Adaylığı, sözlerin yapılıp yapılmayacağına göre netleşecek

Adaylığı, sözlerin yapılıp yapılmayacağına göre netleşecek

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, BRT ekranlarında yayınlanan Spor Gündemi programına açıklamalarda bulundu.

A+A-

Sertoğlu haziran ayındaki genel kurulda aday olup olmayacağının, yaptıkları görüşmelerin ardından icraat olup olmayacağı, söylenenlerin lafta kalıp kalmayacağına göre belli olacağını ifade etti.

 

Sertoğlu: Söylenen sözler icraata dönüşmeli

Hasan Topaloğlu’na açıklamalarda bulunan Sertoğlu, aday olup olmayacağı yönündeki soruya “Benim aday olup olmamam çok da önemli değil. Önemli olan bu ülke ciddi yara aldı. Bu yaraları biz devletle el ele verip sarabilecek miyiz, saramayacak mıyız? Çok güzel konuşmalar yaptık. Peki bu konuşmalar konuşmada mı kalacak, yoksa icraat olacak mı? Eğer icraat olmayacaksa, benim bu saatten sonra biriyle parçalanmayı sinirim ve motivasyonum kaldırmaz. Eğer her şey yolunda giderse ve elimizden gelen bir şey varsa oturup karar vereceğiz. Gitmeyecekse her şey lafta kalacak. Hükümet gerekli maddi katkıyı vereceğini, faaliyetlerin başlayacağını söylediler. Bekleyip göreceğiz” ifadelerini kullandı.

                                                                                                 

“Nüfusun belli bir oranda aşılanması lazım”

Sertoğlu Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ersan Saner ile yaptıkları görüşmeden ayrı olarak spordan sorumlu Ekonomi ve Enerji Bakanı sayın Erhan Arıklı ile de basına yansımayan bir görüşmesi olduğunu belirterek, “Tabi herkeste aynı düşünce, futbolu çok özledik. Her gittiğimiz yerde bize futbolu soruyorlar. Sporu genel olarak bir şekilde organize edip kaldığımız yerden başlamamız, adım atmamız lazım. Yavaş yavaş adım atılıyor. Ülkede her şeyin normale dönebilmesi için herkesin, bizim ve dünyanın söylediği bir şey var, nüfusun belli bir oranda aşılanması lazım” dedi.

“Benim önce aşılanma demem, sadece futbolcuların aşılanması değildir. Ülke nüfusunun belli bir oranda aşılanmasıdır” diyen Sertoğlu, “Hayat normale dönmeden ne sporu ne futbolu başlatabiliriz. Aşı programını gördükten sonra daha net tarihleri ortaya koyabiliriz. Ancak bu yıl bu futbol bir şekilde oynanacak” ifadelerini kullanırken, geçtiğimiz yıl virüsle ilgili bir öngörü olmadığını, bu yıl öngörünün olduğunu, insanların virüsle yaşamaya alışması gerektiğini vurguladı.

 

“BAL’a gidilecekse izinli gidilmeli, gidişler belli bir kurala bağlanmalı”

Türkiye Bölgesel Amatör Lig’e giden futbolcularla ilgili soruyu yanıtlayan Sertoğlu, “BAL konusuyla ilgili Cumhurbaşkanı ve Bakanın ciddi girişimi var, o konuda kısa sürede sonuç alacağız. Benim her ikisine yazılı başvurum var” dedi. BAL’a transferin izinli olması gerektiğine dikkat çeken Sertoğlu, “Gidilecekse izinli gidilecek. Eğer kulüplerinden bu konuda bana herhangi bir yazı gelirse gereğini yaparım. Ama kendi kulüplerinin talep etmesi lazım. Kulüp izin verirse kime ne? Bu çocukların gidip orada para kazanmasına ben karşı değilim ama bunun bir kurala ve kaideye bağlanması şarttır” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler