“Tescil edersek herkes bize güler”

“Tescil edersek herkes bize güler”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, liglerin bu şekilde tescil edilmesinin kabul edilecek bir durum olmadığını belirtti

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Gündemi programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sertoğlu, Koronavirüs salgını sürecinin devam etmesi ile birlikte henüz önlerini göremediklerini belirtirken, futbolda çeşitli alternatifler üzerinde çalıştıklarını, en uygununu uygulayıp sezonu tamamlayacaklarını aktardı.

Sertoğlu yüzde 70’inden fazlası oynanan ligin bu şekilde tescil edilmesinin kabul edilecek bir durum olmadığını, tescil edildiği takdirde herkesin kendilerine güleceğini ifade ederek, “Kimse benden oturup kafama göre tescil etmemi beklemesin” açıklamasını yaptı.

 

Sertoğlu: “Bu şekilde tescil edilmesi kabul edilir bir durum değildir”

Salgın yüzünden ertelenen ligler konusunda konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Bu olayın daha ne kadar süreceği belli değil. Şu an için önümüzü net göremiyoruz. Çeşitli alternatifler üzerinde çalıştık, zamanı geldiğinde en uygun alternatif şeklini uygulayıp sezonu tamamlayacağız” dedi.

Sertoğlu, “22 haftası yani %70’den fazlası oynanan bir ligin bu şekilde tescil edilmesi kabul edilir bir durum değildir ve kabul ettiğimiz takdirde herkes bize güler” dedi.

 

“Kimse benden oturup kafama göre tescil etmemi beklemesin”

“KTFF bu ülkenin en güçlü ve en önemli sivil toplum örgütlerinden biridir” açıklaması yapan Hasan Sertoğlu, “Federasyon liglerimizi bu hale getirelim diye 10 yıldır uğraş veriyoruz ve neler çektiğimizi herkes bilir” dedi.

“Liglerimizin marka değerini bu 10 yılda artırırken yanımızda kulüp başkanlarımızın yardımları ile devletimizin katkısı büyüktü” açıklaması yapan KTFF Başkanı Sertoğlu, “Kimse benden oturup kafama göre bu ligi tescil etmemi beklemesin. Kulüpler bu şekilde tescil etmek istiyorlarsa da biz çekiliriz gelirler tescil ederler” dedi.

 

“Ekonomik önlemler paketinde elbette ki spora da darbe gelecek”

Sertoğlu, “Açıklanan ekonomik önlemler paketinde elbette ki spora da darbe gelecek. Ancak bütçelenen ve bu bütçe Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak, ilk taksiti ödenen bir paranın alınan önlemler çerçevesinde kesintiye uğramasını bekliyorum” dedi.

BTM Ligi tamamlanmış, üst liglerimizin %70 oynanmış ve dışarıda alacak bekleyen bir sürü kişi olduğunun altını çizen Sertoğlu “Elbette alınan kararlar doğrultusunda bizler de federasyon olarak elimizi taşın altına koyarak hareket edeceğiz” dedi.

 

“Açıkçası daha çok dişe dokunacak önlemler beklerdim”

“Bizler şunun bilinci içerisindeyiz” diyen Sertoğlu, “Bu devletin ne parası ne de gücü var. Ancak alınan önlemlere baktığımızda maalesef ben de memnun olmadım. Açıkçası daha çok dişe dokunacak önlemler beklerdim. Mesajla bankalara kredilerle ilgili yaptırım beklerdim. Kira gelirleri ile ilgili yaptırım beklerdim. Bunun gibi uzayıp gide beklentilerim var ancak en önemlisi banka kredileri ve kira gelirleri. Kiracıya bir yandan dükkânını kapatacaksın der, diğer yandan da kira parasını ödeyeceksin der. Bunu anlamış değilim. Son olarak hükümet şunu bilmelidir ki “ Özel sektör batarsa, devlette batar” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 2879 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.