“Kendi ülkemizin takımlarını daha fazla desteklemeliyiz”

“Kendi ülkemizin takımlarını daha fazla desteklemeliyiz”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (18) – ÇAĞAN AYATAY

A+A-

“FUTBOLU GÜZEL GÖSTEREN SEYİRCİDİR” … Her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Yalova’nın deneyimli kaptanı Çağan Ayatay; “Seyircilerin maçlara da daha fazla gelmesi lazım... Bana göre kendi ülkemizin takımlarını daha fazla desteklememiz gerekiyor. Futbolu güzel gösteren seyircidir.”

Halit DAĞ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Yalova’nın tecrübeli kaptanı Çağan Ayatay oldu. Uzun yıllardır ülke futboluna hizmet veren Ayatay ile futbol hayatından, formasını giydiği Yalova’ya, unutamadığı anıdan ülke futbolcusu ve sporcularının yaşadığı sorunlara kadar birçok konuyu konuştuk.

 

Ayatay: “Kaptanlık sadece bant takmak değil”

Yalova’nın kaptanı Çağan Ayatay, uzun yıllardır dönem dönem takım kaptanlığı yaptığını, son 2 yıldır sürekli kaptanlık yaptığını söyledi. Kaptanlığın sadece bant takmak olmadığını belirten deneyimli oyuncu, yönetim ve futbolcular arasında köprü kurmak ve takımın menfaatleri doğrultusunda herkesin mutlu olabileceği, başarının gelebileceği ortamları sağlamak amacında olduğunu ifade etti. Ayatay; “Bu takıma benden sonra gelecek olan kaptana iyi bir yol göstermek amacım da var. Kaptanlığı biz böyle devraldık” dedi.

 

“Yalova’nın yeri Süper Lig’dir”

Deneyimli oyuncu takımın amacının da, hedefinin de Süper Lig olduğunu söyledi. Ayatay; “Her zaman olduğu gibi Yalova’nın yeri Süper Lig’dir. Amacımız da, hedefimiz de bu yöndedir. Yeni hocamızla ve yeni arkadaşlarımızla güzel bir ortam kurduk diye düşünüyorum” dedi.

img_1282.jpg

Her maçta görev yaptı

Yalova’nın kaptanı kendisinin bu sezon iyi bir performans sergilediğini, her maçta görev aldığını, gösterdiği bu iyi performansta takım arkadaşlarının büyük payı olduğunu belirtti.

 

“Tahsin abimizi unutamam…”

Çağan Ayatay, 2017 yılının Kasım ayında trafik kazasında yaşamını yitiren eski Başkanları Tahsin Mertekçi’yi unutamayacağını dile getirdi. Ayatay; “Unutamadığım anı kötü bir an olarak her zaman bende olacak. Çok sevdiğimiz Yalova’nın efsane Başkanı Tahsin Mertekçi abimizi kaybetmemizdir. O dönem takım olarak çok kötü günler geçirmiştik.  Bir diğer unutamadığım anı yine başkanımız Tahsin Mertekçi’yle birlikte Süper Lig’e yükseldiğimiz sezonu unutamam… Başta başkanımız Tahsin abimiz olmak üzere, hepsimiz Süper Lig’e çıkacağımıza inanmıştık” dedi.

 

“Ambargolar kanayan yaramızdır”

Ülke futbolunun en büyük sorunu bütün kaptanlarımızın dediği gibi ambargolardır. Şu anda kalkacağına da hiç ümidim yok. Ülkemizde çok yetenekli futbolcular var ama kendi kendimize avunuyoruz. Bence genç yaşta herkesin başka ülkelerde şansını denemesi lazım. Seyircilerin maçlara da daha fazla gelmesi lazım... Bana göre kendi ülkemizin takımlarını daha fazla desteklememiz gerekiyor. Futbolu güzel gösteren seyircidir. Bu bir şovdur ve bunu seyirciye göstermemiz gerekiyor Maçlara daha fazla ilgili oluruz.  Ambargolar kanayan yaramızdır ve ne yazık ki durmuyor. Şu Anda da biteceğine inanmıyorum. Temennim o günlerin gelmesi tribünden de olsa izleriz. Yabancı takımlarla maç yapmak bizimde hakkımız” ifadelerini kullandı.

img_1318.jpg

Bu haber toplam 2190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.