“En büyük sorun amatörlük”

“En büyük sorun amatörlük”

KAPTANINIZ KONUŞYOR YAZI DİZİSİ (31) – MUSTAFA AKIŞ

A+A-

AMATÖR OLMAMIZ BÜYÜK SORUN… Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mustafa Akış; “Bence ülke futbolunun en büyük sıkıntısı amatör olmamızdır. Profesyonel olsak, sabah kalkıp kahvaltı sonrası çalışmalara başlasak ve düzenli beslensek, çok daha farklı bir noktada olabilirdik” dedi.

Halit DAĞ

Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Düzkaya forması giyen Mustafa Akış. Kariyerinde Yenicam, Türk Ocağı, Tatlısu, Lapta ve Düzkaya gibi takımlarda forma giyen Mustafa Akış, YENİDÜZEN gazetesinde her hafta yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisine görüşlerini ve yaşadığı anılarını anlattı.

 

Uzun yıllar Düzkaya’da oynadı

Kaptanınız Konuşuyor yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Düzkaya’nın kaptanlarından Mustafa Akış, uzun yıllar Düzkaya forması giydiğini ve kaptanlığa kadar yükseldiğini söyledi. Sonrasında başka takıma transfer olduğunu aktaran Akış, 5-6 sezon başka takımlar futbol hayatına devam ettiğini ve geçen yıl yuvasına geri döndüğünü belirtti.

 

Akış: “Düzkaya Süper Lig’de olmayı hak ediyor”

Deneyimli oyuncu, sezona iyi başlayamadıklarını, alınan kötü sonuçlar sonrasında hedef değiştirmek zorunda kaldıklarını belirtti. Temennisinin bu ligde kalmak olduğunu dile getiren Mustafa Akış, Düzkaya camiasının yerinin Süper Lig olduğunu söyleyerek; “Düzkaya’nın gerçekten bu ligde olması gerektiğini düşünüyorum. Tesisleriyle, sahasıyla, camiasıyla bunu hak ediyor” dedi. Takımının performansının yanında kendi performansından da bahseden tecrübeli oyuncu, “Kendi performansımdan aslında memnun değilim. Hem sezon başı transferimin geç olması, hem de sezon başı iyi hazırlanamam performansımı düşürdü. Lig içerisinde bunun sıkıntısını yaşadığımı düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

 

“Gönyeli ile oynadığımız kupa maçını unutamam”

Tecrübeli oyuncu, kariyerindeki unutmayacağı anısının Düzkaya forması giyerken Gönyeli ile kupada oynadıkları maç olduğunu dile getirdi. “Uzun yıllar önce Çatalköy’de Düzkaya - Gönyeli kupada bir eleme maçında karşı karşıya gelmişti. O gün inanılmaz bir yağmur yağıyor, şiddetli de bir rüzgâr vardı.  Rüzgâr o kadar kuvvetliydi ki havadan giden top, gol oluyordu. İlk yarıyı Düzkaya 3-0 önde tamamlamıştı. İkinci devre bu kez Gönyeli aynı kaleye atak yapıyordu ve maç 3-3 bitti. Eleme maçı olduğundan dolayı maç uzatmaya gitti ve o zaman altın gol sistemi uygulanıyordu. Düzkaya bulduğu altın golle maçı 4-3 kazanmıştı. Hatta golü Ertaç Taşkıran atmıştı ve 7 gol de aynı kaleye olmuştu. Bu maç, futbol hayatımda asla unutamayacağım bir anımdı” dedi.

 

“En büyük sorun amatör olmamız”

Ülke futbolunun en önemli sorunun amatörlük olduğundan bahseden Akış, profesyonel olunduğu zaman futbolun gelişim açısından çok daha iyi noktalara gelebileceğini söyledi. Deneyimli oyuncu; “Bence ülke futbolunun en büyük sıkıntısı amatör olmamızdır. Çünkü bizim futbolcularımız genellikle çalışan futbolcular... Futbolcu sabah işe gidiyor, işten çıkıyor antrenmana gidiyor. Tabii bu da yorgunluk ve bitkinliği beraberinde getiriyor. O futbolcudan o gün ne kadar verim alabilirsin ki? Hiç… Hâlbuki profesyonel olsak, sabah kalkıp kahvaltı sonrası çalışmalara başlasak ve düzenli beslensek,  çok daha farklı bir noktada olabilirdik. Ülke futbolunun gelişimi için buna özen göstermeliyiz ve bunu uyguladığımız zaman durumun daha iyi olacağına inanıyorum. Ben futbol hayatımın sonlarına geldim ben görmedim, temennim, çocuklarımızın bu günleri görmesi” şeklinde görüş bildirdi.

 

“Ambargolar kalkmalı”

Ülke sporumuzun en önemli sorunlarından biri olan ambargolar konusuna da açıklık getiren Düzkaya’nın deneyimli oyuncusu Mustafa Akış, artık ambargoların kalkması gerektiğini ifade etti. Akış; “Artık ambargolar kalkması gerekiyor. Yıllar önce Sariyerspor ülkemize gelmişti ve Güzelyurt’ta Düzkaya hazırlık maçı yapacaktı. Ambargolar yüzünden oyuncular forma giyemedi. Eğer giyseydi ceza alacaklardı. Yıllar geçti ve hiçbir şey değişmedi. O zamanlar arada bir Türkiye’den takımlar gelirdi şimdi onlar da gelmiyor. Yani bu böyle geldi böyle geldi, böyle gidecek gibi görünür. Kendi yağımızla kendi ciğerimizi kavurmaya devam…” dedi.

 

“Temennim bir an önce sağlıklı bir şekilde futbola geri dönmemiz”

Son olarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve sporu durduran pandemi hakkında da düşüncelerini aktaran deneyimli oyuncu, bir an önce virüsten kurtulmayı ve sağlıklı bir şekilde futbola geri dönülmesini temenni etti.

img_8069.jpg

Bu haber toplam 31254 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.