“Adıyaman’daki TMK kafilesi hariç, diğer kafilelere ulaşıldı”

“Adıyaman’daki TMK kafilesi hariç, diğer kafilelere ulaşıldı”

Bakanlar Kurulu’nun acil toplantısının ardından Başbakan Ünal Üstel açıklama yaptı.

A+A-

Üstel, Adıyaman’daki TMK kafilesi hariç, diğer tüm kafilelere ulaşıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini edindiklerini belirtti. Üstel, Adıyaman’da bulunan Türk Maarif Koleji kafilesine ulaşma çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

 

Üstel deprem bölgelerinde iyi olan Kahramanmaraş’ta Türkiye Voleybol Yarı Final Maçları için bulunan Gazimağusa Türk Maarif Koleji genç kız voleybol takımından toplam 14+2 ve Namık Kemal Lisesi genç erkek voleybol takımından 13+1 kişilik kafilelerle temas kurulduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu teyit ettiklerini belirtti. Düzce’de Türkiye Hentbol müsabakalarına katılan Lefkoşa Türk Lisesi kız hentbol takımının 14+2 kişilik ve Yakın Doğu Koleji genç erkek hentbol takımı 14+2 kişilik kafilelerinde de herhangi bir sıkıntı bulunmadığı bilgisine ulaştıklarını söyleyen Üstel, Adıyaman’da Türkiye Voleybol Şampiyonası’nda katılan Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nun 14+2 kişilik yıldız erkek kafilesi ile bağlantının kurulduğunu ve gerekli sağlık durumlarının iyi olduğu yönünde bilgi alındığını ifade etti.

 

Üstel: Umarım evlatlarımızdan kötü değil iyi haberlere ulaşırız

Üstel “Adıyaman’da TC voleybol şampiyonasında Canbulat Özgürlük Ortaokulu 14+2 kişilik yıldız erkek kafilemizle bağlantı kurulmuş ve gerekli sağlık durumlarının iyi olduğu yönünde bilgi alınmıştır. Ancak Adıyaman’da 12+2 kişilik TMK yıldız kız voleybol ve TMK 12+2 kişilik yıldız voleybol kafileleri, 15 kişilik veli grubuna ulaşılma çalışmaları devam ediyor. Antep’te bulunan temsilcimiz, eğitim ateşemiz oraya vardı. Çocuklarımızın kaldığı otele doğru ilerlemektedir. Gerek Adıyaman Valiliği, gerek AFAD başkanlığı, gerekse TC İçişleri Bakanlığı ile sürekli temas halindeyiz. Ayrıca TC büyükelçimiz, Antep konsolosumuz ve diğer temsilciliklerimiz sağlıklı bilgi ulaştırma ve ihtiyaç duyulan yardımları koordine etmek için çalışıyor. Umarım evlatlarımızdan kötü değil iyi haberlere ulaşırız. Orada yardım bekleyen evlatlarımızın kurtarılması için tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. Çocuklarımızın akıbeti ile ilgili doğru kaynaklardan elde edilecek bilgiler düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılacak.

Çocuklarımızın sağlığından endişe eden ailelerin deprem bölgelerin ulaşabilmesi için tüm çalışmaları başlatılmış, tüm imkanları seferber edilmiştir” dedi.

 

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.