ‘Ayrımcılık Yapmayın!’

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Yorgos Kuma ve KOP Yürütme Kurulu üyelerine mektup göndererek genç futbolcu Tahsin Özler’in neden Kıbrıs Milli takımı denemelerine çağrılmadığını sorguladı.

A+A-

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek, 14 Haziran 2022 tarihinde Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Yorgos Kuma ve KOP Yürütme Kurulu üyelerine mektup göndererek genç futbolcu Tahsin Özler’in neden Kıbrıs Milli takımı denemelerine çağrılmadığını sorguladı.

Kızılyürek gönderdiği mektupta Kıbrıslı Türk sporcuların Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduklarının altını çizerek, Kıbrıslı Türklerin diğer tüm Kıbrıs yurttaşlarıyla eşit haklara, fırsatlara ve saygıya sahip olması gerektiğini belirtip söz konusu Kıbrıs Milli takımı olduğunda, Kıbrıslı Rumlar kadar Kıbrıslı Türklere de yer verilmesi gerektiğini vurguladı.

KOP'tan bu konuyla ilgilenmesini, Tahsin Özler’in Kıbrıs milli takımında neden denenmeye dahi çağırılmadığına dair kendisini bilgilendirmesini isteyen Kızılyürek, bu durumun bir an önce düzeltilmesini talep etti.

Kızılyürek’in Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Yorgos Kuma ve KFF Yürütme Kurulu üyelerine gönderdiği mektubun tamamı şöyle:

Sayın KFF Başkanı,

KFF Yürütme Kurulu’nun saygıdeğer üyeleri,

Dikkatinizi Tahsin Özler adlı Kıbrıslı Türk futbolcunun durumuna çekmek istiyorum.

Bana gönderdiği 9 Mayıs 2022 tarihli mektubunda ayrımcılığa uğradığını ifade ediyor.

Lefkoşa’nın Omonia U17 futbol takımının oyuncusu Tahsin Özler’in mektubunda belirttiğine göre, Omonia yönetimi tarafından Kıbrıs milli takımında denenmesi önerildiği halde, takıma davet edilmeyen tek Omonia oyuncusu kendisi oldu.

Tahsin Özler, tıpkı benim gibi, bu kabul edilmez davranışa anlam veremiyor. Bu oyuncu Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşıdır ve eşit haklara, fırsatlara ve saygıya sahip olmalıdır. Özellikle  Kıbrıs Milli takımı söz konusu olduğunda, orada Kıbrıslı Rumlara olduğu  kadar Kıbrıslı Türklere de yer verilmelidir.

Bazıları, milli takımdan dışlanmasının nedeninin, Kıbrıslı Türk olduğu için «bayrak ve milli marş» konusunda «kendini rahat hissetmeyeceği» olduğunu iddia ettiler. Eğer bu iddialar doğru ise, o zaman durum daha da vahim demektir. Açıkça, genç Kıbrıslı Türk futbolcuya karşı ayrımcılık yapılmıştır.

KOP’tan bu konuyla ilgilenmesini, Tahsin Özler’in Kıbrıs milli takımında neden denenmeye çağırılmadığına dair beni bilgilendirmesini ve bu durumun bir an önce düzeltimesini rica ediyorum."

Bu haber toplam 1222 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.