“FUTBOL NİSAN SONU VEYA EYLÜLDE DEVAM EDECEK”

“FUTBOL NİSAN SONU VEYA EYLÜLDE DEVAM EDECEK”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu futbolun durumu ile ilgili konuştu.

A+A-

10 NİSAN SONRASI BELİRLEYİCİ OLACAK… BRTK’da yayınlanan Spor Gündemi programına konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, 10 Nisan’dan sonra uygunluk durumuna göre liglerin ya Nisan ayı sonunda ya da Eylül’de yeni sezon öncesi devam edeceğini, tescilin söz konusu olmadığını belirtti

 

YABANCISIZ GEÇİŞİ YILI… Kulüplerin ekonomik durumunun da göz önüne alınarak geçecek yıl yabancısız bir geçiş yılı olabileceğini belirten Sertoğlu, “Yabancı konusu ile ilgili bir geçiş yılı görmemiz lazım. Kendi futbolcularımızla en az bir yıl oynayıp Dünyadaki durumu görmemiz lazım” dedi

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda yayınlanan, Çelen Oben ve Hasan Topaloğlu'nun hazırlayıp sunduğu Spor Gündemi programına açıklamalarda bulundu. Yüzde 73’ü tamamlanmış liglerin tescil edilmesinin söz konusu olmadığını belirten KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, şu anda önlerini göremediklerini, 10 Nisan’dan sonra görebileceklerini belirtti. 10 Nisan’dan sonra antrenman veya hazırlık dönemi verilirse, liglerin Nisan sonunda başlayabileceğini, süreç uzarsa sezonun Eylül’de tamamlanıp yeni sezona geçileceğini aktardı. Sertoğlu gelecek sezon için de kulüplerin ekonomik durumunun da göz önünde bulundurularak yabancısız bir geçiş süreci yaşanması gerektiğini, bunların kararını yükü çeken kulüplerle vereceklerini ifade etti.

 

Sertoğlu: “Yüzde 73’ün üstünde oynanmış bir ligin tescili söz konusu olamaz”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, yüzde 73’ünün üstünde oynanmış bir ligin farklı bir şekilde sonlandırılması veya tescil edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Salgın ile ilgili alınan önlemler bittiğinde durumun konuşulacağını aktaran Sertoğlu, “Bunu hep beraber tartışacağız. Ama önce önümüzü görelim. Ama kimse bana bu ligi bu şekilde sonlandıralım, küme düşmeyi kaldıralım gibi önerilerde bulunmasın” açıklamasını yaptı.

 

“Belki gelecek yıl yabancılar kalkacak, kulüplerin bütçesine göre gençlerin spor yapması sağlanacak”

“Ligin ezici çoğunluğu oynandı, bunu bu şekilde kabul edelim. Düşen düşsün, çıkan çıksın diyelim. Bu doğru olmaz” diyen Hasan Sertoğlu, “Peki doğru nedir? Doğru tektir. Kalan sekiz maç oynanacak. Çıkan çıkacak. Düşen düşecek. Neyi tartışıyoruz. Bu tartışmaların yeri veya zamanı değildir” dedi.

Devletten 8,5 milyon TL katkı aldıklarını, kendisinin yapılan açıklamalarla bu paranın yüzde 25’inin kesildiğini ifade eden Sertoğlu, “Geriye kalan parayı alıp ligleri bitireceğiz. Belki gelecek yıl yabancılar kalkacak, sistem değişecek, kulüplerin bütçelerine göre ülkedeki gençlerin spor yapması sağlanacak. Devlet de bunu yapmak zorundadır” açıklamasını yaptı.

 

“Yabancı konusu ile ilgili bir geçiş yılı görmemiz lazım”

“Ülkede spor duramaz. Benim kafamdaki şey budur” diyen KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Yabancı konusu ile ilgili bir geçiş yılı görmemiz lazım. Çok enteresan günler geçiriyoruz. Kendi futbolcularımızla en az bir yıl oynayıp Dünyadaki durumu görmemiz lazım. Sonra yine bakarız. Buna bir şekilde ayak uydurmak zorundayız” dedi.

 

“10 Nisan’dan sonra her şey netleşecek”

Bakanlar Kurulu kararı sonrası 10 Nisan’dan sonra her şeyin netleşeceğini aktaran Hasan Sertoğlu, “Netleşecek derken bu iş artarak devam edecek, ya da azalarak normale dönecek mi? Bu belli olacak. Bundan farklı bir şey olacak değil. 10 Nisan sonrası ne olabilir? Ben size antrenman izni vereceğim. Şu anki düşünce bu. Hazırlık dönemi ne kadar isterseniz, bunları takvimlendirin ve yavaş yavaş başlayın. 10 Nisan’da böyle bir şey olursa, önce bu işin esas yükünü çeken kulüplerle buluşmamız lazım, doğrusu budur” dedi.

 

“Uygunluk durumunda Nisan sonunda ligler başlayabilir, olmazsa eylülde başlayacak”

“Uygun olması halinde Nisan sonunda ligler hafta içi de maç olacak şekilde başlayabilir” diyerek sözlerini sürdüren KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Süreç uzarsa, bu iş Eylül’e kalacak. Eylül’de lig tamamlanır, sonra yeni sezon başlar. Sertoğlu olarak kafamda başka bir şey yoktur. Ben birçok kişiyi mutlu edeyim diye iş yapmam. Birileri üzülecek, birileri sevinecek. Benim baktığım bir şey var. 11’inci yıla geldik KTFF’de. Futbolun marka değerini belli bir yere getirdik, ülkede çok ciddi bir sivil toplum örgütü olduk. Buralara KTFF kolay gelmedi. Hep beraber getirdik. Marka değerini zedeleyecek bir şey olamaz” ifadelerini kullandı. Sertoğlu sözlerinin sonunda “Belki bu biz ve kulüplerimiz için de bir fırsat olacak, gençler geliştirsin, yeni yıldızlar yetişsin” dedi.

Bu haber toplam 2098 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.