“Futbolu işimiz olarak yapamıyoruz”

“Futbolu işimiz olarak yapamıyoruz”

KAPTANINIZ KONUŞYOR YAZI DİZİSİ (28) – UMUT İLGÜN

A+A-

Halit DAĞ

Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Çanakkale forması giyen Umut İlgün. Kariyerinde Çanakkale, Yedikonuk, Mağusa Türk Gücü ve Mehmetçik’te oynayan İlgün, 1995 doğumlu… Şu anda 24 yaşında olan İlgün, bu genç yaşına rağmen, takım kaptanı Selçuk Sergeç’in sakatlanmasıyla Çanakkale’de kaptanlık görevini üstlenen futbolculardan birisi.  Umut İlgün, YENİDÜZEN gazetesinde her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisine görüşlerini anlattı.

 

Kaptanlık bandını ilk kez taktı

Umut İlgün, 1’inci kaptanları Selçuk Sergeç’in sakatlanmasıyla birlikte ilk kez bu sezon takım kaptanlığını üstlendiğini söyledi. Umut, Selçuk’un yokluğunda Ahmet Helaç ile kaptanlık görevini yürütüyor. Bu sezonki hedeflerini anlatan İlgün; “Biz takım olarak çok genç bir takımız. Bu sezon ilk hedefimiz göze hoş gelen güzel bir futbol oynayarak, takımımızın ligi en iyi yerde bitirmesini sağlamak” dedi.

 

İlgün: “Kendimi iyi hissediyorum”

Bu sezonki performansından bahseden Umut İlgün, yeni nesil kaleciler gibi bir ön libero gibi oynadığını belirten İlgün, bu sayede takımına çok puan getirdiğini söyledi. Umut İlgün; “Bu sezon kendimi daha iyi hissediyorum bunun sebebinden yeni nesil kaleciler gibi bende bu sezon libero gibi oynamaya başladım, bunun sayesinde takımıma daha çok puan getirip ve yardımcı olduğumu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“3-0 geriden gelerek, 4-3 kazandık”

Bu sezon Dörtyol’a karşı geriden gelerek aldıkları 4-3’lük galibiyeti unutmayacağını aktaran İlgün, böyle bir olayın her zaman olamayacağını belirtti. Genç kaleci; “Bu sezon yaşanmış bir anım var hiçbir zaman unutmayacağım bir anı. Sebebi futbolda çok nadir görülen bir olay bence… Dörtyol deplasmanında 60’ıncı dakikaya kadar 3-0 gerideydik. 60’ncı dakikadan sonra maçı çevirip 4-3 kazanmamız bence unutulmayacak bir olaydı” ifadelerini kullandı.

 

“Sözleşme sorunu çözülmeli”

Her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Çanakkale’nin genç kaptanı Umut İlgün, son olarak ülkemiz futbolundaki sorunlara değindi. Futbolcuların en büyük sorunun sözleşme sıkıntısı olduğunu işaret eden İlgün, bu durumun en kısa zamanda çözülebileceğini kaydetti. Umut İlgün; “Ülke futbolcuların bence yaşadığı en büyük sıkıntı sözleşmenin olmamasıdır. Bu durumun ama en kısa zamanda çözüleceğini düşünüyorum” dedi. Kıbrıslı Türk sporculara uygulanan ambargolar hakkında da görüş bildiren İlgün; “Ambargolar yüzünden futbolu işimiz olarak yapamıyoruz. Ada futbolunun ve futbolcularının önündeki en büyük engel ambargolardır” şeklinde görüş bildirdi.

img_9433.jpg

Bu haber toplam 30998 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.