Çözüm odaklı hamleler yapılması istendi

Çözüm odaklı hamleler yapılması istendi

Antrenörler Derneği’nin bölgesel toplantılarının ikincisi Güzelyurt’ta yapıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD) yönetim kurulu tarafından başlatılan bölgesel toplantıların ikincisi yapıldı. Derneği 2020 yılına yönelik faaliyet programı içinde yer alan toplantıların ikincisi önceki akşam Güzelyurt bölgesi teknik adamlar ve antrenörlerin katılım ile gerçekleştirildi.

  1. Belediye Hotel’de yapılan bölgesel toplantıya Denek başkanı Süleyman Göktaş, bazı yönetim kurulu üyeleri, Güzelyurt Belediye başkanı Mahmut Özçınar ve bölgedeki teknik adamlar ve antrenörler katıldı.

 

Sorunlar dinlendi

Güzelyurt bölgesi teknik adamlar ve antrenörlerin yer aldığı toplantıda antrenör sözleşmelerinin iyi yapılması konusunda hassas davranılması, antrenörler arasındaki saygının yitirilmemesine özen gösterilmeli, geçmişte geç açılan antrenör kurslarından dolayı lisanslar arasında farklılıkların yaratıldığı, bazı antrenörlerin B veya A lisans kursuna önceden girmesi gerektiğin ancak geride kaldığını gibi konular irdelendi. Okul sporlarında yaşanan programsızlıktan dolayı hafta içi sıkıştırlan program çerçevesinde mücadele eden gençlerimizin hafta sonu kulüp takımlarında da maçlarından dolayı çok yıprandığı, maçlardaki analizlerin en iyi şekilde yapılabilmesi için BRT kameramanlarının çalışacağı statlardaki ortamların düzeltimesi ile birlikte çok yönlü ve kaliteli çekim yapılabileceğini, hafta içi yapılan antrenmanlara katılan antrenörlerin izninden kesildiğini, bu konuda geçmişte var olan kamudan izinli olmaları konusunun hükümet yetkilileri ile görüşülerek çözüm üretilmesi konuları ele alındı.

 

Çözüm odaklı hamleler isteği

Antrenörlerin sorunları için çözüm odaklı hamlelerin yapılması, teknik, taktiksel çalışmaları yapabilecek antrenman sahaların yetersizliği ciddi sıkıntı yarattığını, sporcu yönetim ilişkilerinden dolayı futbolcuya dayalı bir sistem içerisinde antrenörlerin çok etkilendiğini, buna bağlı olarak da maçların sonuçlarına göre antrenörlerin görevde kaldığını, antrenörlerin bir sezonda iki kulüpte çalışır kuralı ile sınırlı kalınmaması istendi. Paravan antrenör konusunda gerekli önlemlerin alınması, aktif antrenörlerin program yapabilmesi ama spor yazarlığı yapmaması, futbolumuzun gelişmesi açısından herkes özveri gösteriyor, antrenörler ne kadara iyi futbolcu yetiştirirse, kaliteyi yakalamanın daha kolay olacağı, antrenörlerin vizyon yaratabilmesi gerektiğini, sporumuzu daha iyi yerlere getirebilmek için yapılacak sempozyum ile birlikte sonuç odaklı çalışmalar yapılabileceği toplatıda öne çıkan önemli konu başlıkları oldu.

 

Toplantılar devam edecek

Bölgesel toplantılara her Perşembe farklı bölgelerde yapılarak devam edilecek. Bölgesel toplantıların üçüncüsü Girne bölgesi antrenörlerin katılımı ile 13 Şubat Perşembe akşamı saat 19.00’da Karaoğlanoğlu, Merit Park Hotel’de, son toplantı ise Lefkoşa bölgesi antrenörleri ile saat 19.00’da Dernek Lokalinde yapılarak toplantılar sona erecek.

Bu haber toplam 1238 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.