“Genç oyuncular daha iyi koşullara sahip olmalı”

“Genç oyuncular daha iyi koşullara sahip olmalı”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (21) – HÜSEYİN HAŞİMOĞLU

A+A-

 “FUTBOLUMUZ TANINMAK İÇİN AÇIK BİR KAPI”… Lapta’nın deneyimli kaptanı Hüseyin Haşimoğlu; “Altyapılarımıza daha çok önem vermeliyiz. Genç oyuncuların çok daha iyi koşullarda oynamaları için çalışmalıyız. Yetenekli futbolcularımızın yurtdışında profesyonel olarak futbol oynamalarını sağlayabiliriz. Ülkemizin futbol sayesinde tanınması için açık bir kapı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Lapta’nın tecrübeli kaptanı Hüseyin Haşimoğlu oldu. Haşimoğlu, futbol hayatından ülke futbolcularının ve sporcularının yaşadığı en büyük sorunlara kadar birçok soruyu yanıtladı.

 

İki yıldır kaptanlık bandını takıyor

K-Pet Birinci Lig ekiplerinden Lapta’nın deneyimli kaptanı Hüseyin Haşimoğlu, takım kaptanlığını iki yıldır yaptığını söyledi. Bu sezonki hedeflerinden bahseden Haşimoğlu, öncelikle ligde kalıcı olmak istediklerini ancak, kendilerini Play – off içinde bulursalar üst lige çıkmanın da düşüncesine sahip olduklarını ifade etti.

 

Sakatlıklar peşini bırakmadı

Lapta’nın deneyimli kaptanı Hüseyin Haşimoğlu sezona iyi başladığını ancak ilk yarıda sakatlıkların peşini bırakmadığını belirterek, bütün olumsuzluklara rağmen azim ve hırsla çalışarak yeniden takıma katıldığı için mutlu olduğunu dile getirdi. Haşimoğlu; “Sezon öncesi çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim ve iyi bir form yakalayarak iyi bir başlangıç yaptım. Fakat ligin 2’nci haftasında oynadığımız Dumlupınar maçında sakatlanarak 8’inci haftadaki Girne Halk Evi maçına kadar oynayamadım. Girne Halk Evi maçında formamı geri alarak ilk 11’de kendime yer buldum. Maçın henüz 2’nci dakikasında rakip oyuncunun bana bulunduğu müdahale sonrasında tekrardan sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldım. Ardından 15’inci haftaya kadar oynayamadım. 15’inci hafta Ozanköy deplasmanında ilk 11’de başladım ve bir şanssızlık daha yaşayarak yeniden sakatlandım. Bütün bu olumsuzluklara rağmen devre arasında yılmadan azim ve hırsla çalışarak 17’nci haftadaki Dumlupınar maçı itibariyle yeniden formama kavuştum ve ilk 11’deki yerimi aldım. Uzun bir aradan sonra takımıma yeniden döndüğüm için çok mutluyum. Geçen haftadaki Çanakkale maçında takımımın ilk golünü kaydetmiştim. Çanakkale maçında alınan 3 puanda benim de katkımın bulunması beni ayrıca mutlu etti. Takım olarak daha iyi yerlere gelmek için azim ve hırslı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Haşimoğlu: “Yenicami maçını asla unutamam…”

Kariyerinde birçok anı olduğunu belirten deneyimli oyuncu, 2010-11 sezonunda oynadıkları Yenicami maçını asla unutmayacağını söyledi. Lapta o maçta Yenicami karşısında 3-0 yenik durumdayken, skoru 3-3’e getirmişti. Haşimoğlu; “Unutamadığım birçok anım var fakat yanlış hatırlamıyorsam 2010-2011 sezonunda ertelenen bir Yenicami maçına çıkmıştık. Maçın 20’nci dakikasında 3-0 mağlup durumdayken, ilk yarıyı 3-1 kapatmıştık. İkinci yarıya fırtına gibi başlamıştık ve karşılaşma 3-3 bitmişti. O maçta kendi adıma çok iyi bir performans sergilemiştim. İyi performans yanında bir de takımımın 3’üncü golünü atmayı başarmıştım. Maç başlamadan ısınırken, arkadaşlarımla aramda geçen konuşmada o gün gol atacağımı söylüyordum ve nitekim o maçta gol atmıştım. Bu maçı asla unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

 

“Neden bizler de sözleşmeli futbolcular olamıyoruz?”

YENİDÜZEN’de her hafta farklı bir takım kaptanıyla yapılan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinde ülkenin sorunları hakkında da konuşan deneyimli oyuncu Hüseyin Haşimoğlu, ülke futbolunun en büyük sorununun yerli oyunculara sözleşme yapılmaması olduğunu belirtti. Deneyimli kaptan; “Bana göre ülke futbolcularının yaşadığı en büyük sorun bizlere sözleşme yapılmamasıdır. Her gittiğimiz takımlarda birçoğumuzun parası kalıyor ve sürekli mağdur olan bir yerli futbolcular oluyoruz. Neden bizlere de sözleşme getirilmiyor? Birçok futbolcu arkadaşım benim gibi ikinci bir iş olarak futbol oynayıp yaşantısını sürdürüyor. Her ne kadar profesyonel olmasak da ikinci bir iş olarak futbol oynasak bile sonuçta bir emek veriyoruz. Ailemizden, hafta sonlarımızdan, sosyal yaşantımızdan kesiyor haftanın en az 5 gününü yeşil sahalarda geçiriyorsak, yağmur-çamur, yaz-kış demeden çalışıyorsak, bizim de sözleşme yapmaya hakkımız var. Neden bizler de sözleşmeli futbolcular olamıyoruz? Her şekilde futbolcular mağdur oluyor. Birçok örnekleri de olmasına rağmen her zaman kulüpler kazanıyor. Federasyonumuzun bu sisteme yeni bir düzenleme getirmesi kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

 

“Her geçen daha iyi bir seviyeye gelmeliyiz”

Haşimoğlu son olarak, ülke futbolumuzun dışa açılımı için her geçen yıl daha iyi bir seviyeye gelmesi gerektiğini ve tesisleşme anlamında önemli adımların atılması gerektiğini ifade etti. Haşimoğlu; “Kendimizi her geçen yıl daha iyi bir seviyeye getirebiliriz. Belki futbolumuzu Avrupa standartlarına getirebilecek bütçeye sahip değiliz ama bu konuda önemli çalışmalar yapmalıyız. 1’inci yapmamız gereken en önemli şey de, altyapılarımıza daha çok önem vermektir. Genç oyuncuların çok daha iyi koşullarda oynamaları için çalışabiliriz. Yetenekli futbolcularımızın yurtdışında profesyonel olarak futbol oynamalarını sağlayabiliriz. Ülkemizin futbol sayesinde tanınması için açık bir kapı olduğunu düşünüyorum. Tesisleşmek de çok önemli. Acapulco Otel’in tesisleri gerçekten çok iyi durumda… Bunun gibi tesisleri çoğaltmamız gerekiyor. Kulüplerimiz de, bu tesisleşmeyi örnek almalı ve federasyonla işbirliği yaparak tesisleşme konusunda daha da önemli adımlar atabiliriz” dedi.

1-cok-buyuk-olmasin.jpg
Haşimoğlu, 2016-2017 sezonunda dönemin adıyla K-Pet Birinci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Ozanköy takımıyla birlikte Süper Lig’e çıkma sevinci yaşamıştı.

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.