“Bir kola kapağına mücadele ediyoruz”

“Bir kola kapağına mücadele ediyoruz”

KAPTANINIZ KONUŞUYOR – YAZI DİZİSİ (23) – İRFAN BOŞNAK

A+A-

“TÜM MÜCADELE BİR TENEKE PARÇASI İÇİN”… ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisine konuşan İrfan Boşnak; “Ambargolar altında futbol oynamamız, tüm futbolcu arkadaşlarım adına çok üzücü bir şey.  Bu ülkede çok yetenekli, başarılı futbolcular var. Biz sadece bir teneke parçası kupa için mücadele ediyoruz. Yaptığımız bir kola kapağı için mücadele etmektir” dedi.

Halit Dağ

Kaptanınız Konuşuyor Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Görneç’in tecrübeli kaptanı İrfan Boşnak oldu. Boşnak, futbol hayatından ülke futbolcularının ve sporcularının yaşadığı en büyük sorunlara kadar birçok soruyu yanıtladı.

 

10 yıla aşkın bir süredir kaptanlık yapıyor

Görneç’in tecrübeli oyuncusu İrfan Boşnak, 10 yıldır kaptanlık bandı taktığını söyledi. Boşnak bu son 10 yılda Görneç, Akova Vuda, Serdarlı, Cihangir ve Mormenekşe formalarını terletti.

 

Hedefleri ligde kalmak

Deneyimli oyuncu İrfan Boşnak, takım olarak hedeflerinin öncelikle ligde kalmak olduğunu belirtirken,  “Bu zorlu şartlar altında küçük bir köyün sırtında büyük yüktür” dedi.

 

Boşnak: “Haşim’in ölümü beni etkiledi”

Görneç’in tecrübeli kaptanı İrfan Boşnak bu sezon içerisindeki performansını da değerlendirerek, sezona kötü bir performansla başlangıç yaptığını, ancak ikinci devreye daha iyi başladığını söyledi. Boşnak; “Yeni sezonda ilk devre kötü bir performansla başladım. Buna bir de en yakın arkadaşım Haşim Girgin’in ölümü eklenince açıkçası o konudan da etkilendim. Haşim, 15 yıllık arkadaşımdı.

 Çok şükür ki 2’nci devreye iyi başladım. Eksiklerim olduğunu biliyorum. En yakın zamanda daha da güçlü bir şekilde takımıma ve kulübüme faydam olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“İki kez gol kralı olmak unutulmaz”

Unutamadığı anılardan da bahseden deneyimli oyuncu, bir yılda iki kez gol kralı olduğunu hatırlatarak, bunu hayatı boyunca unutmayacağını dile getirdi. Boşnak; “Bir yıl içerisinde iki kez gol kıralı olmak asla unutulmaz. O günler benim için çok güzel günlerdi. Tabii benim için her maç bir anıdır bir güzelliktir. Ama o olay da herkese nasip olmaz” dedi.

 

“Yöneticilerin egolarından dolayı genç oyuncuların futbol hayatı bitiyor”

Her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Kaptanınız Konuşuyor’ yazı dizisine ülke sporlarının sorunlarından da bahseden tecrübeli oyuncu İrfan Boşnak, en büyük sorunun oyuncuların kulüplere bağlı olmasından dolayı yaşandığını kaydetti. Deneyimli oyuncu; “Ülke futbolunda yaşanan en büyük sebep futbolcuların kulüplere bağlı kalmasıdır. Bir sözleşme olmadan oyuncunun kulübün malı olması üzücü bir durumdur. Birçok genç arkadaşımızın sırf kulüp yöneticilerinin egolarından dolayı futbol hayatı bitti. Temenni ederim ki bundan sonrası için gençlerimizin önünü açarlar” şeklinde görüş bildirdi.

 

“Bir teneke parçası kupa için mücadele ediyoruz”

Görneç’in deneyimli kaptanı İrfan Boşnak, son olarak ülkemiz futboluna uygulanan ambargolara da değindi. Uygulanan ambargoların gençler önünde en büyük engel olduğunu dile getiren Boşnak, sadece bir kola kapağına mücadele edildiğini söyledi. İrfan Boşnak; “Ambargolar altında futbol oynamamız, tüm futbolcu arkadaşlarım adına çok üzücü bir şey.  Bu ülkede çok yetenekli, başarılı futbolcular var. Biz sadece bir teneke parçası kupa için mücadele ediyoruz. Yaptığımız bir kola kapağı için mücadele etmektir. Temennim, önümüzdeki süreçte gençlerimiz için bu ambargolar kalkar ve ülkemiz, gerçek anlamda futbolu yaşar. Çünkü bu ülkede futbol bitmeye doğru gidiyor. Birçok köklü kulüp kilit vurmak zorunda kaldı. Bu çok üzücü bir durum... Gittikçe kötüye gidiyoruz. İnşallah federasyonumuz bu durumla çok daha ciddi bir şekilde ilgilenir” ifadelerini kullandı.

87601347_639319180198094_3756886139525398528_n.jpg

Bu haber toplam 2055 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.