“Ülkemizde futbolcuların geleceği yok”

“Ülkemizde futbolcuların geleceği yok”

 KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (9) – AYHAN DUMANCI

A+A-

“FUTBOLCU İŞ Mİ, FUTBOL MU? SORUSUNA İŞ CEVABINI VERİR”… Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu Binatlı futbolcusu Ayhan Dumancı oldu. Ülke futbolcusunun geleceğinin olmadığının altını çizen Dumancı, “İyi bir futbolcu iş mi, yoksa futbol mu sorusuna iş diye cevap verdir. Futbolcuların bir garantisinin olmaması bu yüzden kafalarının rahat olmamasına neden olur

 

“ÖNCE YETKİLİLER ZEMİNİ HAZIRLAMALI”…“Ambargoların kalkmasını önce yetkililer isteyecek, zemini hazırlayacak. Ondan sonra biz futbolcular olarak elimizden geleni fazlasını yaparız. Onlar hedefi koysunlar, emin olun bizim gençlerimiz, gelecek nesillerimiz hem o yeteneğe sahiptirler, hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye hazır olacaklardır”

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu uzun yıllardır Binatlı formasını terleten Ayhan Dumancı oldu. Zaman zaman ikinci kaptan olsa da, yeşil sarılı formadan kopmadan birinci kaptanlık görevi verildiğinde bu sorumluluğu üstlenen Dumancı ile takımın durumundan, kendi performansına, unutamadığı anıdan, ülke futbolcusu ve sporcularının yaşadığı sorunlara kadar birçok konuda konuştuk.

 

Dumancı: “2011 yılından beri kaptanlık yapıyorum”

Binatlı altyapısından yetişen ve uzun yıllar takımın formasını terleten Ayhan Dumancı, kaptanlık görevine tam olarak ne zaman getirdiğini hatırlamadığını ancak 2011 yılından bu yana bu görevi aldığını belirtti. Dumancı, “Tam emin olmasam da 2011 yılından beri kaptanlık yapıyorum. Bazı dönemlerde eski kaptanlarımızın takıma dönmesiyle kaptanlık görevini onlara verdim ve ikinci kaptan oldum” dedi.

img_1332.jpg

“Sanırım gençlerin önünü de açma zamanı geliyor”

Takım olarak bu sezonki hedeflerinden bahseden Ayhan Dumancı, “Bu sezon amacımız ligde korkulu rüya görmemek ve rahat bir yerde bitirmektir” dedi. “Geçen seneden devam eden üzerimizdeki bu şanssızlığı atmak istiyoruz” diyen Dumancı, “Gerek sakatlık, gerekse son vuruşlardaki şanssızlığımızı da yenmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Kendi performansını değerlendiren deneyimli futbolcu, “Yeni sezonda kendi performansımı yeterli bulmuyorum. Bazı eksiklerim var, onları tamamlayıp hazır olmak istiyorum ama acele etmiyorum. Çünkü oynayan arkadaşlar hak ederek oynuyorlar. Haklarını vermemiz gerekiyor. Bu açıdan içim rahat ve sanırım gençlerin önünü de açma zamanı geliyor” ifadelerini kullandı.

 

Kupa ve lig şampiyonluğu, kaybedilen şampiyonluk

Unutamadığı anısını aktaran Ayhan Dumancı, 2005 yılındaki Federasyon Kupası finalini, öncesindeki lig şampiyonluğunu ve daha sonra son haftalarda kaybettikleri şampiyonluğu unutamadığını söyledi. Dumancı, “2005’teki Federasyon Kupası finalini unutamam. Gönyeli’yi yenip kazandığımız maçı ve 3 sezon önceki yaşadığımız ligi ve son haftalarda kaybettiğimiz şampiyonluk dönemlerini unutamam” dedi.

 

“Futbolcuya iş mi yoksa futbol mu diye sorulsa iş der”

Ülke futbolcularının yaşadığı en büyük sorunun, futbolcuların geleceklerinin olmaması olduğunu belirten Ayhan Dumancı şunları kaydetti; “Ülke futbolcusunun yaşadığı en büyük sorun sanırım bir geleceklerinin olmamasıdır. İyi bir futbolcu iş mi, yoksa futbol mu sorusuna iş diye cevap verdir. Futbol yaşantısı başlaman biter. Futbolcuların bir garantisinin olmaması bu yüzden kafalarının rahat olmamasına neden olur. Futbolcuların yaşanacak herhangi bir sakatlık sonrasında ne olacağını bilmemeleri de en önemli etkenlerden biri.”

 

“Yetkililer zemini hazırlasın, futbolcular elinden gelenin fazlasını yapar”

Ülke sporcusunun yaşadığı en büyük sorunun ambargolar olduğunu ancak bu sorunun yanıtını futbolcular olarak kendilerinin veremeyeceğini aktaran Ayhan Dumancı, “Tabii ki ambargoların kalkması, ülke dışına çıkıp futbol oynamayı veya diğer arkadaşlarımızın bunu görmesini isterdim. Ama bu iş benim ve futbolcuların istemesi ile olmaz. Burada Spor Dairesi, Futbol Federasyonu ve hükümetimizin çabalarıdır önemli olan. Önce onlar isteyecek, zemini hazırlayacak, ondan sonra biz futbolcular olarak elimizden gelenin fazlasını yaparız ve yapmaya hazırız. Onlar hedefi koysunlar, emin olun bizim gençlerimiz, gelecek nesillerimiz hem o yeteneğe sahiptirler, hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye hazır olacaklardır. Yeter ki yetkililer bir yerlerden başlasınlar, gerisi gelir…” diyerek sözlerini sonlandırdı.

img_2268.jpg

Bu haber toplam 2469 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.