Taşkınköy halı sahası hizmete açıldı

Taşkınköy halı sahası hizmete açıldı

Taşkınköy Spor Kulübü tarafından yenilenen Raif Denktaş Halı Sahası pazartesi akşamı, devlet ve hükümet yetkililerinin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

A+A-

Taşkınköy Spor Kulübü tarafından yenilenen Raif Denktaş Halı Sahası pazartesi akşamı, devlet ve hükümet yetkililerinin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, açılıştaki konuşmasında trafik kazalarına da dikkat çekerek, “Yaşadıklarımız bize, anayollardaki ciddi eksikliklere yeni yol yapmadan daha öncelik vermemiz gerektiğini söylüyor. Varsın yeni yollar biraz beklesin ama eskilerinin eksiklerini gidermeye öncelik verelim. Böylece yeni yol yapıp onları yarım bırakmayız... Yeni tuzaklar kurmuş olmayız” dedi.

Kanser vakaları ve kalp rahatsızlıkları gibi trafik kazalarının da her aileye dokunmaya başladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Trafik kazası kader değil. Trafik kazalarının önüne geçmek için bilinçli bir şekilde, bıkmadan, usanmadan çalışmamız lazım” şeklinde konuştu.

Akıncı, “Geçen gece meydana gelen kazada aradaki bariyerler eksikti. Onlar olsaydı; belki yine bir kaza olacaktı ama bir masum aile tümüyle yok olmayacaktı” dedi.

Taşkınköy Spor Kulübü tarafından yenilenen Raif Denktaş Halı Sahası’nın açılışına, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı, Başbakan Ersin Tatar, Ana Muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, DP milletvekili Serdar Denktaş, Raif Denktaş’ın kız kardeşi Ender Denktaş Vangöl, diğer aile üyeleri, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, bürokratlar, sporseverler ve davetliler katıldı.

 

Akıncı, Ahmet Ersöz ve ekibini kutladı

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı, burada gerçekleştirdiği konuşmada, Taşkınköy Spor Kulübü Başkanı Ahmet Ersöz ve ekibini ülke sporuna kazandırmış olduğu tesis nedeniyle tebrik etti.

Taşkınköy Spor Kulübü Başkanı Ersöz’ün sosyal ilişki becerileriyle siyasileri açılış töreninde bir araya getirmeyi başardığını dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, “Ahmet Ersöz ve arkadaşlarının, bu davranış biçimiyle daha nice başarılara imza atabileceklerine inanıyorum” dedi.

 

“Düzenli, organize edilmiş yeşil alanlar ve spor alanları ülkeye kazandırılabilir”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Raif Denktaş Halı Sahası gibi tesislerin ülke sporuna kazandırılmasında yerel yönetimler ve merkezi yönetimlerinin katkılarının önemine dikkat çekti.

Düzenli, organize edilmiş yeşil alanların ve spor alanlarının eksikliğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Bu gibi yerlere baktığımda, sosyal mekanlar açısından ne kadar kısır olduğumuzu hüzünle düşünürüm… Bu konuda planlamanın, imar çalışmalarının ne kadar gerekli ve zorunlu olduğunu yüreğimde hissederim” diye konuştu.

Böyle spor alanlarının ülkeye kazandırılabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, bu alanlardan mahrum yaşamanın kader olmadığının altını çizdi.

Bu tür alanların yetersiz sayıda olmasının Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğüyle de alakalı olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Taşkınköy Spor Kulübü yönetimi tarafından topluma yeniden kazandırılan Raif Denktaş Halı Sahası’nın; toplumun kendi örgütleriyle istediğinde neler yapabileceğinin güzel bir örneği olduğunu ifade etti.

 

“Trafik kazalarının önüne geçmek için, bilinçli bir şekilde, bıkmadan, usanmadan çalışmamız lazım”

Ülkede son zamanlarda yaşanan trafik kazalarına da, konuşmasında değinen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Trafik kazalarında acı çeken ailelerin acılarını yüreğimde hissediyorum” diye konuştu.

Kanser vakaları ve kalp rahatsızlıkları gibi trafik kazalarının da her aileye dokunmaya başladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, trafik kazalarının kader olmadığına dikkat çekerek “Trafik kazalarının önüne geçmek için, bilinçli bir şekilde, bıkmadan, usanmadan çalışmamız lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, trafik kazalarının önüne geçilmesi için eğitim, denetim, ceza, ödül, altyapı gibi unsurlarda atılması gereken adımların gerekliliğine işaret etti. “Geçen gece meydana gelen kazada aradaki bariyerler eksikti. Onlar olsaydı; belki yine bir kaza olacaktı ama bir masum aile tümüyle yok olmayacaktı” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni yolların yapımından önce mevcut yolların eksikliklerinin tümüyle giderilmesinin önemine dikkat çekti.

 

“Varsın yeni yollar biraz beklesin, eksikleri gidermeye öncelik verelim”

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu yaşadıklarımız bize, anayollardaki ciddi eksikliklere yeni yol yapmadan daha öncelik vermemiz gerektiğini söylüyor. Varsın yeni yollar biraz beklesin ama eskilerin eksiklerini gidermeye öncelik verelim. Böylece yeni yol yapıp onları yarım bırakmayız... Yeni tuzaklar kurmuş olmayız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, doğru planlama ve bütçelendirmeyle yollardaki eksikliklerin giderilebileceğini ifade etti.

Bu haber toplam 1329 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.