Hentbolda milli heyecan

Hentbolda milli heyecan

Hentbolda 18 yaş altı milli takımlara yönelik düzenlenen ve ülkemiz milli takımı ile birlikte Türkiye, Kosova ve Özbekistan U18 erkek milli takımlarının yer aldığı Cumhuriyet Kupası başladı.

A+A-

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından ülkemizdeki ilk kez gerçekleştirilen 18 yaş altı erkekler milli takım düzeyindeki Cumhuriyet Kupası dün akşam başladı.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ve Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan’ın da katıldığı Hentbol Cumhuriyet Kupası açılışında KKTC ile TC U18 erkek milli takımları karşı karşıya geldi. Gecenin kapanış maçı ise Özbekistan ile Kosova arasında oynandı.

 

hentbol-milli-2.jpg

 

KKTC– TC: 19-26

Atatürk Spor Salonu’ndaki mücadelenin ilk devresi başabaş oyun izlenirken fizik üstünlüğü bulunan Türkiye U18 millileri ikinci devrede hakimiyeti eline geçirdi ve mücadeleyi kazandı.

İlk devresi 12-9 Türkiye U18 erkeklerinin üstünlüğünde biten mücadeleyi Türkiye 26-19 kazanırken U18 erkek milli takımımızda Ergin Aday 4 sayı ile oynadı ve en skorere oyuncu oldu. Türkiye U18 millilerde ise 5’er sayı ile oynayan Alperen Gönenç ve Hakan Kocakara en skorer isimlerdi.

 

KOSOVA-ÖZBEKİSTAN: 33-35

Gecenin ikinci maçında konuk iki ülke Kosova ile Özbekistan U18’leri karşı karşıya geldi. Baştan sonra kıyasıya çekişmeye sahne olan maçın ilk devresi 13-19 Özbekistan üstünlüğünde bitti ancak ikinci devre Kosova skore dengeyi getirdi.

Son ana kadar heyecanın devam ettiği mücadeleyi 2 sayı farkla kazanan Özbekistan’da en skorer oyuncu 8 forma numarası ile 10 sayı atan Alimbekov Azizbek oldu. Kosova U18 erkeklerinde ise 11 sayı ile oynayan 14 forma numaralı Qlirim Rana idi.

 

 

Fotoğraflar: Ahmet Özsoy, Ferah Barışsev

Bu haber toplam 1187 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.