45. Kuzey Kıbrıs Rallisi başladı

45. Kuzey Kıbrıs Rallisi başladı

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2022 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası altıncı yarışı, Gülgün Süt Mamülleri sponsorluğunda görkemli bir törenle başladı.

A+A-

Basel Holding’in ana sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK), organize ettiği ralli şampiyonasının altıncı yarışı bu akşam yapılan açılış töreni ve geçilen Uludağ ve Herby Tea Girne Kapısı Şehir içi Özel Seyirci Etabı ile başladı.

Üç günlük programla yapılacak Gülgün Süt Mamülleri 2022 Kuzey Kıbrıs Rallisi’nin açılış töreni Lefkoşa Surlariçi Zahra Sokak’ta yapıldı. Havai Fişek gösterisi eşliğinde yapılan seremonik startta Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Gülgün Süt Mamülleri Direktörleri, Limon yetkilileri ve Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin Kişmir bayrak kaldırdı.

Açılış seremonisinin ardından yapılan Uludağ ve Herby Tea Girne Kapısı Şehir içi Özel Seyirci Etabı’nda coşkulu bir kalabalık vardı. Gelengül Prıduction’ın canlı yayınladığı ve Radjo Juke müzikleriyle renklenen etabın sunumunu Arif Köroğlu yaptı.

Tırmanma ve Drift araçlarnın da seyircilere gösteri sunduğı ilk etabın en iyi derecesini NEU Drift RacingTeam’den Enver Haskasap-Güner Şevketoğlu ikilisi yaptı.

2 dakika 04.5 saniyelik derece elde eden ikiliyi, 2 dakika 05.3 saniyelik dereceleriyle Kıbrıs Online Racing Team’den Mehmet Kamiloğlu-Ahmet Gürün ikilisi takip etti.

Bir diğer NEU Drift Racing Team ekibi Halil Mulla-Mehmet Çağla ikilisi ise 2 dakika 06.8 saniyelik dereceleriyle ilk günün üçüncüsü oldu.

 

Yarın ralli Serdarlı bölgesinde olacak

Limon, Genpower, Basel Energy, Gopro, Polaris, Near East Bank, Chagla Car Care, Eurol’un da katkıları ile yapılan yarışta ilk uzun gün Serdarlı bölgesinde olacak. Servis alanının da Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne kurulacağı rallide ekipler yarın Serdarlı bölgesinde iki etap geçecekler. “Serdarlı” ve “Çatoz” isimleriyle hazırlanan iki etap ikişer kez art arda geçilerek ikinci gün tamamlanacak. Serdarlı bölgesindeki ünlü zıplama noktası 4 kez geçilecek. Pazar günü ise Meriç ve Balıkesir etapları geçilecek. Aynı bölgede ve kısmi olarak aynı noktalardan geçecek olan iki etabın ikişer kez art arda geçilmesinin ardından ekipler yeniden Zahra sokağa dönecek. Balıkesir ve Meriç etaplarının zıplama noktaları bu rallide de olacak. Etapların ardından 16.30’dan itibaren ödül töreni yapılarak organizasyon son bulacak.

 

Program

Yarın

Serdarlı 1: 13.48

Serdarlı 2: 14.41

Çatoz 1: 15.54

Çatoz 2: 16.42

Pazar

Meriç 1: 10.13

Meriç 2: 11.16

Balıkesir 1: 13.49

Balıkesir 2: 14.42

Finiş-Zahra Sokak: 16.30

 

Bu haber toplam 651 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.