“Gençler için bir çıkış yolu aranmalı”

“Gençler için bir çıkış yolu aranmalı”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (13) – NURETTİN GECEKUŞU

A+A-

“GENÇLERİ DAHA BÜYÜK PLATFORMDA İZLEMEK EN BÜYÜK İSTEĞİMDİR”… Cihangir kaptanı Nurettin Gecekuşu; “Ambargolar içerisinde kaybolmuş bir futbolcu olarak tek isteğim ve hayalim bizden sonraki gençler için bir çıkış yolu aranmasıdır. Onları daha büyük bir platformda görmek ve izlemek en büyük isteğimdir.

 

 “EN ÖNEMLİ SORUN SÖZLEŞME SORUNUDUR”… Nurettin Gecekuşu; “Ülke futbolcularının Birçok sorunu bulunmaktadır. Bana göre bunların ilk sırasında sözleşme konusu var. Bu konuda bazı arkadaşlarımız mağdur olmaktadır.

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, lider Cihangir’in kaptanı Nurettin Gecekuşu. Kariyerinde Gençler Birliği, Tatlısu, Serdarlı, Mağusa Türk Gücü ve Cihangir formalarını başarı ile giyen, Nurettin Gecekuşu, şu anda lider Cihangir’in kaptanlığını yapıyor. 

 

“3 takımda kaptanlık yapma fırsatı buldum”

Cihangir’in kaptanı Nurettin Gecekuşu; “Futbola 1996-97 sezonunda Gençler Birliği’nde başladım. Şu anda Cihangir’de devan eden 23 senelik futbol hayatım içersinde Gençler Birliği, Mağusa Türk Gücü’nde ve bu senede Cihangir takımları olmak üzere 3 takımda kaptanlık yapma fırsatı buldum” dedi. Tecrübeli oyuncu, bu zor ve gurur verici görevi kendisine veren tüm yöneticilere teşekkür etti.

 

“Umarım ligin sonunda hedefimize ulaşırız”

Mesarya ekibinin kaptanlık bandını taşıyan deneyimli oyuncu, takımın durumu hakkında konuşarak, şu anda her şeyin yolunda gittiğini söyledi. Gecekuşu; “Bu sezon başında cihangir Spor kulübü olarak ilk hedefimiz güzel futbol oynayıp ilk üç içersinde yer alabilmekti. Şu an itibari ile ligde lider durumdayız. Önümüzde çok zorlu ve güçlü rakiplerimizle oynayacağımız maçlar var. Bu maçları da kazanmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. İyi bir takımımız var ve arkadaşlık üst seviyede, Umarım ligin sonunda hedefimize ulaşırız” ifadelerini kullandı.

 

“Daha iyi olmak için çalışıyorum”

Nurettin Gecekuşu, bireysel performansı hakkında, geçtiğimiz sezonun ilk devresinde talihsiz bir sakatlık dönemi geçirdiğini, ikinci devreye iğleşse de, bu sezon daha sağlıklı ve güçlü olduğunu söyledi. Gecekuşu; “Bir önceki sezon Dizimdeki ağrılardan dolayı sezon öncesi bir ameliyat geçirmiştim ve sezon öncesi çalışmalarımı takımdan ayrı olarak devam ettim. İlk yarı itibari ile bazı maçlar da oynama fırsatı buldum. Ligin ikinci devresi ise tüm maçlarda oynadım. Bu sezona girerken sağlıklı ve güçlü bir şekilde lige başladım. Takım olarak da sezona iyi başladık ve daha iyi olmak için ben ve arkadaşlarım çok iyi çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

img_9549.jpg

Unutmadığı anı Charles Folley yaşadıkları…

Nurettin Gecekuşu; “Futbol yaşantımız içerisinde birçok güzel anılarımız birikiyor. Bunların içinde yaşadığımız şampiyonluk ve kazandığımız kupaların yanı sıra, en önemlisi kalıcı olan kurmuş olduğumuz arkadaşlıklardır. Unutamadığım bir anı, Mağusa Türk Gücü’nde oynarken Cihangir maçında Cihangir’in yabancı futbolcusu Charles Folley ile kötü bir şekilde çarpışmıştım. Bu çarpışma sonucunda sol el tarak kemiklerimin hepsi kırılmıştı. Maçtan hemen sonra ameliyat oldum ve üç ay sahalardan uzak kaldım. Bu zaman içerisinde zaman zaman Charles’e karşı kızgın oluyordum ve işte futbolun güzelliği bu 3 ayın sonunda ara devrede Cihangir’e transfer oldum ve Charles ile aynı takım başarısı için mücadele verip iyi bir arkadaşlık kurdum.”

 

“Ülke futbolunun en önemli sorunu sözleşmenin olmamasıdır”

Cihangir’in deneyimli oyuncusu Nurettin Gecekuşu, ülke futbolunda en önemli sorunun sözleşme sorunu olduğunu dile getirdi. Deneyimli oyuncu; “Ülke futbolcularının Birçok sorunu bulunmaktadır. Bana göre bunların ilk sırasında sözleşme konusu var. Bu konuda bazı arkadaşlarımız mağdur olmaktadır. Bu mağduriyeti yaşamamak adına hem yöneticilerimiz hem de futbolcular zarar görmeyeceği sözleşmeler yapılmalıdır. Sağlık ve saha konusunda da birçok eksiğimiz bulunmaktadır. Bazı sahalarımızın soyunma odaları daha iyi düzenlenmeli sağlık kullanılabilir hale getirilmelidir.”

 

“En büyük isteğim gençleri daha büyük platformda görmek”

Son olarak, Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolara da değinen deneyimli oyuncu, bu konuda tek isteğinin gençler için bir çıkış yolunun aranması olduğunu dile getirdi. Nurettin Gecekuşu; “Ambargolar içerisinde kaybolmuş bir futbolcu olarak tek isteğim ve hayalim bizden sonraki gençler için bir çıkış yolu aranmasıdır. Onları daha büyük bir platformda görmek ve izlemek en büyük isteğimdir. Çok yetenekli genç arkadaşlarımız var. Onlara tavsiyem; hayallerini gerçekleştirmek adına inatçı ve sabırlı olup çok çalışmalarıdır” ifadelerini kullandı.

img_9513.jpg

Bu haber toplam 2118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.