Dr. Küçük Oyunları başladı

Dr. Küçük Oyunları başladı

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nın açılış töreni yapıldı

A+A-

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’nın açılış töreni bugün Acapulco Hotel’de yapıldı.

Oyunların açılış töreni öncesi ilk olarak Anıttepe’de anma töreni düzenlenerek Dr. Fazıl Küçük anılmış oldu. Törende Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan ve organizasyon komitesi adına Tenis Federasyonu Başkanı Hasan Gazioğlu birer konuşma gerçekleştirdi. Ardından öğle saatlerinde açılış töreni düzenlendi. Törene Başbakan Ersin Tatar, Dr. Fazıl Küçük’ün ailesi, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, organizasyonda yer alacak ülkelerin temsilcileri ve sporcular katıldı.

 

Burcu: “Oyunlar sayesinde ambargoların bir gün yıkılacağına inancımız artmaktadır”

Açılış töreninin başında organizasyon komitesi adına Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu bir konuşma yaptı. Burcu şunları belirtti:

“Üst düzey uluslararası organizasyonlar düzenlemeye çalıştık. 6 federasyonun katılımı ile 25 ülkeden misafirlerimiz var. Milli takım seviyesindeki takımlar ülkemizde en iyi şekilde ağırlanacak ve üst düzeyde mücadele edecek. Bu oyunların bir diğer amacı, merhum liderimiz sayın Dr. Fazıl Küçük’ün anısını yaşatmak, spor gibi ulvi bir araçla onun bu topluma sağladığı değerleri her zaman hatırlamaktır. Organizasyonun neticesinde Kıbrıs Türk toplumu gençleri ile dünya gençleri arasında kurulacak bağlar ülkemize yıllardır uygulanmakta olan ambargonun bir gün yıkılacak olmasına inancımızı arttırmaktadır.”

 

Küçük: “Oyunların ambargo altında bir ülke için hayati önemi vardır”

Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük yaptığı konuşmada oyunların önemine değinerek şunları belirtti:

“25 değişik ülkenin değişik federasyonlarından buraya kadar gelerek bizleri onurlandıran tüm misafirlere sevgilerimi sunmak istiyorum. Liderimiz yaşamının her safhasında gençliğe ve spora büyük önem verirdi. Özgürlük mücadelemize başladığımız 1930’lu yıllardan itibaren Kıbrıs Türk gençliğinin sporla tanışmasını ve her yaşta spor yapabilmesi için zamanın İngiliz yönetimi ile başlayan mücadelesi, yıllarca sürdü. 1974 yılından bugüne kadar geçen zaman içerisinde de bize konan ve tamamı ile siyasi olan haksız, uluslararası spor ambargosu ise hala daha devam etmektedir. Dünya ülkeleri her geçen gün sporun önemini daha fazla idrak etmekte, daha fazla önem vermektedir. Bugün profesyonel sporun yanında amatör spora harcanan para dudak uçurucu bir seviyeye gelmiştir. Hükümetler ve yerel yönetimler spor tesislerinin gençler için ne kadar önemli olduğunu, her gün artan kötü alışkanlıkları engellemek için en iyi çare olduğunu bilmektedir. Bizim ülkemizde de durum aynıdır. Çocukların bir ikisi değil, hepsinin bir spor dalında faaliyet göstermeleri en büyük arzumuzdur. Bu spor oyunları başka ülkeler için değişik bir anlam taşıyabilir ancak insanlık dışı spor ambargosu altında bulunan bir toplum, bir ülke için hayati değeri vardır. Çağdaş diye lanse edilen 193 ülkeden ancak 25 tanesi belirli şartlar altında burada hazır bulunmaktadırlar. Her yıl katılan ülke ve sporcu sayısının artması bize ümit ve güç verir. Herkese geldikleri için teşekkür ediyorum. Her yıl söylediğim gibi; Dr. Fazıl Küçük isminin bu oyunlara verilmesi, Kıbrıslı Türkler için çok anlamlıdır. Neden? Çünkü onun liderliğinde yaptığı özgürlük mücadelesi, bu ülkenin bir başarısıdır. Bunu misafirlerimize öğretmek amacımızdır. Misafirlerimizin ülkelerine döndüklerinde bizim birer elçimiz olmalarını istiyorum.”

 

Tatar: “Ambargolar oldukça çirkin bir tutumdur”

Başbakan Ersin Tatar yaptığı konuşmada yabancı konuklara yönelik olarak İngilizce hitap etti. Tatar şunları söyledi: “Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Oyunları’na katılım gösteren misafirlere teşekkürlerimi sunarım. 25 ülkeden, 400’e yakın gencin katılımı başarılı bir etkinliğin göstergesi. Biz dünyanın parçasıyız, ancak politik nedenlerden dolayı bize ambargolar uygulanıyor. Gençlerimiz diğer ülkelerdeki yaşıtları ile bundan dolayı spor organizasyonlarına birlikte katılamıyor. Bu oldukça çirkin bir tutumdur. Bugün 25 ülkeden gençlerin burada olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Dr. Fazıl Küçük bizim liderimizdi. O çok mücadele verdi. Her aktivitede çok başarılı insanlarımız var. Umarım ileride daha büyük organizasyonlarımız olur.”

 

Bilardoda mücadele başladı

19. Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kapsamında 6 branşta organizasyonlar yapılacak. 9-12 Ekim tarihleri arasında bilardo, 16-18 Ekim tarihleri arasında tenis, aynı tarihlerde bocce, 19 Ekim tarihinde güreş, 22-24 Ekim tarihlerinde masa tenisi ve 24-26 Ekim tarihlerinde taekwondo müsabakaları gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 1025 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.