Hentbol KTSYD Kupası'nda eşleşmeler belirlendi

Hentbol KTSYD Kupası'nda eşleşmeler belirlendi

Hentbol KTSYD Kupası'nda basın toplantısı ve kura çekimi yapıldı

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nin (KTSYD) Hentbol Federasyonu ile işbirliğinde bu yıl ilk kez düzenleyeceği Hentbol KTSYD Kupası için basın toplantısı gerçekleşti. KTSYD Genel Merkezi’nde organize edilen basın toplantısına KTSYD Başkanı Çelen Oben, Hentbol Federasyonu Başkanı Mustafa Akyön, yönetim kurulu üyeleri, kulüp temsilcileri ve oyuncular katılım gösterdi. Gerçekleşen basın toplantısında kupadan elde edilecek gelirin 6 yaşındaki Nefes Demirpençe’nin tedavisine katkı amaçlı bağışlanacağı vurgulandı. Basın toplantısında ayrıca kura çekimi de yapıldı.

Oben: “Büyük heyecan duyuyoruz”

KTSYD Başkanı Çelen Oben, basın toplantısında yaptığı konuşmada, kupanın ilk kez organize edileceğine vurgu yaptı. Oben, göreve geldikten sonra KTSYD Kupası’nı futbol dışındaki farklı branşlara da yayma gibi bir düşünceye sahip olduklarını kaydederek, “Bizden önceki yönetim bunu basketbolla başlattı, biz de hentbolla devam ettiriyoruz. Böylesi bir organizasyonu düzenlemekten büyük heyecan duyuyoruz. Özellikle bu kupanın yanına bir de sosyal sorumluluk katmamız çok önemli bir nokta. Bu bağlamda tüm geliri hastalıkla büyük bir mücadele içinde olan Nefes Demirpençe’ye bağışlayacağız.” diye konuştu.

Söz konusu KTSYD Kupası’nın hentbol kulüpleri açısından da önemli olduğuna inandığını ifade eden Çelen Oben, “Kulüpler için de lig öncesi güzel bir hazırlık turnuvası olacak. Bundan sonraki tek amacımız bu tür organizasyonları gelenekselleştirmek olacak. Katılan ve bu olaya katkı koyan herkese şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ederim.” dedi.

Akyön: “Bu işi birlikte başaracağız”

Hentbol Federasyonu Başkanı Mustafa Akyön ise sözlerine basın toplantısında salonu dolduran kulüplere teşekkür ederek başladı. Hentbol ailesinin çok büyük ve birlik bir aile olduğunu ifade eden Akyön, “KTSYD’ye bize bu onuru ve gururu yaşattığı için çok teşekkür ederiz. Ne mutlu ki böylesine güzel bir organizasyona biz de ortağız. Nefesimiz için hentbol tutkumuzu bu işe kattık.” dedi. Hentbol Federasyonu’nun bu organizasyonda üzerine düşeni yapacağını kaydeden Akyön, “Bu işi birlikte başaracağız. Ortada çok güzel bir slogan var. “Hentbol tutkumuza bir ‘NEFES’ de siz verin” dendi. Bizler de tüm duyarlı kesimlerden bir nefes vermelerini bekliyoruz.” dedi.

Kura çekimi yapıldı

Konuşmaların ardından Hentbol KTSYD Kupası’nın kura çekimine geçildi. Hentbol Federasyonu maçların oynanacağı yer, tarih ve saatleri daha sonra duyuracağını belirtti. Kupada final maçları 22 Mart Çarşamba gün oynanacak. Çekilen kura sonucu eşleşmeler şu şekilde oldu:

KADINLAR

Çeyrek Final

DİGEM-Esentepe

 

Yarı Final

DİGEM /Esentepe galibi – DAÜ

YDÜ-UKÜ

 

ERKEKLER

Çeyrek Final

UKÜ-Yükseliş

Fenerbahçe-YDÜ

Yarı Final

UKÜ/Yükseliş galibi – DAÜ

Fenerbahçe-YDÜ galibi - MGA

Bu haber toplam 3987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.