Acı dinmeden başka takım gönderme isteğine büyük tepki!

Acı dinmeden başka takım gönderme isteğine büyük tepki!

İsias Otel’de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin acısı tazeyken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açılan kontenjana başka takımları Türkiye voleybol yarı finallerine gönderilme isteği, Bakanlar Kurulu’nun ödeme kararı büyük tepkiyle karşılandı

A+A-

Türkiye’de 6 Şubat’ta gerçekleşen deprem felaketinde hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinin yerine Kastamonu’da düzenlenecek Türkiye Yıldız Voleybol Yarı Final Birinciliği’ne Milli Eğitim Bakanlığı’nın başka takım gönderme isteği ve Bakanlar Kurulu’nun buna harcırah çıkarması büyük tepki ile karşılandı.

Eğitim Bakanlığı’nın Bakanlar Kurulu’na ödenek çıkarılması talebi sonrası özellikle İsias Otel’de hayatını kaybeden kafilenin aileleri büyük tepki gösterdi. Ana Muhalefet Partisi lideri Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman yaptığı açıklamada “Türkiye'deki Voleybol yarı-final birinciliği organizasyonuna başka takım/takımlarla katılma girişiminden hemen vazgeçin” ifadelerini kullandı.

 

GMTMK’nın yerine başka okulların gönderilmek istenmesi büyük tepki topladı

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nin Adıyaman’daki depremde hayatını kaybetmesi sonrası Türkiye Yıldız Voleybol Yarı Final Birinciliği’ne yeni kontenjan açarak iki takım gönderilebileceğini talep ettiği öğrenildi. Bu gelişme sonrasında yaşanan kayıpların acısı daha dinmemişken Milli Eğitim Bakanlığı Kastamonu’da düzenlenecek yarı finallere başka takım gönderilmesi için Bakanlar Kurulu’na harcırah çıkarılması için yazı gönderdi. Bakanlar Kurulu da 1-7 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek organizasyon için Çarşamba günü gerçekleştirdiği toplantıda ödenek çıkardı, alınan bu kararlar büyük tepki topladı.

 

Yerlerine göndermeyi düşündükleri okullar kabul etmedi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi, Bakanlar Kurulu’nun da harcırah çıkarması sonrasında ülkemizde gerçekleşen finallerde ikinci olan Erenköy Lisesi Orta Bölümü kız takımı ve Canbulat Özgürlük Ortaokulu erkek takımının organizasyona gönderilmesi kararlaştırıldı. Canbulat Özgürlük Ortaokulu bu talebi reddederek katılım göstermek istemedi. Erenköy Lisesi de acılı ailelerin onayı olmadan bu organizasyona katılmanın doğru olmadığını bakanlığa iletti.

 

Voleybol Federasyonu yaş gruplarına davet almasına karşılık nazikçe reddetti

Öte yandan KKTC Voleybol Federasyonu, her yıl Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan aldığı davetle Türkiye’deki çeşitli yaş grupları organizasyonlarına karma oluşturarak katılım gösteriyordu. Bu yıl da aynı daveti aldığı öğrenilen federasyon, yaşanan elim olaydan sonra daveti nazikçe reddettiği öğrenildi.

 

Erhürman: Hemen vazgeçin

Ana Muhalefet Partisi lideri Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman yaptığı açıklamada alınan karara tepki gösterdi. Erhürman yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu konu, üzerinde uzun uzun konuşulabilecek bir konu değil! Kısaca söylüyorum: Türkiye'deki Voleybol yarı-final birinciliği organizasyonuna başka takım/takımlarla katılma girişiminden hemen vazgeçin.

Bu haber toplam 737 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.