“Son kararı sağlıkçılar ve KTFF verecek”

“Son kararı sağlıkçılar ve KTFF verecek”

Birinci Lig’de en yakın rakibi Y. Dumlupınar’ın 5 puan önünde liderlik koltuğunda bulunan Mesarya Spor Kulübü’nde antrenör Nazım Aktunç, mevcut durumda önceliğin sağlık olduğunu, sağlık olmadan hiçbir başarının veya kupanın değerinin olmadığını belitti

A+A-

Halit Dağ

K-Pet Birinci Lig’de en yakın rakibi Yonpaş Dumlupınar’ın 5 puan önünde liderlik koltuğunda bulunan Mesarya Spor Kulübü’nde antrenör Nazım Aktunç, mevcut durumda önceliğin sağlık olduğunu, sağlık olmadan hiçbir başarının veya kupanın değerinin olmadığını belirtti. Liglerin ne zaman başlayacağı yönünde zaman vermek istemeyen Aktunç, bu durumda son kararın sağlıkçılar ve KTFF tarafından verileceğini ifade etti. Aktunç, liglerin eylülde başlamasının teknik anlamda zor olacağını, bir sezonun bitirilerek diğer sezona geçilmesinin doğru olmadığını belirtirken, iki sezon arasının en az iki ay olması gerektiğini belirtti.

 

Aktunç: “Sağlık olmadan hiçbir başarının değeri yoktur”

“Hem ülkemiz hem de dünya adına çok kötü bir süreçten geçiyoruz. Bu durumda ülke sporu da takımımız da etkilendi. Sürecin ne olacağını bekliyoruz” diyen Nazım Aktunç, “Benim düşüncem önce kesinlikle sağlık. Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Hiçbir başarının, maçın, kupanın değeri yoktur. Önce sağlıktır. Ülkemizin en iyi şekilde bu dönemden çıkmasını istiyorum. Kimsenin daha fazla canı yanmadan İnşallah bu iş biter. Çünkü esas olarak ekonomik, ayrıca diğer yönleriyle ciddi şekilde etkilenmiş durumdayız” dedi.

 

“Alınacak kararlara tüm kesimlerin saygı duyması gerek”

“Sağlığın hallolmasının ardından lig bu zaman başlasın ya da o zaman başlasın diye açıklama yapmak istemem” diyen Aktunç, “Buna uzmanlar ve sağlıkçılar karar verecek. Onlar ne derse ona göre yol haritası çizeceğiz. En sağlıklı şekilde başlamamız gerekirse o zaman başlayacağız. Federasyonumuzun bu dönemde alacağı kararlara tüm kesimler saygı duyması gerekiyor. Öyle bir dönem yaşıyoruz ki hiçbir karara yanlıştır diye eleştiri yapamayız. Çünkü dünya ve biz çok olağanüstü bir durum yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Son kararı KTFF ve sağlıkçılar verecek”

Takım olarak her türlü döneme hazırlıklı olmak için oyuncularla iletişim halinde olduklarını aktaran Nazım Aktunç, “Evde yapılabilecek ne varsa onları aktarıyoruz ama futbol koşarak oynanan bir oyun. Mutlaka saha antrenmanları yapılması gerekiyor. Benim gönlümden geçen en adil olanı, maçların oynanması ve bitirilmesidir. Herkes herkesle kalan maçlarını oynayarak lig adil olarak tamamlanmalı. Sağlık yönünden en uygun zamanda oynanması lazım. Artık bunun kararını federasyonumuz ve sağlıkçılarımız verecektir” dedi.

 

“Ekonomik boyutu da var”

Ülkemizin maçların oynanması adına karar verme adına zamanının olduğunu aktaran genç teknik adam “Önemli olan bunun doğru zamanda oynanmasıdır. Belki antrenörler olarak teknik yönden, hazırlık yönünden düşünüyoruz. Ama bunun da ekonomik boyutu var. Geriye döndüğümüz zaman herkesin, her kesimin karşılıklı olarak fedakarlık yapması gerekmektedir” dedi. Aktunç, “Geri dönüş için büyüklerimiz, federasyonumuz, kulüplerimiz ve devletimiz karar verecektir. Sahaya çıkıp oynamak kolay değildir. Herkes gerekli yönden hazırlığını yapması gerekmektedir. El birliğiyle bu dönemi atlatmamız gerek” şeklinde konuştu.

 

“Tek endişem eylüle kalması”

Liglerin başlangıcının Eylül ayına kalmasını istemediğini belirten Nazım Aktunç, “İnşallah erken atlatırız da ligin devamı o zamana kalmaz. Tek endişem budur” dedi. Aktunç, “Düşünün hazırlandığınız sezona bir defa daha hazırlanacaksınız. Onu bitirip yeni sezona gireceksiniz. Bu teknik olarak zor. Mecbur olursak onu da yapacağız ama ben ve birçok kesim bunu istemez. İki sezon arası en az iki ay olması gerekir” açıklamasını yaptı.

 

“En doğru kararın verileceğine inanıyorum”

Özet olarak önceliğin sağlık olduğunu söyleyen Nazım Aktunç, “Kimsenin kılına zarar gelmeden bir şekilde atlatmak gerekiyor. Sağlığımız iyi olsun. Ondan sonra ekonomik yönden kararlar alınıp doğru bir yapı halinde tekrardan ligimiz başlar. Futbolu özledik tabi ki. En doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Ona göre de süreci takip edeceğiz. Tüm halkımıza tekrardan geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1675 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.