“Ya uçurumdan düşeceğiz, ya düzlüğe çıkacağız”

“Ya uçurumdan düşeceğiz, ya düzlüğe çıkacağız”

Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, duran futbolda en önemli konunun ekonomi olduğunu vurguladı

A+A-

Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, koronavirüs salgını nedeniyle duran futbolda kimsenin ekonomik boyutu konuşmadığını belirtti. Herkesin elini taşın altına koyması gerek diyen Piskobulu, “Ya uçurumdan düşeceğiz, ya da düzlüğe çıkacağız” ifadelerini kullandı

BRT ekranlarında yayınlanan Spor Gündemi programında pandemiden korunmak, daha fazla yayılmasını, zamana yaymak için önlemler alındığını belirten Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu, “Bunu yaparsak başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Piskobulu: “Almanya’da sporcu psikolojisi düşünülerek de çalışmalara başlandı”

Sporun durması sonrası sporcu psikolojisi durumunun da olduğunu, bunu kimsenin konuşmadığını belirten Bayar Piskobulu, “Almanya’da önce Schalke, sonra Bayern Münih antrenmanlara başladı. Mental olarak da bunun önüne geçebilmek, sporcuları sürece hazırlamak için de yaptılar. Belki aynı kategoride değiliz ama bu insanlar bu işleri yapabiliyorsa biz neden yapamayalım?” ifadelerini kullandı.

 

“Zamanı sağlık çalışanları söyleyecek”

“Yüzde 73’ü oynanmış bir lig bitmeli. Ama nasıl bitmeli?” diyen Piskobulu, “Zamanı önce bizlere sağlık çalışanları söyleyecek. Yol çizmek için onlardan bilgi almak zorundayız. Bu doğrultuda bu çalışmalara başlayıp futbolu oynatmak zorundayız. Biz 8 haftayı öyle veya böyle, haziran, mayıs bitirmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

“Eylül ayına sıcak bakmıyorum”

Eylül ayında başkan ve yönetim kurullarına bütçe çalışması veya önlerindeki yılın çalışmasını yapmak için süre verilmesi gerektiğinin altını çizen Doğan Türk Birliği Başkanı, “Bu süre verilmezse, ekonomik olarak batık bir futbol daha da batacak. Akova, Doğancı ile başladı. Daha da çoğalacak. Futbol eylülde başlasın deniyor ama başkan, yönetici veya sponsorlar düşünülmüyor. Ben Eylül ayına sıcak bakmıyorum” dedi.

 

“En önemli konu ekomonidir”

Herkesin futbolu, sporcuyu konuştuğunu ama ekonomik boyutu konuşmadığını belirten Piskobulu, “En önemli konu budur. Bugün Doğan Türk Birliği bütçesinin üçte birini sponsorlar karşılıyor. Devam edip etmeyecekleri meçhul. Futbolcuların elini taşın altına koyması gerekiyor. Sonuçta bir hizmet, emek veriyorlar, karşılığını almak istiyorlar. Ama bu durumda ortak uzlaşıda bütün kulüplerle birlikte bu kararı almak zorundayız. Ya uçurumun kenarından düşeceğiz, ya da düzlüğe çıkacağız” dedi.

 

Bu haber toplam 1411 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.