“Daha iyisini yapsam ne olacak düşüncesi bizleri kısıtladı”

“Daha iyisini yapsam ne olacak düşüncesi bizleri kısıtladı”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (20) – ERTAN BULUT

A+A-

BULUT: “AMBARGOLAR ZOR DURUMDA SPOR YAPTIRIYOR”… Ülke sporunun yaşadığı en büyük sorunun ambargolar olduğunu belirten G.Birliği kapanı Ertan Bulut, “Ambargolar maalesef normal yaşantımıza olduğu gibi spor yaşantımızda da bizleri zor durumlarda spor yaptırıyor. Dışa açılım olmadığı için hep daha iyisini yapsam ne olacak düşüncesinde kafalarımızda bizleri kısıtlamıştır” dedi

 

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Gençler Birliği’nin tecrübeli kaptanı Ertan Bulut oldu. Ülke futbolunda birçok takımın formasını terleten, Çetinkaya, Tatlısu, Yenicami, Serdarlı, Cihangir ve son olarak futbol hayatında parladığı Gençler Birliği’ne geri dönüş yapan Ertan Bulut, futbol hayatından ülke futbolcularının ve sporcularının yaşadığı en büyük sorunlara kadar birçok soruyu yanıtladı.

 

Bulut: “Hedefimiz camiamızı ait olduğu yere döndürmek”

Sezon başında Birinci Lig ekibi Gençler Birliği’ne geri dönül yapan Ertan Bulut, takım kaptanlığı yaptığını belirtirken, kulüp olarak hedeflerinin camialarının olması gereken yer olan Süper Lig’e geri döndürmek olduğunu belirtti.

Sezon adına kendi performansını nasıl bulduğunu sorduğumuz deneyimli futbolcu, “Bireysel performansımı değerlendirmekten çok takım olarak gösterdiğimiz performansla, özellikle ikinci devre daha iyi olduğumuzu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

 

haberici1.jpg

 

“Cihangir ile kazandığımız kupayı unutamam”

Unutamadığı anılarının ne olduğunu sorduğumuz Ertan Bulut, “27 yıllık futbol hayatımda yaşadığım birçok anı var. Özellikle yaşadığımız şampiyonlukların yanı sıra Cihangir ile yaşadığımız Federasyon Kupası finali atmosferi ve kupayı kazanmamızı unutamam” ifadelerini kullandı.

 

“Daha iyisini yapsam ne olacak düşüncesi kafamızda bizleri kısıtladı”

“Ülke futbolcularının en büyük sorununun kendilerini daha fazla geliştirmek için çalışmamak” olduğunun altını çizen deneyimli futbolcu, “Performanslarının üstüne çıkmak için ekstra çalışarak hem bireysel hem de futbolun gelişimine katkı koymuş olurlar” dedi.

Ülke sporunun yaşadığı en büyük sorunun ise ambargolar olduğunu belirten Ertan Bulut, “Ambargolar maalesef normal yaşantımıza olduğu gibi spor yaşantımızda da bizleri zor durumlarda spor yaptırıyor. Dışa açılım olmadığı için hep daha iyisini yapsam ne olacak düşüncesinde kafalarımızda bizleri kısıtlamıştır” dedi.

 

haberici2.jpg

 

“Ambargoları bireysel olarak kırabiliriz”

Bugünkü şartlarda futbolcuların kendilerini geliştirip Türkiye’de şanslarını deneme fırsatı bulabileceklerini belirten Bulut, “Ambargoların altında ezildik diye mazeret ürtemektense bireysel olarak bunu aşmamız gerekir. Burada çıkıp Türkiye’de başarılı olacak birkaç oyuncu sayesinde bireysel olarak ambargoları kırmış oluruz ve bunu başarmamız için de çalışma tempomuzu arttırmamız gerekir” dedi. Bulut kendilerine düşen en büyük dersin Afrikalı spor olduğunu, çünkü onların kendilerinden daha zor hayat şartlarında yaşamalarına rağmen çok çalışarak hedeflerine ulaşmaya çalıştıklarının altını çizdi.

 

“Soyunma odalarının çağdaş olması futbolumuz için bir ihtiyaçtır”

Ertan Bulut ülke futbolundaki rakamlara bakıldığında ülke ekonomisi için futbolun önemli bir yerinin olduğunu belirtirken, “Bir çok işsiz arkadaşımıza iş imkanı, maddi kazancın yanı sıra okuyan öğrenci arkadaşların ihtiyaçlarını karşılamakta futbolun önemli bir katkısı var. Tabi bununla birlikte bir çok ihtiyacın karşılanmasında da yan etkenler de koymaktadır” dedi.

Bulut ülke futbolundaki sahaların durumu, soyunma odalarının yetersiz olduğuna da vurgu yaparken, “Özellikle soyunma odaları berbat bir durumdadır. Soyunma odalarının yıkılarak yeniden, çağdaş şartlara uygun olarak yapılması futbolumuz için bir ihtiyaçtır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 2598 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.